хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїХокей в УкраїніПопри всі негаразди

18-07-2008 02:13 Михайло Чеканцев, заступник голови Федерації хокею Львівщини, про новий турнір, відсутність ковзанок і майбутнє львівського хокею Илья

Можливо, для декого поняття «львівський хокей» сприймається так само, як, скажімо, «новозеландський хокей». Але, як не дивно, і в Новій Зеландії, і у Львові хокей розвивається швидкими темпами. Ще дивно розмовляти про цей зимовий вид спорту влітку, проте і тут можна знайти здоровий глузд. Оскільки саме влітку вирішують питання стосовно наступного зимового сезону. Так, на початку липня ухвалили рішення про створення першої ліги української першості, куди увійшли відразу три команди Львівщини. Про це, а також про розвиток хокею в нашому регіоні, «Пошта» поцікавилася у заступника голови Федерації хокею Львівщини, віце-президента та головного тренера хокейного клубу «Львів» Михайла Чеканцева.

- Турнір в першій хокейній лізі відбуватиметься в двох зонах (Східна і Західна) і має розпочатися 2 листопада, — розпочав розмову Михайло Чеканцев. — У Західній зоні виступатиме сім команд: львівські ХК «Львів» та «Беркут», яворівський ХК «Явір», івано-франківська «Ватра», вінницький «Патріот», ХК «Луцьк» і ХК «Рівне». Тури будуть спарені, два матчі клуб гратиме вдома, два — на виїзді. З кожної зони по чотири команди виходять у плей-оф. Усі серії матчів плей-оф будуть тривати до двох перемог. В підсумку два клуби зможуть підвищитись у класі.

- Звісно, головне нині питання, де гратимуть львівські команди?

- На жаль, львівські команди єдині, які будуть приймати суперників на відкритій ковзанці комплексу «Медик». У всіх решта клубів є або будується закрита ковзанка. Так, в Луцьку й Івано-Франківську вони не зовсім відповідають стандартам, проте наявність даху робить їх набагато привабливішими. Навіть в Яворові вже почали будівництво ковзанки.

- Виходить досить незвична ситуація, коли Львів, маючи дві команди, не має закритої ковзанки...

- Так, досить дивно, що місто, яке є найбільшим регіоном, досі не змогло вирішити питання зі закритою ковзанкою. У Вінниці є дві ковзанки, в Івано-Франківську є одна і в рамках державної програми розвитку хокею будується ще одна, є критий майданчик в Рівному і Луцьку, в Калуші вже закінчують будівництво. А ми досі ні з чим.

- Що саме стає на заваді будівництву закритої льодової споруди у Львові?

- Не так давно ми скликали засідання Федерації хокею Львівщини, на якій були присутні представники Федерації хокею України — віце-президенти Анатолій Іванович Найда і Володимир Володимирович Бороденко. Вони сказали, що намагалися зустрітися з нашим міським головою, прочекали його 40 хвилин в кабінеті, і він так і не зустрівся з ними. І київські чиновники зробили висновок, що місту Львову криті ковзанки не потрібні. Згодом вони зустрілися з мером міста Чернівці, і на наступний рік там буде ковзанка. Таким чином, Львів не потрапив у список 12 міст, в яких, згідно з державною програмою, буде зведено закриті льодові майданчики.

- А за чий кошт мають будувати ці споруди?

- 15 мільйонів гривень виділяє держава, від міста лише необхідно надати землю і деякі кошти на початках. Окрім цих грошей, можна залучити інвесторів, аби зробити більш представницьку споруду. І це притому, що є типові споруди, наприклад та, яку будують в Яворові, які можна збудувати за мільйон доларів. Свого часу наш клуб вже звертався в мерію, аби та надала місце для будівництва, в нас були інвестори, які погодилися вкласти гроші, але далі розмов з міськими чиновниками ця справа так і не пішла.

- На вашу думку, в чому причина того, що у Львові і досі не вирішено питання з критою ковзанкою?

- Гадаю, річ у тім, що наші чиновники не хочуть сприяти розвитку хокею в нашому місті.

- Повертаючись до чемпіонату. Відкрита ковзанка має безліч недоліків, згадати хоча б останній Кубок Львова, в якому фінальний матч більше нагадував хокей на воді. Чи немає побоювань, що, зважаючи на львівську погоду, можуть виникнути чималі труднощі?

- Звичайно існують форс-мажорні обставини, які від нас абсолютно не залежать. Ми будемо робити усе можливе, аби хокей у Львові розвивався і його змогли побачити глядачі. Якщо, звісно, через погодні умови зможемо переносити матчі в Івано-Франківськ або в Луцьк. Але сподіваюся, що ми гратимемо перед нашими глядачами, оскільки їхня підтримка нам дуже потрібна.

