хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїХокей в УкраїніД. Христич: в Україні мене ігнорують

12-06-2009 09:12 Перед заключним матчем фіналу Кубка Стенлі найрезультативніший український хокеїст в чемпіонатах НХЛ Дмитро Христич розповів про свої очікування від цієї гри в інтерв'ю turnir.com.ua. генка

Хокейний світ в очікуванні розв'язки у фіналі Кубку Стенлі. У п'ятницю “Детройт” та “Піттсбург” зіграють між собою сьомий вирішальний поєдинок, після якого стане відомим переможець. Перед заключним матчем найрезультативніший український хокеїст в чемпіонатах НХЛ Дмитро Христич розповів про свої очікування від цієї гри в інтерв'ю turnir.com.ua.

Дмитре, хто, на вашу думку, підніме над головою трофей Кубку Стенлі?
Я багато часу провів у цьому році в Америці і стежив за перипетіями в чемпіонаті НХЛ. Вважаю, що переможцем стане “Детройт”. По-перше, цей клуб має славні традиції, по-друге, склад виконавців у “Детройта” сильніший, і по-третє “Піттсбург” гратиме в гостях. Якщо проаналізувати серію із шести попередніх матчів, то перемогу святкували господарі. Це значить, що фактор домашнього майданчика відіграє важливу роль.

За кого ви вболіватимете?
Я не матиму можливості вболівати, адже поєдинок відбудеться, коли в Києві буде ніч. У цей час я спатиму. А вранці прокинуся і довідаюся, хто переміг. Звісно, вболіваю за “Піттсбург”. Чому? Бо цей клуб знаходиться у штаті Пенсильванія, в якому мешкають мої батьки. До того ж, кольори “Піттсбурга” захищає Руслан Федотенко, з якими я знайомий особисто.

Як часто спілкуєтесь з Русланом Федотенком?
Дуже рідко. Сподіваюсь, як Руслан знову виграє Кубок Стенлі, то привезе його до Києва. Тоді ж матиму можливість із ним поговорити.

Ви найрезультативніший український гравець в історії чемпіонатів НХЛ. Чи цікавитеся результативністю Федотенка?
Ні, нехай Руслан закидає якнайбільше шайб і ставить новий рекорд. Буду тільки радий і зичу йому успіху.

Незабаром стане відомим ім'я нового головного тренера збірної України. Ваша думка: нам потрібен українець чи іноземець?
Не знаю. Збірну має тренувати кваліфікований авторитетний фахівець. Мені самому цікаво, кого ж запросять на цю посаду. Так сталося, що я не працюю у Федерації хокею України. Шкода, що на відміну від інших країн, в Україні люди, які чогось у хокеї досягнули, не можуть допомогти рідній країні розвивати свій вид спорту. В Україні я простий Дмитро Христич, який приїхав з Америки мешкати у Києві. Тут мене трохи ігнорують.

Ви рік часу попрацювали у тренерському штабі збірної України...
Так, і за цей час набув великого досвіду. Тепер вмію дивитися хокей поглядом тренера.

Чи не виникало бажання знову попрацювати у збірній?
Головним тренером я не хочу бути. Це точно. Однорічного досвіду замало, щоб працювати головним тренером. А от у федерації я би пропрацював. Маю зв'язки, володію англійською, українською та російською мовами, але чомусь мої послуги нині непотрібні Україні.

Михайло Солтис (turnir.com.ua, 11.06.2009)

Михайло Солтис

Ось що хочу сказати з цього приводу...


В Украине совсем никто никому не нужен,не только хоккей.Так,что пусть «Хруня» не обижается на страну!
Харламов Кто этот тренер Сокола-96, как его фамилия ?
Генка, турниры эти организовывал тренер сокола-96
Юрій Вы правы! Вот если в фху прийдет работать еще и Шахрайчук ,то в нашем многострадальном хоккее появится еще один толковый функционер и единомышленник Завальнюка ,а Христичу больше подходит более спокойная и размеренная работа,например в плане ранней селекции юных хоккеистов например.
Ну Вы парни как дети малые! Перестаньте манку сырую есть в обед. Просто имя есть имя...

Маю зв'язки, володію англійською, українською та російською мовами, але чомусь мої послуги нині непотрібні Україні.

Илья, Ну, и где здесь о том что этот турнир Христич организовал?

