хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїЧемпіонат УкраїниСергій Левцов: ХК «Поділ» Київ — новий бренд у вітчизняному хокеї

05-09-2010 15:46 Інтерв’ю з заступником голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації генка

Срібний призер останнього чемпіонату України – ХК «Беркут» — змінює свою назву. Чутки про це ходили все міжсезоння і ось тепер перший віце-президент клубу Сергій Левцов офіційно заявив про створення нового хокейного бренду. В наступному чемпіонаті України виступатиме ХК «Поділ» (м. Київ).

Київський «Беркут» змінює свою назву. Звідки виникла ідея створення нового бренду?


«Беркут» змінює свою назву. В новому сезоні команда носитиме назву хокейний клуб «Поділ» (м. Київ). Звідки виникла ця назва? Команда виступатиме за підтримки Подільської районної в місті Києві державної адміністрації та Федерації хокею міста Києва. ХК «Поділ» стане вершиною хокейної піраміди. В програмі соціально-економічного розвитку Подільського району заплановане будівництво спортивного льодового комплексу за адресою вул. Фрунзе, 99 (біля стадіону «Спартак»). На це планується виділити 20 мільйонів гривень. На базі цього комплексу буде створено ДЮСШ. Наразі ми погоджуємо документи з київською владою. У нас є підтримка з боку Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту в особі Сисюка Вадима Миколайовича. Тобто ми з усіх сторін намагаємося прискорити цей процес.

Переформатування команди відбувається не лише задля створення дорослої команди, а й для створення школи. Ми розраховуємо на підтримку не лише бізнесу, а й державних органів влади. Ми хочемо розвивати дитячий хокей.

Окрім цього у нас новий президент – це Роман Яцишин. Це бізнесмен, він займається хокеєм в нашій команді. Я буду першим віце-президентом команди.

Як давно виникла ідея формування повноцінної клубної інфраструктури?

Ця ідея виникла рік тому. За тиждень до старту чемпіонату України ми отримали змогу замінити «АТЕК» в чемпіонаті. У нас була аматорська команда «Беркут», тож в чемпіонаті України ми виступали під цією назвою. На цей рік ми підійшли до вирішення питання більш серйозно, більш глобально.

Гроші в районному бюджеті закладені вже на цей рік?

Гроші цього року, а це 500 тисяч гривень, закладені на проектні роботи. Що ж до будівництва льодової арени, то гроші на це – 20 млн. гривень – закладені в проекті бюджету на наступний рік. На сьогоднішній день розпорядження на проектування знаходиться в Київській державній адміністрації, було кілька зауважень, які ми виправили. Через місяць-два це розпорядження вийде і ми почнемо проектні роботи. Паралельно ми подали клопотання на виділення земельної ділянки. Я сподіваюсь, що на початку наступного року ми проведемо тендер на будівництво. Весною, максимум на початку літа, наступного року ми плануємо розпочати будівельні роботи. Тож загалом ця програма розрахована на два роки. Через два роки я сподіваюсь побачити перші групи юних хокеїстів в нашій ДЮСШ.

Розкажіть будь-ласка про проект льодової арени.

Льодову арену ми будемо будувати за аналогом спортивних споруд Донецька, Херсона та Калуша. Тобто буде використовуватись проектна база програми «Хокей України». Нас в цьому питанні підтримують Федерація хокею міста Києва та Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту.

Будівництво арени планується проводити лише за кошти районного бюджету?

Наразі так. Але ми ведемо перемовини з Міністерством. Якщо ми отримаємо фінансову підтримку від них, то арена буде більшою. Наразі суми у 20 мільйонів гривень достатньо для будівництва льодової арени на кшталт ковзанок за програмою «Хокей України». Також ми ведемо переговори з заступником мера столиці. Можливо, отримаємо підтримку від міста. Гадаю, загальними зусиллями ми прийдемо до максимального результату.

Які завдання стоять перед ХК «Поділ» в новому сезоні?

Задача однозначна – перемогти. Амбіції нашого клубу не змінились, ми будемо боротись лише за золоті нагороди. Зараз ми підбираємо склад. До Донецька ми приїхали у експериментальному складі, привезли чимало молодих гравців, декілька гравців перебувають на перегляді. Остаточний склад команди буде сформований ближче до 20 вересня. Минулого сезону через ряд обставин ми не змогли виграти чемпіонат, але цього сезону ми збираємось зробити крок вперед.

