хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

МатчіЧемпіонат УкраїниДніпро — Сокіл 5:2

Начало: 30-11-2022 04:17

«Дніпро» (Херсон) – «Сокіл» (Київ) – 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)

Шайби:
0:1 – Вал.Алексюк (Бабинець, Благий), 4:00. 1:1 – Целогородцев (Попережай, Дворник), 13:10. 2:1 – Лесніков (Попережай, Дворник), 14:54. 2:2 – Бабинець (Благий, Вал.Алексюк), 31:44. 3:2 – Щербак (Бородай, Кобильник), 37:16. 4:2 – Ратушний (Ревука, Тищенко), 47:07. 5:2 – Целогородцев (Попережай, Лесніков), 52:47.

«Дніпро»: Сулютін; Бойко – Ратушний, Гребеник – Лесніков, Портной – Панков, Сичинський; Д.Попережай – М.Дворник – Целогородцев, Бородай – Кобильник – Щербак, Цюра – Тищенко – Ревука. Тренер – Олександр Бобкін.

«Сокіл»: Сердюк; Гайдук – Григор’єв, Вол. Алексюк – Сисак, М.Полоницький – Горлушко, Євсейчик; Чердак – Мазур – Слюсар, Благий – Вал. Алексюк – Бабинець, Янішевський – Качан – Говорушко, Костромітін, Жеребко. Тренер – Костянтин Сімчук;

Арбітри – О.Серебряков, В.Качан; лайнсмени – С. Хараберюш, О.Остроух.

Інспектор – С.Дронговський (Київ).

Кидки: 31 (15+6+10) – 32 (11+15+6).

Штраф: 16 – 10.

29 листопада. Калуш. Льодова арена. Без глядачів.



Напередодні матчу «Дніпро» втратив через травми свого основного воротаря Едуарда Захарченка та форварда Олександра Койду, проте кадрові неприємності лише згуртували херсонців, які на максимумі відпрацювали «за тих хлопців». Навіть коли «Сокіл» першим забив, команда Олександра Бобкіна не надломилася і продовжила шукати щастя біля чужих воріт, створюючи цікаві комбінації, як у ситуації з першим голом Артема Целогородцева.

І хоча другий період у херсонців, м’яко кажучи, не склався, «щук» врятував малодосвідчений воротар Максим Сулютін, який вперше вийшов «у старті» «Дніпра» на професійному рівні і відбив 30 (!) кидків від лідера, який до цього поєдинку закинув найбільше шайб (59) у чемпіонаті.

Можна сказати, що у господарів льоду куражний матч провела вся команда, а претендентом на звання найкращого гравця зустрічі цілком може вважатися не лише Сулютін, а й форвард збірної України та першої п’ятірки «Дніпра» Артем Целогородцев, котрий закинув свої 7 та 8 шайбу у сезоні та закріпився у статусі головного бомбардира команди.

Таким чином, «Дніпро» зумів продовжити свою розкішну переможну серію до семи матчів поспіль і взяти переконливий реванш у «Сокола» за єдину поразку в чемпіонаті України 16 жовтня – 4:6.

ФХУ

Ось що хочу сказати з цього приводу...


19 квітня 2023 року, у Белфасті відбудеться спеціальний міжнародний хокейний матч між північноірландським «Белфаст Гігантс» та бронзовим призером національної першості – херсонським «Дніпром».
Дві команди зустрінуться в рамках благодійної організації Ukrainian Hockey Dream, яка є частиною проекту Hockey Can’t Stop Tour від Федерації хокею України.
Тренери «Харківських Берсерків» Павло Легачев та Ігор Шаманський теж вирішили взяти приклад з колег із «Сокола» та «Дніпра» і заявилися перед закриттям трансферного вікна в статусі гравців. Шаманський виступатиме під номером 10, Легачев – під №84.
Херсонський «Дніпро», який на початку року посилився двома молодими форвардами Сергієм Стецюрою та Микитою Сидоренком, дозаявив до складу на позицію захисника… свого тренера – 40-річного Руслана Борисенка.
Воротар Владислав Вязовов, який відіграв першу половину сезону у складі ХК «Київ», на умовах повноцінного трансферу перейшов до калуського «Легіону».
18-річний український нападник Микита Сидоренко офіційно поповнив склад херсонського «Дніпра». У команді Олександра Бобкіна та Руслана Борисенка форвард виступатиме під 22-м номером.
Хокеїст молодіжної збірної України Микита Сидоренко є вихованцем донецького «Донбасу» і цьогорічний сезон-2022/23 розпочинав у молодіжній лізі Чехії (U20) у команді «Динамо-Пардубіце». Перша проба сил у якості легіонера принесла Сидоренку відмінний досвід та 10 (4+6) очок у 20-ти матчах місцевого чемпіонату.