хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниГравціТрансфер міжсезоння: «Сокіл» підписав екс-капітана «Донбасу»

25-05-2023 17:13 Josh

29-річний екс-капітан національної збірної України, донецького «Донбасу» і калуського «Легіона» Віктор Захаров через 11 років повертається в «Сокіл».

Віктор народився в Києві, хокей починав грати в школі «Крижинки», а потім перейшов у школу «Сокола». В складі киян він дебютував на професійному рівні, 17-річним. У сезоні-2011/2012 Захаров провів 27 матчів і став віце-чемпіоном України.

Після того Віктор перейшов у «Донбас», за який з перервами виступав 10 років, став шестиразовим чемпіоном України.

В 2019-му Захаров визнавався MVP чемпіонату України.

Попередній чемпіонат нападник провів у лавах калуського «Легіона», зігравши 29 матчів, у яких набрав 37 (20+17) очок.

Всього в чемпіонатах України Віктор провів 331 матч, закинув 161 шайбу і віддав 189 передач.

В 2015-му Захаров став чемпіоном Казахстану в складі «Іртиша» з Павлодара.

З 2013 року Віктор почав отримувати виклики з національної збірної України, представляв країну на п’яти чемпіонатах світу.

«Зізнаюся, я й сам трохи шокований таким розвитком подій, – сказав Захаров у своєму першому інтерв’ю в статусі гравця «Сокола» для видання Sport.ua. – Виступав багато років за «Донбас» і не мав навіть думки про повернення. Але часи зараз особливі, в країні війна. Я мав пропозиції з різних клубів. Хокеїстів в Україні мало, за них бореться кожна команда. Та коли керівництво «Сокола» вийшло з пропозицією, вирішив віддати перевагу перед іншими варіантами саме киянам. Бодай тому, що вважаю себе вихованцем школи «Сокола». Так, починав я на «Крижинці», але потім перейшов у «Сокіл», в складі якого згодом провів перший професійний сезон. Важливо й те, що восени команда гратиме в Континентальному кубку. Також при прийнятті рішення враховував, що майже всю кар’єру провів за межами рідного міста. Дружина в мене теж киянка. Вона в захваті, що наша сім’я нарешті може бути вдома».

ФХУ

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Коментарів нема