Чи є у клубу плани участі в іноземних чемпіонатах?


Звичайно, що такі амбіції у нас є, але одних амбіцій мало. Необхідно отримати сильну фінансову підтримку. Районні та міські бюджети не можуть забезпечити клуби потужним фінансуванням. Влада може допомагати розвивати дитячі школи, фінансувати будівництво спортивних споруд. Для участі команди в іноземних лігах потрібні спонсори. Але для того, щоб отримати солідну спонсорську підтримку потрібно добре проявити себе в національній першості. Цього року у нас більше спонсорів, ніж минулого. Ми будемо розвивати новий бренд нової київської команди – ХК «Поділ».



Ось що хочу сказати з цього приводу...


А я Левцову верю гораздо больше, чем компаньйонам и соколам с донбассами. Это на основе личного общения с ним. Меня удивили сроки — человек не сказал, что завтра построим. Сказал, что будет рад, если через 2 года все будет.

А по поводу АТЕКа, то большой привет Соколу, который их подосрал. АТЕК говорил: проплатите нам аренду — мы закончим реконструкцию вовремя. Сокол был согласен, а потом резко пошел на попятую
Останній «політ» ХК «Беркут» - «Беркут» (Київ) — ХК «Харків» 5:12
Да пусть платиться из бюджета. Это лучше чем за бюджетные средства покупать Линкольны. Задача государства через бюджет — оказывать содействие спорту и физкультуре.

Меня волнует другое — ну не потянет бюджет Подольского района даже маленький дврорец. 20 млн — баснословная сумма. Пенсии платить нечем, а тут «строители» прийдут и им выделят средства на 10 дворцов. И Левцов это прекрасно понимает, что шансы такого финансирования очень малы. Но все равно свистит.
генка, да спор в общем-то не о названии. Спор о сущности. Очень хорошо что Левцов-сотоварищи сумел выбить из районного бюджета бабло (остается только надеяться что все его планы осуществятся, а не останутся на бумаге ), но плохо что спонсируется это опять же из кармана налогоплательщика, а не какого-нибудь богатенького буратины...
Гость 06-09-2010 12:50, во, точно, это я в хронологии пустых обещаний чего-то упустил...
Музей ,че за намеки?
Зато речевка крутая уже есть у ХК «Подол»


А мой дедушка родной,
Киевлянин коренной,
Чуть однажды не сошел с ума:
Слух по Киеву прошел,
Что должны снести Подол
И построить новые дома.
Но без Подола Киев невозможен,
Как святой Владимир без креста!
Это же кусок Одессы,
Это новости для прессы
И мемориальные места.

Вообще я не понимаю о чем спор? Если спонсоры требуют такое название — то о чем речь?

А по поводу Атэка, так реконструкция там идет тоже реальная а не виртуальная (сам видел), другое дело когда закончат…


Так в сторону Атека никто и слова плохого не говорит. Реконструируются и слава БОгу. Гонят в основном на Сеуканда и КОраблева, которые флагом махали о готовности играть в АТЕКе. Трезвые люди (типа меня), или пьяные люди (которые хоть раз у себя в квартире делали ремонт) понимают что за 2 месяца даже при 100% финансировании такой объем работы не сделают.

Я же сразу предлагал клуб переименовывать в ХК «Верхний Спартак»! По-любому даже географически это правильнее, т.к. Куреневка к Подолу практически никакого отношения не имеет, а по медицинским показаниям подходит на все 100%!


Илья, я только сейчас въехал в суть этого названия
Короче, очередной кидок Сокола.
При старте реконструкции АТЭКа была договоренность с руководством Сокола, о том частичном финансировании, в обмен на предоставление льда в будущем. В итоге: Сокол денег не дал, ремонт затягивается, Сокол перебирается в Бровары.
Та ладно вам, в отличии от будки хоть команда есть реальная, а не виртуальная... А по поводу Атэка, так реконструкция там идет тоже реальная а не виртуальная (сам видел), другое дело когда закончат...
Я же сразу предлагал клуб переименовывать в ХК «Верхний Спартак»! По-любому даже географически это правильнее, т.к. Куреневка к Подолу практически никакого отношения не имеет, а по медицинским показаниям подходит на все 100%!
…и буфет !!!

