хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниЧемпіонат України19-й чемпіонат України з хокею: прев’ю до сезону

23-09-2010 17:51 генка

Завтра матчами у Донецьку та Броварах розпочнеться 19-й чемпіонат України з хокею. На старт нового сезону виходять сім команд. Серед новачків – столичні «Компаньон-Нафтогаз» та ХК «Поділ» (замінив у чемпіонаті «Беркут»). Решта – знайомі по минулому сезону обличчя.

Столичний «Компаньон-Нафтогаз»
після річної перерви знову братиме участь в національній першості. Клуб підписав контракти з кількома гравцями «Беркуту» та «Білого Барсу», а також повернув до своїх лав кістяк команди зразка сезону 2008/2009 років. Керуватимуть діями столичних хокеїстів Іван Беневельський та Євген Аліпов, а колишній головний тренер Михайло Гришин відтепер обіймає посаду президента клубу.

Основу ХК «Поділ» в новому сезоні складуть срібні призери останнього чемпіонату – гравці «Беркуту». Вагомою втратою для киян став Тарас Бєга – найкращий гравець минулого чемпіонату перейшов до столичного «Сокола». Замінити Бєгу покликані кілька новобранців з Харкова та Донецька. Слід відзначити і зміни на тренерському містку команди. Відтепер функції головного тренера виконуватиме Олександр Савицький, а Дмитро Підгурський буде йому допомагати. Не дивно, що тренерський дует молодіжної збірної команди України (Савицький та Підгурський одночасно є тренерами і в українській «молодіжці») запросив до складу команди кількох перспективних виконавців. Серед них Артур Пономаренко, Марат Корабчевський, Сергій Голованов, Сергій Жарський, Олександр Голомозий тощо. Завдання перед командою стоять амбітні – виграти золоті нагороди. Минулого сезону «Беркуту» не вистачило маленького кроку для досягнення мети. Тож мрія підсиленого у міжсезоння ХК «Поділ» не виглядає такою вже й нездійсненною.

Але не клуби-новачки стали головними ньюмейкерами міжсезоння. Донецький «Донбас», отримавши фінансову підтримку, провів масштабну селекційну роботу і докорінно змінив свій склад. Перш за все керівництво клубу провело рокіровку на тренерському містку: місце Андрія Овчинникова зайняв відомий вітчизняний фахівець Олександр Куликов. Допомагатимуть Куликову донеччанин Сергій Вітер та екс-тренер «Сокола» Анатолій Дьомін. На 90 відсотків змінився ігровий склад «Донбасу». Новачками клубу стали Олександр Харитонов, Олег Новиков, Михайло Долинін, Євген Мацас, Дмитро Сірий, Дмитро Ісаєнко, Денис Самойленко тощо. В останні дні перед стартом сезону команду поповнила п’ятірка досвідчених білоруських легіонерів. З минулорічного складу в команді залишилось лише троє виконавців, та й ті лідерами «Донбасу», за великим рахунком, не були. Наразі в розпорядженні Олександра Куликова перебуває група талановитих молодих виконавців у віці 21-23 років. Проте виокремити лідера серед них дуже важко.

Поповнити клубний музей 13-м чемпіонським титулом – саме таке завдання стоїть перед гравцями «Сокола». Київський клуб ще до початку змагання записав себе до фаворитів, заявивши на чемпіонат таких зірок вітчизняного хокею як Костянтин Симчук, Роман Сальников, Дмитро Цируль та Сергій Климентьєв. Є у команді й група молодих виконавців, які в будь-який момент готові підмінити ветеранів.

Серйозних втрат перед початком сезону зазнав бронзовий призер останнього чемпіонату – ХК «Харків». Відразу п’ятеро основних виконавців харківського в міжсезоння підсилили «Донбас», перспективний Артур Пономаренко вирушив підкорювати столицю. Проте тренерський штаб команди не втрачає оптимізм і готовий вирішувати серйозні завдання – потрапляння до числа призерів чемпіонату.

БХК «СДЮСШОР-Ворони» в міжсезоння зазнали лише однієї вагомої втрати – лідер команди Олександр Панченко продовжить кар’єру в ХК «Харків». Зате решта провідних виконавців команди в строю. Розбавити юну сумську команду покликані кілька досвідчених виконавців, відомих за виступами ще в харківському «Динамо».

Але не сумчани будуть наймолодшою командою чемпіонату. Основу «Білого Барсу» з Броварського району складатимуть вихованці місцевого Вищого училища фізичної культури. Тож новий сезон команда Костянтина Буценка розпочне лише з чотирма досвідченими виконавцями.

В будь-якому разі на нас очікує 7 місяців та близько 100 матчів безкомпромісних льодових баталій. Видовище гарантоване!

В добру дорогу, 19-й чемпіонат!

Превью к матчу «Донбасс» — ХК «Харьков» (Офсайт ХК Донбасс)

Пряма трансляція матчу «Донбас» — ХК «Харків»

ФХУ

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Гость смотрю в книгу — вижу ...? Ниже посмотри пост гостя 25-09-2010 14:16
Интересно, где выкладывают фото с матча Донбасс- Харьков, Подол — Барс
«Донбасс» — ХК «Харьков» — 2:3 Фото Валерія Дудуша
Бронзовий призер розпочинає з перемоги
Пряма трансляція матчу «Донбас» — ХК «Харків». Открытие в 19:15 http://fhu.com.ua/ua/news/top/ukraine_leage/1922/
Как-то не логично, что везде есть, а на фху нет! Вообщем как всегда...
Реня, а, ну да...
Я написал, как раз в то время, когда ты на главную и повесил. А на сайте фху ее до сих пор нет
Serega82, я еще вчера на «главную» повесил... Куда вы смотрите...
Реня заявка Сокола уже есть. Ссылку уже давали, поищи на сайтах ФХУ и ХК Сокол
Генка, переезжай уже к нам! Будешь донецкий хокей поднимать!
Когда будут заявки Сокола и Харькова? Завтра уже чемпионат начинается!...
Мега ажиотажный турнир должен получится
Все я порулил в Донецк — хорошая заруба должна получиться.