хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниЧемпіонат УкраїниВизначено формулу чемпіонату України 2008/2009

10-09-2008 16:11 Илья

5 вересня, під головуванням Президента Федерації хокею України А.І. Брезвіна, була проведена нарада за участю власників, президентів та головних тренерів хокейних команд вищої ліги, на якій вирішувались питання щодо структури та організації проведення чемпіонату України в сезоні 2008/2009.
За підсумками наради було створено робочу групу, що протягом трьох днів опрацьовувала різні схеми проведення змагань. Розглянувши різні варіанти, члени робочої групи запропонували формулу проведення чемпіонату, що підтримана багатьма командами.
Передбачається, що в сезоні 2008/2009 в чемпіонаті України братимуть участь 15 команд. Чемпіонат буде проводитись у два етапи. На першому етапі команди поділено на три дивізіони:
* Західний дивізіон: «Патріот» (м. Вінниця), «Ватра» (м. Івано-Франківськ), ХК «Львів», ХК «Луцьк» та ХК «Рівне».
* Центральний дивізіон: «Сокіл» (м. Київ), «АТЕК» (м. Київ), «Компаньйон» (м. Київ), ХК «Харків» та «Білий барс» (Броварський район).
* Східний дивізіон: «Донбас» (м. Донецьк), «Придніпровськ» (м. Дніпропетровськ), «Запорізькі моржі» (м. Запоріжжя), «Сумські ворони» (м. Суми) та ХК «Харків-2» СДЮСШОР.
На першому етапі у Західному та Східному дивізіонах змагання пройдуть у 2 кола (дві гри вдома, дві в гостях). Кожна команда проведе по 16 матчів плюс 2 (3) матчі з командами Центрального дивізіону. Команди Західного дивізіону зіграють 18 матчів, а команди Східного – 19. Ігри у цих дивізіонах розпочнуться 1 листопада 2008 року. Команди, що за підсумками двох кіл посіли 1-4 місця в кожному з цих дивізіонів потрапляють до першого кваліфікаційного раунду. У першому кваліфікаційному раунді команди проводять серії з трьох матчів до двох перемог за схемою 1 – 4, 2 – 3. Переможці пар потрапляють до другого кваліфікаційного раунду, де у серії з трьох матчів до двох перемог з командами іншого дивізіону за схемою 1З – 2С, 1С – 2З визначають три команди, які гратимуть у другому етапі (плей-офф) чемпіонату України 2008/2009.
В Центральному дивізіоні змагання пройдуть у 3 кола (спарені матчі) плюс матчі з командами Західного та Східного дивізіонів. Кожна команда Центрального дивізіону проведе на першому етапі по 29 матчів (24 всередині дивізіону та 5 з представниками інших дивізіонів). Змагання у Центральному дивізіоні розпочнуться 2-3 жовтня 2008 року.
Команди Центрального дивізіону проведуть по одній виїзній зустрічі з кожною командою інших дивізіонів: «Сокіл», ХК «Харків» та «АТЕК» гратимуть проти команд Східного дивізіону, а команди «Білий барс» та «Компаньйон» – проти команд Західного дивізіону. Очки, набрані командами в цих іграх, додаються до загальної кількості очок на першому етапі.
Після завершення першого етапу чемпіонату вісім команд отримують право участі у другому етапі змагань (плей-офф). У плей-офф гратимуть п’ять команд з Центрального дивізіону (1-5 номери «посіву») та три кращі команди за підсумками другого кваліфікаційного раунду (6-8 номери «посіву»). Пари для ігор у серії плей-офф формуються за таким принципом: найбільш високий номер «посіву» (краща команда Центрального дивізіону) грає з найменш високим, другий – з передостаннім і т.д. Перевагу свого майданчика на всіх стадіях плей-офф матимуть команди з більш високим номером «посіву». Кожна серія матчів на всіх етапах плей-офф буде проходити до двох перемог однієї з команд.
Остаточний регламент та календар чемпіонату буде оприлюднено найближчим часом.