«Це що у них сезонні загострення, які загострюються під час переходу з холодної пори року на теплу і навпаки, чи що?» — не то плохо, что есть эти «сезонні загострення» — лучше с ними, чем просто тишина как на кладбище.


Лучше чем рисовать воздушные замки, заняли бы своей прямой работой. Клюшек купили бы, лампочки на Авангарде вкрутили бы. Пользы было бы больше.

Все эти новости о том что «мы построим новый дворец» кроме смеха в зале ничего не вызывают.
о, кстати насчет всех этих дворцов — теперь реконструкции АТЭК — с сайта «Сокола»: «Домашней ареной «Сокола» в первой части 19-го чемпионата Белоруссии будет ледовая арена «Терминал» в Броварах. Изначально, руководство чемпионов Украины рассчитывало принимать соперников на столичном спорткомплексе АТЕК, однако реконструкция в Святошинском районе затягивается, и «соколятам» ничего не осталось, как «прописать» своей домашней ареной современный дворец в Киевской области». все, еще у одних «обострение» прошло
Гость «Це що у них сезонні загострення, які загострюються під час переходу з холодної пори року на теплу і навпаки, чи що?» — не то плохо, что есть эти «сезонні загострення» — лучше с ними, чем просто тишина как на кладбище. Плохо что вся эта шизоидная активность к лету или зиме угасает и никто даже не приступает осуществлять обещанное
Донбасс не заявлял, что сейчас пойдет в КХЛ! Скорее это предположение на будущее, причем без сроков
Товариші!!! Мені ці віртуальні Дворці щось недуже далеке нагадують уже! памьятаю в квітні цього року на наш багатостраждальний хоккей уже нападала одна пошисть під гаслов «Усі ІДУТЬ в КХЛ«Спочатку БК«Будка» заявила про вступ туди,Потім влід «Сокіл»,потім «Донбасс»,а це вже новий вірус «Дворець» називається Це що у них сезонні загострення ,які загострюються під час переходу з холодної пори року на теплу і навпаки, чи що?

Гроші цього року, а це 500 тисяч гривень, закладені на проектні роботи. Що ж до будівництва льодової арени, то гроші на це – 20 млн. гривень – закладені в проекті бюджету на наступний рік. На сьогоднішній день розпорядження на проектування знаходиться в Київській державній адміністрації, було кілька зауважень, які ми виправили. Через місяць-два це розпорядження вийде і ми почнемо проектні роботи.


Перевожу на понятный язык.
Мы задеребаним поллимона гривен. К концу года у нас будет папка бумаги, которая реально стоит тысяч 150. 20 лимонов — в ПРОЕКТЕ БЮДЖЕТА. Т.е. то что они дойдут до катка — вероятность процентов 10%. (во первых эта сумма из проекта бюджета РАЙОНА (т.е. и так очень маленького бюджета) , должна попасть в БЮДЖЕТ. Потом , даже если она есть в бюджете , еще нужно дождаться поступления фактических денег. Что при глобальном отсутствии денег в стране, дыры в бюджете и долге по НДС в 23 млрд грн, практически не реально.

Итого имеем
1. Стыренных 300-350 000 грн на проектировании
2. Круглогодичный пиар, о том какие молодцы государственные мужи Левцов сотоварищи.
Да что ж это делается? Каждый клуб строит себе по дворцу. Комп — дворец, Беркут — Дворец, Сокол — два дворца. Барс вообще олимпийскую деревню в Броварах. Учитывая славные традиции, скоро в ЧУ команд не останется (команда начавшая думать строить дворец сразу же впадает в дикий кризис). В хоккее еще остались нормальные люди, а не звездоболы?
мы жа в киеве, тута за базар нихто не отвечает
Полку сказочников прибыло.
«А я родился на Шулявку на блатной,
И первый срок менты мне «шили» на Подоле»

Все равно «Татарка Тафгайз» никто не переплюнет