хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїЧемпионат России Высшая лигаІз гармати по горобцях

11-11-2008 02:18 Дві перемоги над молодими пітерцями далися «Соколу» ціною травм ключових гравців Илья

Успішний виступ київської команди майстрів у вищій лізі чемпіонату Росії залишає подвійне враження. Звісно, перемагати — зав­жди приємно. Але нинішні виграші «Сокола» цілком прогнозовані й великої ейфорії не викликають, адже в синьо–білій формі виступає збірна України ледь не в повному складі. Натомість протистоять команді Олександра Сеуканда переважно молоді виконавці, гравці, котрі тільки мріють про рівень клубів Континентальної хокейної ліги, або ж ветерани, чия кар’єра наближається до завершення.

У п’ятницю й суботу кияни приймали одного з таких суперників — ХК ВМФ із Санкт–Петербурга. Фарм–клуб славнозвісного СКА у дебютному для себе сезоні у «вишці» обіймає наразі десятий рядок турнірної таблиці.

Тренерський штаб «Сокола» використав гостей із Північної Пальміри для випробування в бою кількох своїх дублерів. Так, травмованого воротаря Ігоря Карпенка почергово замінили Вадим Селіверстов і Олександр Федоров. У захисті з’явилися досвідчений Денис Ісаєнко та молодий Володимир Алексюк. А в четвертій трійці нападу до Олександра Яковенка і Євгена Пастуха приєднався «масочник» Дмитро Німенко.

І треба ж такому статися, що першу шайбу в двоматчевому протистоянні закинув саме він. Цей гол став для Німенка першим в основному складі команди. Після гри юному форварду подарували каучуковий диск, яким він уразив ворота «військових моряків».

Загалом же на броварській арені «Термінал» царював «Сокіл», дозволяючи пітерцям піднімати голову лише в моменти власної розслабленості. А так — дві цілком закономірні перемоги господарів, які стали своєрідними подарунками й до дня визволення Києва, і до дня народження Василя Бобровникова. Екс–капітану, а тепер — тренерові команди якраз 8 листопада виповнилося 37 років. Бобровников, до речі, є рекордсменом за кількістю матчів за клуб — понад 600.

Трошки розважили публіку негаразди з освітленням. У другому періоді повторної зустрічі вимкнулося табло й зо п’ять ламп, через що гру на кілька хвилин зупинили.

Але значно неприємнішими моментами стали травми українських хокеїстів. У п’ятничній грі отримав зміщення шийних хребців габаритний оборонець Дмитро Якушин (щоправда, вже за кілька днів він має повернутися на лід). А в суботу достроково пішов із майданчика досвідчений Роман Сальников. Лікар «Сокола» Олександр Яренко зафіксував у нападника злам малої гомілкової кістки. Швидше за все, в цьому році Сальников уже не зіграє.

Також у «лазареті» перебувають форварди Юрій Дяченко й Олександр Бобкін. Зате повертається до складу основний голкіпер Ігор Карпенко. І вже сьогодні й завтра в двобоях у Броварах із найближчим переслідувачем — подольською «Риссю» — він має захищати ворота киян.

ТАБЛО

Чемпіонат Росії. Вища ліга. Дивізіон «Захід». «Сокіл» — ХК ВМФ — 4:2 (3:0, 1:1, 0:1; Німенко, 11; Шафаренко, 13; Лахматов, 17 (більш.); Сальников, 25 (більш.) — Ворошило, 21 (більш.); Щербина, 55), 3:1 (1:0, 0:0, 2:1; Лахматов, 19; Шафаренко, 50; Малов, 60 — Кузьмин, 44); «Кристал» (Е) — «Дмитров» — 5:8, 0:5; «Крилья совєтов» — «Рись» — 2:4, 2:3; «Титан» — «Липецьк» — 6:1, 3:2; «Капітан» — «Бєлгород» — 5:2; «Рязань» — МХК «Крилья совєтов» — 2:5.

Лідери після 24 матчів: «Дмитров» — 63, «Сокіл» — 60, «Рись» — 53, МХК «КС» — 47 (23), «Капітан» — 40 (23), «Кристал» — 32…

Андрій Фоменко (Україна Молода, 11.11.2008)

Андрій Фоменко

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Роме Сальникову скорейшего выздоровления!!!!, надеюсь мы еще увидим его на льду в этом сезоне, такого классного игрока Соколу будет явно не доставать да и с Димой Цырулем уже хорошо сыгрались... обидно блин