хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниНаціональна збірнаДмитро Христич став головним тренером збірної України

18-10-2023 22:23 Josh

Христич став головним тренером збірної України
Рада Федерації хокею України проголосувала за призначення головним тренером національної збірної України Дмитра Христича, чемпіона світу-1990, найрезультативнішого в історії українця в НХЛ, який був асистентом головного тренера збірної України в 2008-2012-му, 2021-2022 роках.

Асистентами у пана Христича стануть чинний наставник київського «Сокола» Олег Шафаренко і канадський фахівець Нік Філан.

Контракт з новим тренерським штабом розрахований на рік. Головне завдання – вихід збірної України в дивізіон 1А. Інше завдання, яке не суперечить головному – омолодження складу.

Президент ФХУ Георгій Зубко повідомив про те, яким буде розподіл функціональних обов’язків між тренерами.
Дмитро Христич як головний тренер здійснюватиме загальне управління командою, прийматиме остаточні кадрові і стратегічні рішення.

Олег Шафаренко відповідатиме за тактичну і стратегічну підготовку команди до головних змагань, плануватиме та здійснюватиме тренувальний процес.

Нік Філан відповідатиме за аналітичну підготовку, вивчатиме можливості кандидатів у збірну, аналізуватиме гру суперників і вноситиме пропозиції щодо підготовки до окремо взятих суперників.

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Мені тут Христич нагадує Пола Моріса, тільки Дмитро трохи гладший. А того Моріса я люто ненавиджу.