хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниНаціональна збірнаІгор Карпенко — тренер воротарів збірної України

03-11-2023 12:05 Josh

Колишній воротар національної збірної України Ігор Карпенко увійшов у тренерський штаб Дмитра Христича в сучасній збірній України в статусі тренера голкіперів.

47-річний Карпенко – вихованець київського «Сокола». В цій команді він у 1992-му розпочинав гравецьку кар’єру і виступав до 1996-го, потім повертався в рідний клуб у 2005-у і виступав до 2013-го. З «Соколом» Ігор виграв п’ять чемпіонатів України.

Також на клубному рівні Карпенко грав у Північній Америці за «Порт-Гурон Бордер-Кетс» (CoHL), «Лас-Веґас Тандер» (ІХЛ), «Сент-Джон Флеймз» (АХЛ) і «Джонстаун Чіфз» (ECHL), потім грав у рф за «Металург» з Магнітогорська, ХК МВД з Твері, білоруське «Динамо» з Мінська, а після повернення в Україну представляв також київський «Беркут». Як воротар Ігор вигравав Євролігу-2000, чемпіонати рф і білорусі.

За національну збірну України Карпенко виступав у 1995-2009-му, провів за неї 78 матчів, грав на дев’яти чемпіонатах світу, з них сім – у топ-дивізіоні.

До повномасштабної війни Ігор був тренером воротарів у «Харківських Берсерках». Зараз працює з дітьми у київській КДЮСШ «Вершина».

ФХУ

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Коментарів нема