хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїНаціональна збірнаСеменченко та Матерухін про Захарова

03-11-2009 18:31 генка

Віталій Семенченко: Михайло Захаров – фанат хокею


Віталій Семенченко – людина для українського хокею унікальна. Віталію довелось попрацювати під керівництвом майже усіх тренерів національної збірної. В останні три роки своєї кар’єри Семенченко провів у мінській «Юності», головним тренером якої був і залишається нинішній наставник національної збірної Михайло Захаров. Тож не дивно, що 35-річний Семенченко завітав на перше тренування збірної під керівництвом нового тренера.

Ви у складі національної збірної грали під керівництвом трьох тренерів. А в клубі ви не один рік провели під керівництвом Михайла Захарова. Чим відрізняються тренерські погляди Михайла Михайловича від попередніх наставників збірної?

Важко відповісти нашвидкуруч у чому різниця. Головне, що можу сказати, Михайло Михайлович Захаров – фанат хокею. Він не буде дивитись на потойбічні, навколохокейні речі. У Михайла Захарова є своя думка і він не відступиться від неї, навіть якщо це може викликати незадоволення гравців чи менеджменту команди. Він дуже принципова людина.

Як Ви вважаєте, призначення Михайла Захарова – це крок уперед для національної збірної?

На мою думку, саме така людина має керувати національною збірною в її сьогоднішньому стані.

А чи пропонував Михайло Захаров Віталію Семенченку посаду в своєму тренерському штабі?

Ні. На цю тему ми з ним не спілкувались. Я гадаю, мені ще рано працювати в такому статусі. Хоча деякі гравці збірної жартують зі мною на цю тему.

Олександр Матерухін: тренер Захаров — прихильник атакувальної моделі гри

Сьогодні розпочався перший збір під керівництвом Михайла Захарова. Тобі цей наставник відомий давно. Скажи чим відрізняється Захаров під двох попередніх наставників збірної?

За великим рахунком я добре знаю лише Олександра Сеуканда. З Володимиром Голубовичем ми перетинались лише на двох зборах. Чим відрізняються ці фахівці? Михайло Захаров є прихильником атакуючої моделі гри, а Олександр Сеуканд, переважно, будує гру від захисту. Подивимось, що з цього вийде. Непроста ситуація нині склалась в команді. Багато гравців захворіли, деякі травмовані. Тож толком не виходить перевірити готовність команди.

А Ви зраділи, коли дізнались про призначення Михайла Захарова тренером національної збірної?

Мені було приємно про це дізнатися. Я знав, що хоче отримати цю посаду. Одне можу сказати – запрошення Михайла Захарова – це крок вперед.

Наразі Ви разом з Олегом Тимченком є кращими бомбардирами білоруської Екстраліги. Тренер награє вас в одній ланці з прицілом на збірну?

Минулого року Олег прийшов до команди під завершення чемпіонату. Тренер вирішив не розбивати ігрові ланки і поставив нас разом лише цього сезону. Ми один одного добре доповнюємо, тож, гадаю, і в збірній будемо грати разом.

Прес-служба Федерації хокею України

Пресс-служба ФХУ

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Коментарів нема