Джерело: ФХУ

ФХУ

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Интересно, что начиная со второго периода из состава гостей в раздевалку один за другим отправилось четверо основных игроков «Компаньона». Так команда поплатилась за удивительный непрофессионализм своих тренеров, которые внесли в заявочный список на матч неправильные номера игроков. Например, Руфанов в протокол был внесен под №99, а играл – под №74. Номера Марковского (15) и Млынченко (17) оказались перепутанными между собой, но главный просчет ожидал Виталия Гаврилюка. Его в протоколе не оказалось вовсе, а под №27 там значился защитник Дмитренко. Согласно хоккейным правилам, при обнаружении подобных нарушений, такие хоккеисты не могут продолжать игру, и должны быть удалены с площадки, что и проделала с «Компаньоном» судейская бригада матча, внеся соответствующее замечание в официальный протокол.

Полный бардак.Профисионалы,бляха.
Так серии и будут до 2-х побед. Вот только идея с хотя бы одним представителем из каждого региона мне нравится намного больше. ПОПУЛЯРИЗАЦИЯ и МАССОВОСТЬ!
Згода, Киевлянин, але це все ж таки чемпіонат. І тут найсильніший виходе у фінальну пульку! Для таких речей як протягування Заходу (чи інших регіонів) є такі змагання як Кубок України. Там на кшталт футбольному аналогу можна зробити регіональні групи: Схід, Захід, Південь, Північ плюс фінальну пульку жеребити сліпим жеребом. Щоб у аматорів і напіваматорів була можливість зайти якнайвище у кубкових замаганнях. На заході футбольні аматори таким чином до фіналу доходять якщо не потрапляють на гранда на своєму шляху. А чемпіонат — це чемпіонат. Тут треба бути сильнішим на протязі турніру незалежно від свого місцезнаходження! А то вийде, наприклад, Ватра у стик з першого місця і продує другій команді Сходу за бабки або просто за шикарну вечерю в ресторані, бо вони і так на 99,99% вже у фінальній пульці, чому б не допомогти супернику??? От і де тут змагальний дух та і взагалі здоровий глузд? Робити треба тільки 1 — 3, 2 — 2, 3 — 1 та ще й бажано до двох перемог, щоб програш в гостях 1:5 відігрувався домашнім виграшем 3:2ОТ.
Нужен хотя бы анонс на сайте ФХУ

Цікаво навіщо ускладнювати все якщо можна 1 місце Схід — 3 місце Захід і т.д.? Буде чітко і зрозуміло! Яка різниця буде 2 стикових матчі чи 3? Як на мене, якось туповато. Хоча можливо це не кінцевий варіант...:

Понимаешь, если играть 1 — 3, 2 — 2 и 3 — 1, то может так произойти, что в ПО выйдут исключительно Восточные команды (западные все-же послабее будут). А по схеме ФХУ хотя бы один клуб с Запада будет в ПО. Конечно, это искуственное вытягивание за уши в ПО, но учитывая ситуацию в нашем хоккее, а почему бы и нет?
Интересно а игры будут проводится как и раньше в будние дни где-то в районе 12.00, без малейшего намека на рекламу, по принципу кто захочет узнать место и время игры тот узнает, кто захочет прийти тот умудрится? если так то популяризация обеспечена . Надо не только спонсоров инициировать но и чтоб на чемп пошел болельшик, а где болельщик там и спонсор. Для примера в Харькове игры проводились в 19.00 были афиши на игры пошли болелы,(в сумме с болелами Металурга приличная явка была), и как результат после Нового Года у команды появился спонсор... далее цепочку продолжить не сложно. Так что у ФХУ есть пока над чем поразмыслить, идея хороша, главное чтоб сами же ее не запороли свом отношением к болельщикам, очень хочется чтоб национальный чемпионат был не для галочки а для болел!!!
За спортивним принципом — не правильно, а от для популяризації — те що треба, чи те що маємо.
Від попередніх ЧУ користі було замало.
Цікаво навіщо ускладнювати все якщо можна 1 місце Схід — 3 місце Захід і т.д.? Буде чітко і зрозуміло! Яка різниця буде 2 стикових матчі чи 3? Як на мене, якось туповато. Хоча можливо це не кінцевий варіант...

