хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїНаціональна збірнаВ. Шахрайчук: ”У Федерації незадоволені нашими висловлюваннями”

23-12-2009 14:50 Хокейна збірна України провела два матчі з поляками Илья

image
Наприкінці минулого тижня хокейна збірна України провела в Києві товариські матчі проти національної команди Польщі. У першому була зафіксована нічия (2:2), у повторному українці перемогли — 2:0. Поєдинки для ”ГПУ” прокоментував капітан збірної Вадим Шахрайчук, 35 років.

— Взаємодія в нас непогана, створили багато моментів. Але не реалізували їх. Причина — лід був жахливим і відпрацьовувати на ньому комбінації було нереально. Збірна України технічніша, наші гравці майстерніші за поляків, а на такому покритті оборонятися легше, ніж забивати. Шайба не ковзалася, а котилася, хокеїсти спотикалися.

Які були вказівки тренерського штабу після першого матчу з поляками?

— Реалізувати хоча б кожен п’ятий момент. Поляки масово обороняються, у них п’ятеро людей стоять ззаду. Вони використовують тактику дрібного фолу. Важко, адже то тут зачеплять, то там зачеплять. Судді за це не карають, тому доводиться терпіти. У третьому періоді другого матчу нам вдалося їх дотиснути — 2:0.

Головний тренер українців Михайло Захаров тренував у ці дні білорусів, яких він готує до Олімпійських ігор. Він не виходив на контакт із командою?

— Ні. Степанищев (помічник Захарова. — ”ГПУ”) його замінював, давав настанову на гру.

Зможе Захаров потягнути дві збірні?

— Не знаю. Наша справа — виходити на лід і грати. Не ми Захарову гроші платимо, і не нам вирішувати. Це треба в керівництва запитати. У федерації незадоволені нашими висловлюваннями (недавно Шахрайчук заявив, що Захаров займатиметься білорусами, а Україна буде кинута напризволяще. — ”ГПУ”). Керівники ”Сокола” також ображаються на слова хокеїстів. У першому матчі проти Польщі вони сиділи і робили ставки: хто кому заб’є — ми полякам чи вони нам. А могли б підійти до команди і сказати, коли виплатять піврічні борги по зарплаті.

2010 року Україна відзначатиме 100-річчя хокею.

— У нас цей ювілей викликає тільки усмішки. Хокеїстам немає де грати. Хотіли будувати стадіон на Виставці досягнень народного господарства, навіть виділили землю, але прийшла економічна криза, на яку можна все звалити. ”Крижинку” хочуть зносити, щоб зробити запасний вихід з ”Олімпійського”. Щось намагаються зробити з ”Авангардом”. Там батьки скидаються, щоб поставити електронне табло і зробити освітлення.

Цього року ви могли повернутися в ”Сокіл”, але вибрали команду континентальної хокейної ліги ”Торпедо” з Нижнього Новгороду. Задоволені?

— Частково. Особисто в мене справи йдуть непогано. А команда в останніх матчах зазнавала невдач і кінець року вийшов не надто вдалим.




Захарова може замінити канадець

Канадський фахівець Майк Крушельницький, 49 років, у ці вихідні приїжджав до Києва. Кілька місяців тому його кандидатуру розглядали на посаду головного тренера збірної України. Проте керівництво нашої хокейної федерації призначило на посаду Михайла Захарова. Коли той очолив ще й білорусів, з’явилася інформація, що мінчанина від України усунуть, а тренером стане Крушельницький.
— У Київ я приїхав у гості до друга Олександра Годинюка. Із ним ми грали в ”Торонто”. Можливо, обговоримо потенційні варіанти мого працевлаштування в Україні, — каже Крушельницький.
Останнім місцем роботи канадця був російський клуб ”Витязь”. Пращури Крушельницького — вихідці з України, удома Майк розмовляє українською.
— Крушельницький — тренер, який потрібен Україні. Чотириразовий володар Кубка Стенлі як гравець, він непогано себе зарекомендував на посаді головного тренера ”Вітязя”, — переконаний Шахрайчук.

Ірина Козюпа (Газета.ua, 23.12.2009)

Ірина Козюпа

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Головне шоб українці тренували збірну!
Вони з честю пронесуть рідний трезуб на гокейці через усі поневіряння!
Мене одне турбуэ, Захаров отримує платню а не тренує збірну чи знову відмивають кошти, як з Голубовичем три місяці покерував отримав сотню тисячь а результат —0
В ФХУ одни дармоеды, гнать надо и скоро я думаю выгонят, после выборов!
Я думаю у ФХУ хватит ума заменить Захарова до того, как сами игроки его сольют.
Недовольны, да? Плохо говорят? А может млять работать начнете, чтобы говорили хорошо? Лузеры блин
Надо же- незадоволені! Глядишь,и оштрафуют