- Розкажіть про вашу дитячо-юнацьку секцію?

- У нас займаються здебільшого діти 1998-2002 років народження. Є кілька хлопців 1996 р. н. Зимою ми займаємося на «Медику», а коли немає льоду, то в парку на роликах. В минулому сезоні наша команда брала участь у відкритому чемпіонаті Києва і змогла здивувати багатьох. В матчі відкриття здолала дитячу команду столичного «Сокола». Для мене це є історична подія, оскільки таких успіхів, нехай навіть на дитячому рівні, у львівського хокею ще не було.

- Чи є майбутнє у львівського хокею?

- Однозначно є. І ця державна програма розвитку цьому має сприяти. У Львові стає все більше людей, яким подобається хокей. Це динамічна, цікава гра, в якій, відверто кажучи, травматичність менша, аніж у футболі, це я пересвідчився на власному досвіді, оскільки свого часу займався футболом.

Суботня Поштa, 17.07.2008

Суботня Поштa

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Ну,блин,Илья(наивный чукотский мальчик),не с документами,а с ЕВРО-2012!,с землей,очень! дорогой ЗЕМЛЕЙ.Цена на нее,наверное,больше чем на целый Гавайский остров.
- Не так давно ми скликали засідання Федерації хокею Львівщини, на якій були присутні представники Федерації хокею України — віце-президенти Анатолій Іванович Найда і Володимир Володимирович Бороденко. Вони сказали, що намагалися зустрітися з нашим міським головою, прочекали його 40 хвилин в кабінеті, і він так і не зустрівся з ними. См.-В КАБИНЕТЕ,а не в парке или сортире.Почему нет проблем в Луцке,Ивано-Франковске и даже в Калуше?Ответ-там не будет ЕВРО-2012!
Вот подкинул я эту идею строительства катка-бассейна Нью-Авангарда — сам уже не знаю как к этому относится
Неондерталец 28, см цитату ниже. Во Львове все-таки собираются строить каток. Просто мы видим надводную часть айсберга. Мы же не знаем на каких условиях там Бороденко с Найдой хотели договориться с львовской властью. Дыма без огня не бывает — ну не просто так же заморозили строительство 4 первых катков. Я в случайности не верю — с документами там возникли проблемы неспроста!
На вашу думку, в чому причина того, що у Львові і досі не вирішено питання з критою ковзанкою?

- Гадаю, річ у тім, що наші чиновники не хочуть сприяти розвитку хокею в нашому місті.

Илья.Вот ответ с первых уст.А как без ФХУ развивать хоккей в Украине?
не понятно, почему автор статьи использует сравнение львовского хоккея с новозеландским? это как минимум неточно и ненужно, ведь всем известно, что во Львове хоккей был раньше, чем в Киеве и даже Москве....
эй, отзовись псевдожурналист
Неондерталець 28, поспокойней! Сначала нужно услышать мнение львовской власти, а потом их грязью поливать! Может там что-то другое? Тем более что на переговоры ходили такие «бизнесмены от ФХУ» как В.В. Бороденко и А.И. Найда!
Может львовские власти просто хотят обойтись без «помощи» ФХУ?

Гал-info:

До 100-ї річниці українського хокею у Львові побудують Олімпійський басейн і Льодовий палац

У Львові побудують спортивний комплекс, будівництво якого ініціював ЛДУФК і підтримало Міністерство України у справах сім’ї, молоді і спорту. Він складатиметься з 50-ти метрового Олімпійського басейну та Льодового палацу, що розміщуватиметься на другому поверсі. Будівництво спортивного комплексу планується завершити до 2010 року, коли відзначатимуть 100-річчя українського хокею. Про це сьогодні, 15 липня, „Гал-info” повідомили у прес-службі Львівської мерії.

Мер міста-героя Львів-справжне смердюче лайно!Запитаемо у себе-А на чий млин лье падлюка воду?Га?На млин клятів москалів(по нашому кацапів)!Запроданець!
Хочется выразить уважение детской команде Львова! Играли (Льдинка9 с ними осенью прошлого года. Очень понравились матчи! Жаль что организаторы открытого первенства по хоккею г. Киева прокинули команду Львова. Но я скажу и детям, и родителям, и тренерам «БОЛЬШОЕ СПАСИБО!!! Приезжайте еще к нам на Льдинку»
Нібито десь писали що у Львові є крита коазанка дес неподалік цього Медика
Те же проблемы,те же заботы.Тупорылые,жирные чиновники не хотят взять у государства деньги построить ледовые дворцы.И так по всей Украине(за редким исключением).
Львівський мер — стидоба. Чорт у влади