хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниХокей в Україні«Рось» стала переможцем турніру пам’яті воїнів-афганців

22-02-2016 11:05 ritchie

У суботу в Білій Церкві відбувся турнір з хокею серед любительських команд присвячений пам’яті воїнів-афганців. Матчі турніру відбулися на льодовій арені, де свої домашні поєдинки в чемпіонаті України проводить місцевий «Білий Барс».

В гості до організаторів турніру – хокейної команди «Рось» (м. Біла Церква) – завітали столичні «Білі Ведмеді», «Титани», а також «Лідер» з міста Яготина.

Для районного центру Київської області проведення подібних турнірів – не новина. Зокрема 9 січня 2016 року на арені «Білий Барс» відбулися матчі різдвяного кубку, а вже у квітні у місті відбудеться турнір присвячений пам’яті воїнів АТО.

Перший турнір 2007 року відбувся на льодовому майданчику «Крижинка» біля НСК «Олімпійський». Наступний турнір відбувся у Білій Церкві. Наступні ж змагання організатори вирішили проводити у різних містах України. «Розпочинали ми на легендарній ковзанці «Крижинка», що біля центрального стадіону, а потім проводили турнір пам’яті воїнів-афганців у різних містах України. Востаннє це було 15-16 лютого 2014 року, коли на майданчику льодової арени у Сімферополі зустрілися команди із Сімферополя, Севастополя, збірна Миколаєва та Херсона, а також хокейний клуб «Рось». Саме білоцерківська команда тоді й стала переможцем», – повідомив голова оргкомітету турніру, граючий президент ХК «Рось» Юрій Загородній. До речі, колишній генеральний директор Професіональної хокейної ліги участі в матчах не брав через хворобу, керуючи діями партнерів по команді з лави запасних.

«Війна завжди приносила горе та нещастя. Так було понад 20 років тому в Афганістані, так само й зараз. Ламаються долі, калічаться душі. Мене особисто до нормального життя повернув спорт. Саме завдяки спорту, проведенню змагань люди стають ближчими один до одного та забувають про оточуючі їх негаразди», –сказав у своєму привітальному слові під час церемонії відкриття турніру Герой України, голова Всеукраїнської спілки воїнів-інтернаціоналістів, генерал-майор Андрій Червонописький.

Нинішній турнір було проведено за схемою плей-офф: команди зіграли півфінальні матчі, переможці яких розіграли головний приз, а переможені поборолися за третє місце. Перед початком змагання відбулася церемонія жеребкування.

Першими на лід вийшли столичні колективи «Білі Ведмеді» та «Титани». Титани володіли перевагою протягом більшої частини матчу, проте втримати переможний рахунок не змогли, поступившись «ведмедям» у серії кидків для визначення переможця гри.

В іншому півфінальному поєдинку зустрічалися представники Київської області – «Рось» та «Лідер». Команда із Білої Церкви швидко закинула три шайби. Але надалі «Лідер» зібрався і другий та третій періоди пройшли у рівній грі. І хоча у підсумку «Рось» перемогла (5:1) дії команди із Яготина залишили приємне враження.

Після короткого перепочинку «Лідер» знову був змушений виходити на лід. Цього разу у матчі за третє місце проти «Титанів». Та не зважаючи на фізичну втому, яготинський колектив виглядав пристойно. Долю гри вирішила шайба киян на останніх хвилинах основного часу гри. Для того щоб відігратися у «Лідера» не залишилось ані сил, ані часу (2:1).



Вирішальний матч турніру не розчарував. «Рось» та «Білі Ведмеді» провели захоплюючий поєдинок, питання щодо переможця якого було актуальним аж до фінальної сирени. Білоцерківська команда за рахунок довшої лави запасних виглядала свіжішою, що далося взнаки наприкінці гри. Наприкінці гри господарі льоду залишилися утрьох проти повного складу суперників. Але скористатися таким подарунком «Білі Ведмеді» не змогли. У підсумку «Рось» перемогла з рахунком 3:1 і завоювала головний приз турніру.

Після завершення хокейних баталій відбулася урочиста церемонія закриття турніру, де кожна команда-учасниця отримала свій приз. А переможці окрім кубку отримали ще й медалі із рук ветеранів війни в Афганістані.

В силу різних причин минулого року турнір не відбувся. Але після відновлення змагання цього року організатори прагнуть не лише до повернення щорічного формату проведення, а й до повернення до практики виїзних турнірів. «В майбутньому ми плануємо не відмовлятися від практики виїзних турнірів. Хокейні команді є в усіх регіонах нашої держави, але далеко не всі колективи в нинішній час можуть собі дозволити далекий виїзд. Тож ми вважаємо, що нам по силам організувати виїзний турнір на Заході чи на Сході України. Також ми намагаємося запрошувати нові команди, аби вболівальники мали змогу переконатися, що любительський хокей розвивається по всій Україні», – поділився планами на майбутнє Юрій Загородній.

Що ж до найближчих планів команди переможця, то з 3 по 6 березня «Рось» братиме участь у традиційному міжнародному турнірі любительських команд у Празі.

Юрій Кириченко, ФХУ

Комментарии для этой страницы выключены.