хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїНаціональна збірнаРозлучення по-українськи

31-07-2013 13:39 S 76

Федерація хокею України не зраджує собі, продовжуючи за традицією міняти тренерів в національній команді, як рукавички. Днями президент ФХУ Анатолій Брезвін оголосив про призупинення діючого контракту з Олександром Куліковим, який навесні виграв домашній чемпіонат світу в групі «B» першого дивізіону, випередивши в боротьбі за перше місце збірну Польщі під керівництвом зіркового тандему Биков — Захаркін. Отже, тренерська лихоманка в збірній України триває... У нас буде сьомий наставник за шість останніх років!

Таких змін на тренерському містку немає в жодній збірній світу, але пишатися тут нічим. Пошук ідеального коуча для України триває з 2007 року, коли наша команда покинула найвищий дивізіон. Потім на вахту по черзі заступали Володимир Голубович, Олександр Сеуканд, Михайло Захаров, Дейв Льюїс, Анатолій Хоменко. Кожен працював у збірній по одному сезону, але головна команда країни з кожним роком лише втрачала свої позиції в світовому рейтингу, опинившись в решті-решт у третьому за рангом дивізіоні… Нарешті, з вибором Олександра Кулікова ФХУ потрапила в точку. Праця і фарт Олександра Петровича подарували нам позитивні емоції, бо вперше з 2007 року поставлене федерацією завдання на сезон було виконане. У зв'язку з цим заява Брезвіна про розлучення з Куліковим прозвучала, як грім серед ясного неба. Тим більше, що контракт з 58-річним спеціалістом повинен був діяти ще два роки.

Отже, який мотив колоритного розставання з Куліковим?

Версія №1


Непотрапляння на Олімпіаду

Ті, хто знає ситуацію в українському хокеї зсередини, а також пам'ятає, яким складом (без провідних виконавців) відправилися на олімпійську кваліфікацію до Данії тренер та його підопічні, камінь у город Кулікова ніколи не кинуть.

Версія №2

Самовідвід


Може, Олександр Петрович сам узяв самовідвід, бо не захотів поєднувати роботу у збірній і своєму новому клубі «Білому Барсі»? Теж ні. За визнанням самого фахівця, він не збирався йти зі своєї посади у збірній і дуже засмутився, що з ним перервали співпрацю.

Версія №3

Конфлікт

Конфлікт між гравцями і тренером? Знаю, що декілька гравців-лідерів збірної України не в захваті від роботи з Куліковим, але відкрито в «контри» з тренером ніхто не вступав, демонструючи свій професіоналізм. Але у цю версію я відмовляюсь вірити.

Версія №4

Спеціаліст з ім'ям

Можливо, ФХУ потрібен більш рейтинговий тренер зі світовим ім'ям? Адже ж працював вже в Україні триразовий володар Кубка Стенлі канадець Дейв Льюїс (у 2011-му). Втім, якщо серед кандидатів розглядається фігура Андрія Назарова, який пограв в НХЛ (12 років) і на тренерському містку «розкрутив» в КХЛ бренди «Трактора», «Витязя» і «Сєвєрсталі», то логіку зрозуміти можна. Назаров — наймолодший і багатообіцяючий тренер КХЛ, в його роботі помітне зростання. До того ж під його наглядом гратимуть півтора десятка українців у «Донбасі» та «Молодій Гвардії». Та й президент «Донбасу» Борис Колесніков ніби як не проти поєднання посад Андрієм Назаровим. Загалом, версій можна нафантазувати безліч, але істину в ФХУ не розкрили. Єдине, на чому акцентував увагу пан Брезвін, так це на оперативному пошуку нового наставника для збірної України, підкресливши, що пріоритет буде відданий українському фахівцю, хоча і не виключив запрошення іноземця.

Інтуїція підказує, що кандидатом номер один серед українців є Олександр Годинюк. Як і Назаров — молодий, відомий, прогресуючий, з певним досвідом і знаннями НХЛ. Не сумніваюся, що прихід Годинюка до збірної України — справа часу, але ж з Куліковим якось негарно вийшло. Яка тренерська планка у Олександра Петровича, ми так і не дізнаємося... Хоча саме він приніс результат, освіживши склад національної збірної групою зеленої молоді. При цьому Куліков так і не дочекався посилення складу за рахунок натуралізації іноземців. Так само, як і його попередники:

Володимир ГОЛУБОВИЧ
(головний тренер збірної України в сезоні-2007/08)

