хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїДитячий хокейМенше слів більше руху!

10-05-2016 13:07 ritchie

Спортивно-інформаційний проект «Хокейна Україна» досліджує тему дитячих хокейних тренувань. Ми звернулися до фахівців, які мають цікавий (на наш погляд) досвід виховання юних хокеїстів. Олександр Василевський (на фото), тренер хокейної академії «Anahеim ducks» (США), який зараз співпрацює із Скоттом Нідермайєром в одній із юнацьких команд академії.

Що найважливіше для початківців, які тільки прийшли займатись хокеєм?

На мою думку, для початківців найголовніше – бажання, тільки бажання тренуватись дає продуктивність, коли діти отримують задоволення від занять, у них з’являються вірні хокейні навички. Значну роль відіграє і талант, дар грати в хокей, але головне — старання. Перефразовуючи прислів’я – бажання і праця все здолають. Для мене, як для тренера, у підготовці тренувального процесу важливо вчасно помітити і зуміти виправити, погані, невірно засвоєні звички і прийоми юних гравців, оскільки в зрілому хокейному віці, зробити це вкрай важко.

Чи можливий індивідуальний підхід до тренувань?

Якщо подивитись на тренерську роботу, то вся діяльність тренера і є індивідуальний підхід до кожного, не зважаючи на те, що робота ведеться із цілою командою. Кожному гравцю потрібно щось особисте, персональне. Комусь більше пояснювати, когось підбадьорити, а на когось прикрикнути, з кимось більше працювати над майстерністю катання, а з кимось більше над властивостями рук попрацювати, а когось взагалі важливо не зачепити , оскільки саме в цей момент він робить те що потрібно. До кожного гравця є індивідуальний підхід, але потрібно вірно визначити який, і не обов’язково годинами проводити індивідуальні тренування, достатньо кількох хвилин, які за сезон перетворюються на значний обсяг визначальної, важливої роботи.

Що для гравця, тренера Олександра Василевського стало визначальним в Америці?

Мабуть, відношення до самого процесу, до гри в хокей. Починаючи із сімей хокеїстів, я побачив їх сприйняття гри в хокей, і завершуючи відношенням держави — діючої національної програми «USA hockey». Я завжди задавав собі питання, завдяки чому, за такий недовгий час хокей в США досяг таких вершин? Адже ще недавно, коли я виступав за збірну України ми з легкістю могли обіграти збірну США! За кілька років тренерської роботи в академії я побачив, що відповідь проста! Це – НАВЧАННЯ! Американці створили програму, стали запрошувати спеціалістів з усього світу і з кожного національного хокейного стилю брали найкраще. І досі так.

Аналізуючи загальну систему, іх підхід до тренувань в Америці, він досить диференційований. Для початківців, наприклад, головне не те, як багато нового дізнаються діти щодня, програма побудована не на поясненні а на засвоєнні вірних навичок. Менше слів більше руху!

Janna Solnechnaya, «Хокейна Україна», специально для сайта «Гнездо»


Олександр Василевський, тренер хокейної академії «Anahеim ducks» (США) і його колеги — недавні гравці української збірної, гравці славетного київського «Сокола», відомі українські хокеїсти і просто добрі друзі — Олександр Матвійчук та Сергій Климент'єв проведуть у місті Богуслав , Київської області тижневий проект «NHL — kids camp іn Ukraine»
Своїми знаннями і досвідом, підкріпленими тренерською роботою вони ділитимуться з новим поколінням українських хокеїстів. Тренування проходитимуть за системою та методиками, що використовуються у тренуваннях академії «Anahеim ducks» НХЛ.


Тижнева програма «NHL — kids camp іn Ukraine» складається з 18 годин льодових тренувань, щоденного тренування у «Кидковому центрі», занять загально-фізичною підготовкою на свіжому повітрі в лісопарку на березі річки Рось, і закриття табору — «Фінальної гри».

Бонус: Всі учасники матимуть змогу спілкуватись з тренером англійською мовою)))).

Розпочнеться програма церемонією урочистого відкриття, де учасники і їх батьки дізнаються особливості тренувального процесу в «NHL — kids camp іn Ukraine», познайомляться із товаришами і тренерами. На завершення відбудеться закриття табору, де юні хокеїсти отримають дипломи і призи, а батьки матимуть змогу поспілкуватись з тренерами і подивитись «Фінальне ігрове тренування».
Всі хокеїсти матимуть особисті рекомендації тренувань від Олександра Василевського — тренера хокейної академії «Anahеim ducks» НХЛ.
з 12 червня до 19 червня
до «NHL — kids camp» запрошуються хокеїсти
2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002 р/н.

Вартість тренувань – при умові оплати в березні — 260 USD
при умові оплати в квітні і травні – 279 USD
при умові оплати в червні – 299 USD
Проживання, 5-разове харчування, санаторне лікування, дозвілля в ДОЗ СТ «Чайка»- 380 грн/доба
При умові дотримання розкладу дня діти можуть проживати з батьками в готелях міста.
Батьки мають змогу розміщуватись в ДОЗ СТ «Чайка» в окремих будиночках за ціною 380 грн/доба за 1 особу.
Докладніша інформація та реєстрація на сайті:
http://hockeyukraine.wix.com/boguslav
і за телефонами:
+38 068 117 70 47
+38 099 545 19 11

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Коментарів нема