хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниНаціональна збірнаУкраїна без матчів олімпійської кваліфікації?

29-03-2015 10:42 ФХУ за допомогою соціальної мережі сповістила, що відмовлено у проведенні кваліфікаціЇ ОІ-2018 Геныч

Вчора в Міністерстві молоді та спорту України під головуванням Першого заступника Міністра Ігоря Гоцула відбулася нарада робочої групи з питань реформи спортивної сфери, зокрема формульного розподілу бюджетних коштів на 2015 рік.


Нагадаємо, що з цього року у Міністерстві запропонували здійснювати розподіл коштів на підготовку збірних команд за формулою, що, за задумом її авторів, в першу чергу враховуватиме досягнення команд в ігрових та спортсменів в індивідуальних видах спорту на головних турнірах попереднього року.

При цьому учасники наради обговорювали і інші питання щодо фінансування спортивних заходів. Так виконавчий директор Федерації хокею Сергій Коваль задав питання щодо перспективи проведення в Україні офіційних міжнародних змагань з хокею, зокрема, кваліфікаційного турніру до зимових Олімпійських Ігор 2018 року.

Відповідно до програми відбору на зимову Олімпіаду країни, що посідають у рейтингу міжнародної федерації хокею місця з 18 по 20, мають першочергове право на організацію у період з 11 по 14 лютого 2016 року кваліфікаційного раунду змагання (Olympic Pre-qualification). На даний момент Україна знаходиться на 20-й позиції у рейтингу МФХ і має хороші шанси, як мінімум, зберегти свою позицію.

Втім, не зважаючи на важливість проведення даного заходу як з точки зору популяризації хокею так і з точки зору підвищення шансів команди на вихід до наступного етапу, ФХУ відмовили у підтримці заявки на проведення такого турніру. За словами керівників Міністерства, в найближчі два роки (а, можливо, й більше) відомство буде відмовляти національним федераціям у підтримці при подачі заявок на проведення офіційних міжнародних змагань, що фактично унеможливлює проведення чемпіонатів Європи та світу, а також кваліфікаційних змагань до Олімпійських ігор на території України.

При цьому було неодноразово наголошено про першочерговість завдання боротьби за олімпійські путівки. Невже здобути перепустку до фінального кваліфікаційного етапу на думку керівників Міністерства буде простіше на іншому кінці світу в Японії, ніж в рідних стінах за несамовитої підтримки своїх вболівальників?

ФХУ в facebook

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Геныч, не звертайте уваги. Їм треба так думати, уявляючи себе всесвітніми благодійниками. Голос логіки тут не сприймається. «Да здравствует наш микрокалькулятор — самый крупный микрокалькулятор в мире!»
Гость 07:51, да вы простите Продают нам газ по самой дорогой цене в Европе уже лет 10 и рассказывают, что на нас падает манна небесная. http://www.ukrinform.ua/rus/news/ukraina_s_1_aprelya_otkagetsya_ot_zakupok_ro...
«Все, кина не будет! Электричество кончилось!»
«За словами керівників Міністерства, в найближчі два роки (а, можливо, й більше) відомство буде відмовляти національним федераціям у підтримці при подачі заявок на проведення офіційних міжнародних змагань,"

Так ИИХФ вроде помогает баблом в низших дивизионах...
Каким боком бюджет 2015 года к 2016, когда должен состояться турнир к ОИ? Бред какой-то...
«Вчора в Міністерстві молоді та спорту України під головуванням Першого заступника Міністра Ігоря Гоцула відбулася нарада робочої групи з питань реформи спортивної сфери, зокрема формульного розподілу бюджетних коштів на 2015 рік»