- Після 20-річного застою український хокей тільки починає відновлюватися, а поки підживлення немає, можна на 5 років закрити проблему кадрів за рахунок етнічних українців, які живуть у Росії чи у Північній Америці. Думаю, ФХУ потрібно попрацювати в питанні про повернення в збірну росіян з українським корінням. Адже у нас дійсно великий провал у дитячому та молодіжному хокеї.
(24.04.2008)

Олександр СЕУКАНД
(головний тренер збірної України в сезоні-2008/09)

- ФХУ потрібно активніше працювати в питанні залучення до збірної росіян з українським корінням. Було б чудово запросити під наші знамена «росіянина» Єгора Шастіна або «швейцарця» Віталія Лахматова, повернути додому інших вихідців з України. Є й інший шлях посилення команди... Взяти, приміром, тих же італійців, британців або голландців, які не погордували натуралізувати групу хокеїстів зі США і Канади. Ті ж білоруси не посоромилися асимілювати гравців з російської глибинки.
(23.04.2009)

Михайло ЗАХАРОВ
(головний тренер збірної України в сезоні-2008/09)

- Натуралізація легіонерів? Чому ні? У тій же Білорусі виступає 6-7 гравців з Росії, австрійці також залучили 3-4 іноземці з Північної Америки, таким же шляхом пішов і Казахстан. Зазначу, що у нас завдання одне — щоб збірна України виступала у найвищому дивізіоні, а якими шляхами цього досягнути — не важливо.
(29.04.2010)

Дейв ЛЬЮЇС
(головний тренер збірної України в сезоні-2010/11)
- У мене часто запитували, чи варто Україні натуралізувати хокеїстів? Але це тривалий процес — гравець як мінімум повинен певний час пограти тут, отримати паспорт. Це те, як я бачу це питання. Але я б вважав за краще бачити в команді саме українських хокеїстів, які пройшли через систему підготовки.
(26.04.2011)

Анатолій ХОМЕНКО
(головний тренер збірної України в сезоні-2011/12)
- Не секрет, що багато збірних працюють в напрямку посилення складу за рахунок натуралізації хокеїстів, і ми не виняток. Зараз нами ведеться активна робота з відновлення українського громадянства харківському «білорусу» Єгору Єгорову. З іншими кандидатами процес повернення на Батьківщину більш тривалий.
(21.12.2011)

Олександр КУЛІКОВ
(головний тренер збірної України в сезоні-2012/13)

- У нас є низька гравців, які грають в Україні другий сезон. Обговоримо цей список разом із Анатолієм Брезвіним. Будемо вирішувати, хто може реально погодитись змінити громадянство. Нас цікавить 4-5 хокеїстів. І не в 35 чи 37 років, а у такому хокейного віці, коли ще можна пограти за збірну мінімум 5-7 років і допомогти команді.
(01.03.2013)

В’ячеслав Волков, коментатор телеканалу «XSPORT»


Ось що хочу сказати з цього приводу...


Th'tas going to make things a lot easier from here on out. http://fabzlbgkkij.com dhglpeou [link=http://mcwowsidy.com]mcwowsidy[/link]
Last one to utzilie this is a rotten egg! http://rrfqkedwa.com ezwfnbyg [link=http://bgpfiumesfa.com]bgpfiumesfa[/link]
Whoa, whoa, get out the way with that good inoanmotifr.
Бывший игрок сборной Украины возглавил «Барселону»

Украинец Даниил Дидковский стал главным тренером хоккейного клуба «Барселона», сообщает Isport.ua. Для 36-летнего специалиста это будет первый опыт самостоятельной работы. Ранее в составе каталонского клуба экс-игрок сборной Украины два сезона выполнял обязанности играющего тренера.

Также Дидковский играл за украинские ШВСМ, «Сокол» и испанскую «Хаку». С 2008 года он выступал за «Барселону», а этим летом принял решение завершить карьеру.

Спорт-Экспресс
да что вы обсуждаете?куликова и не надо было ставить на должность тренера сборной...вот сборную испании или румынии это его уровень...
я думаю Куликов останется не в накладе
теплое место выделили, ответственности меньше
играй реже, деньги те же


100% Может и сам попросился — у главного тренера ХК Донбасс возможности привлечь игроков клуба к играм сборной есть, а Куликову надо их выпрашивать у того же Назарова
вот поэтому они и не хотят популяризировать хоккей. потому что никто не знает в стране, что это такое и кто главные персонажи. попробовали бы так в финляндии поступить какой-то, или швеции. такая бы вонь поднялась в медиа. а тут крутят, что хотят.

сделали себе мутную воду и ловят в ней рыбку.