А три команди від Сходу та Заходу як будуть визначатися? 1 місце Схід — 3 місце Захід 2 Схід — 2 Захід 3 Схід — 1 Захід чи по якісь іншій формулі?:


Тут же написано: сначала команды играют стыковые матчи внутри дивизионов. Так определяются 2 лучшие на Востоке и 2 лучшие на Западе. Дальше играют 1Восток — 2 Запад и наоборот. Победители в ПО, а из проигравших одна — тоже в ПО, а другая домой. В этом то и прикол. Если допустим две игры выиграл Восток, то понятно что в ПО от Запада попадает команда, у которой лучше место в регулярке. А что делать если выиграли первые номера Востока и Запада? Короче, ждем регламент
[quote=Какой вообще тогда понт как-то играть и стараться в рег. чемпе, если команда уже точно в ПО?

А смысл в том, что лучше поднапрячься в регулярке и в плей-офф играть с Ровно, чем с АТЕКом. А расширение — это как бы популяризация. Если бы я жил в Запорожье и уснал, что приезжает СОкол, то обязательно бы пошел на игру! При этом в ФХУ надеятся, что кому-то из богатых людей Запада или Востока понравится хоккей и они захотят вложить в него бабло
Принцип того, что из 5 команд все 5 выходят в плей-оф — какой-то неспортивный что-ли... Какой вообще тогда понт как-то играть и стараться в рег. чемпе, если команда уже точно в ПО?

Я например против чтобы в плей-офф вместо скажем АТЕКа играл ХК Луцк

Какой вообще тогда смысл в расширении лиги при такой постанове вопроса? Пусть бы и дальше играли в пять команд...
А три команди від Сходу та Заходу як будуть визначатися?
1 місце Схід — 3 місце Захід
2 Схід — 2 Захід
3 Схід — 1 Захід
чи по якісь іншій формулі?
Стыковые матчи — это хорошо, но есть два момента против.
1 — когда играть эти матчи, календарь судя по всему будет насыщенным. А что в это время делать другим командам? Тупо сидеть и ждать дней 10?
2 — не стоит забывать и про бабло. Какой смысл ХК Ровно искать деньги на поездку в Киев на матч с АТЕКом, чтобы там получить 0:20 и все равно никуда не выйти? Для того же ХК Ровно деньги на поездку в Киев = деньгам на поездку во Львов, И-Ф и Винницу вместе взятые

Так что подумайте, стоит ли игра свеч
Илья согласна, это добавило бы интриги
Киевлянин, может стоило типа что-то типа стыковых игр за последнее место в плей-офф сделать пятое место центра против 4 места квалификации.
Кстати, ХК Львов — это объединение Львова и Беркута
Волки вроде объеденились с Приднепровском. А на счет плей-офф, то посудите сами: в Центре команды на ДВЕ головы сильнее любой из Запада или Востока. Я например против чтобы в плей-офф вместо скажем АТЕКа играл ХК Луцк. Не в обиду Луцку будь сказано. Хотя реальный расклад сил покажут матчи между дивизионами
Sam, що тут скажеш? Дуже і дуже шкода. Прийдеться тепер Вовкам і Піратам грати у турнірах на кшталт «на призи Дніпротехсервіса»... А ще пару років назад були срібними призерами ЧУ... а ще рік назад головним спонсором у них була сама «Біола»... М-да, сумно
Запорожец
А я тебе говорил, а ты не верил!

А формула чемпионата вообще не шуточная. Сначала друг с дружкой, а потом мальчики направо (у Східний дівізіон), а девочки налево (У Західний)...
Белый Барс ... каждый год меняют названия

интересно ребята из Волков теперь в Приднепровске будут ???

Беркута Львовского тоже не видно
Це як відповідь на риторичну фразу: Мабуть щось в ліс(з)і здохло...
Відповідь: Вовки...Дніпровські...
Ееееххх!!!

У плей-офф гратимуть п’ять команд з Центрального дивізіону...

Мда, пять команд в дивизионе и все автоматом попадают в плей-офф. ИМХО, надо четыре команды из центра и по две из оставшихся дивизионов. Ну а вообще-то подождем окончательный регламент.