джино: играй реже, деньги те же

Ну, чисто поэт...
S 76,

я думаю Куликов останется не в накладе

теплое место выделили, ответственности меньше

играй реже, деньги те же
Странно, что толпа журналистов не затоптала Куликова в порыве взять у него интервью ! Понятно, что он вряд ли захочет общатся. Но хоть напишите про это ... Куликов пока не желает говорить по этому поводу



Ладно, посмотрим что получится с Назаровым... Хотя эти зксперименты уже з@@бали...

Версія №6

Прокатило



Версія №5

Марионетка



п.с. никто раком ФХУистов не ставит они сами встанут когда надо

Убрать без причины с должностей руководство сборной и пропихнуть туда своих людей

Фамилии в студию !!!

ФХУистам не нужны причины, чтобы кого-то сниамать. Потому как они и ставить нормально не умеют !
S 76 Поддувало донецкое. Убрать без причины с должностей руководство сборной и пропихнуть туда своих людей,это,что не рейдерский захват? Речь шла только об этом факте,а не аренах и базах, и кипрских бабках фхушников,который ты балабол сам и добавил(это отдельная тема), чтобы(уже не первый раз) как поп Гапон,увести разговор в блуд от конкретной темы, нечистоплотной,повторюсь, рейдерской атаки по смене руководства сборной.
Может кто-то за Брезвина на плаху пойдет ?????????????????????

Скорее наоборот. Еще и поможем ему на нее взойти
Гость, а чего тут захватывать ??? Что у ФХУистов есть ? Имею ввиду может окуительные арены, базы и т.д. Что у них есть кроме свиснутого бабла на карточках и возможно где-то в Кипрских и др. банках

Если Боря и предлагал им Назарова то это еще пол беды. Я думаю ФХУисты сами начали лобзать некоторые места Бори в порыве свалить все со своих хрупких плеч на чужие. Этот вариант они приняли как манну небесную. Потому как делать опять нифига не надо.

Пиzде(и)ть только остается как все годы правления ФХУ п.Б.
Надо называть вещи своими именами.Это стандартный рейдерский захват сборной донецкими, с жалкой попыткой(публикацией писем) завернуть хундаевское говно в конфетную обертку. Слава,подневольный человек,лучше бы промолчал, а не выдавал бы очевидное паскудство в виде мутных версий.Почему ,вроде как независимые журналисты или нардепы ,не лежащие под ПРдунами,не зададут Брезвину публично вопросы,Как был поставлен вопрос об отставке Куликова,ее причинах и голосовалось ли все это на заседании ФХУ,или это келейное решение Брезвина по «просьбе» Бори? Не спешит со своими статьями и Гащенко,вроде как объективный журналист.
Или Келейная Хоккейная Лига. СКА не помещается под и так виртуальный потолок запрплат? Нет проблем, мы его поднимем!!! А всем скажем, что курс доллара виноват! В принципе Медведев знает, что все понимают в чем дело, но приличия соблюдены. Нет, Радулов прав, КОЛХОЗ!
Потрібно льодові арени будувати хочаб на 2-3тис.глядачів та існуючі Палаци Спорту реконструювати. Нам потрібно до рівню Білорусі дотягти, а не з голим задом в Еліту сунутись (в сенсі без льодових арен та дитячого хокею).
Можна це десяток версій видвигати, а з Куликовим не красиво поступили, і для Назарова збірна лише придаток.

А ты не злись,успокойся!

чему радоваться?тому что я плачу налоги, кроме этого всего приходят за доляхой мусора и прожий корумпированый говнолюд...но при этом мой любимый спорт обваровывается говнолюдьми которые посути ничего из себя не представлячют а просто деребанят то что такие как я уплатили в виде налогов в казну и на развитие того же хоккея
Слава, что ты пишешь...

Назаров: — Интересовались у Руслана Федотенко, будет ли он играть в сборной Украины?
— Конечно будет. Я думаю, смысла нет привлекать его на начальных этапах, вот к Еврочелленджу, например. Федотенко игрок возрастной и ему нужно больше времени на восстановление. Может одну игру он и зацепит… а так в целом сначала буду набирать молодежь.

Геннадий Разин будет играть за сб.Украину!!!

я рад за него..но к чему ты это???про похмелье про праздник???
буль-буль
Что же ты так на жизнь сильно обижен,совсем что ли х.... в Харькове стало жить?
Крепись,будет праздник и на твоей улице...
буль-буль
Не ругайся,иди опохмелись.Харьковчанин Геннадий Разин будет играть за сб.Украину!!!
брезвин имас завальню ксысюк,ковальи прочие недофхушники —ущербные вы люди,бизнес свой не смогли созщдать потому что тупорылые а вот деньги у налогоплатильщиков только и можете воровать...
Следующие
Загрузка...