генка: Кстати и Кубок Христича то проходит постоянно Так что все-таки он делал что-то!!!

Спасибо что подсказал:

У Києві розігрують Кубок Христича

Із 7-го по 11 січня 2008 року в Києві проходить міжнародний хокейний турнір «Зелений паросток», на якому юнацькі команди розігрують Кубок легенди українського хокею — Дмитра Христича.
Головними організаторами спортивного заходу є Партія Зелених України й АКБ «Трансбанк».
Турнір, що став уже традиційним, відбувається втретє. Його учасники — кращі дитячі команди України та країн близького зарубіжжя.
За останні роки на турнірі побували провідні клуби Росії, Білорусі, Латвії. Цього разу в турнірі беруть участь команди: «Сокіл» (Київ, Україна), «RIGA» (Рига, Латвія), «Крилья Совєтов» (Москва, Росія), «Юність» (Мінськ, Білорусь), «Русь» (Москва, Росія), «Пітер» (Санк-Петербург, Росія).

Кстати и Кубок Христича то проходит постоянно Так что все-таки он делал что-то!!!
Ілля Люди є лідери, які самі дають ідеї і їх намагаються реалізовувати, а є якими потрібно керувати. Можливо Христич , якраз другого типу людина ? Можна поставити інше питання:чому ФХУ за 5 років не використовувала потенціал Христича, Годинюка, я колишніх гравців НХЛ для розвитку і популяризації хокею в Україні. Добре, хоч зараз Годинюка залучили до роботи в хокеї, а не в будівництві. Пригадав у минулому році Христич брав участь у дитячій передачі на Мегаспорті, яка виходила щотиждя, і розповідав про різні елементи гри в хокей.
Гость 12-06-2009 15:23, если уж теория выращивания так сильно интересует, то советую обратиться в научныее библиотеки. Хотя для примера могу дать ссылку на одну из его работ.
Юрій, а що Дмитро зробив за 5 років перебування в Україні? Я не бачив з його боку жодного кроку щоб він щось намагався сттворити, навіть так як Завальнюк. Той ще до того, як зав'язав з хокеєм мав якісь ідеї, і може в того не все виходить, як йому гадалось, а якісь кроки виявились зовсім помилковими, але він не благав: дайте мені якусь посаду, він з початку робив, а посади до нього самі прийшли!
Ілля. 100 % гарантії , що Христич стане відмінним функціонером, звичайно немає. Але якщо є в людини бажання, чому б не дати їй шанс ? Гіршим чиновником ніж зараз у ФХУ ,він мабуть не буде ? Для змін в українському хокеї, потрібні зміни у ФХУ ? Щоб написати Христичу ,що він хоче робити та яким чином, у ФХУ повинен бути конкурс на якусь посаду. Його немає. Або отримати посаду і продемонструвати свою ефективність. Проблем у ФХУ як і в українському хокеї вистачає. При добрій організації справи, корисну для хокею роботу можна знайти багатьом. У ФХУ , навіть немає усих контактих телефонів їх обласних відділень. Мабуть така робота проводиться з регіонами.
Ілля — а можна посилання на ці публікації пана Імаса ?
Илья, Без вопросов, снимаю перед ним шляпу
FAUST18, не надо на Имаса бочку катить! Он широко известен в научных кругах. Он написал такие выдающиеся научные работы как: Економічні проблеми цукробурякового виробництва України, Фінансове забезпечення цукробурякового виробництва, Стратегічні завдання відновлення цукробурякового підкомплексу в Україні и т.д.
Илья, ну наша ФХУ.. она опасная Люди приходят в нее и становяться частью системы «система...советская система» (С) Камеди-клаб)
Юрій, Найда теж був класним хокеїстом, навіть за юнацьку (чи молодіжну) збірну СРСР грав. Ну і що з цього? Який з нього функціонер? Хай Христич з початку розповість що віх хоче зробити, та яким чином!
Да, забыл уточнить. Христича принять не то что можно — нужно! Н предварительно уволив кого-то из штата, чтобы не раздувать ФХУ. Благо кандидатов хватит с головой. Но кто ж натакое пойдет
Ілья. Що в Україні багато хокеїстів, які грали в НХЛ ? Тим паче тих із них, що бажають працювати у ФХУ ? У кого із чиновників ФХУ авторитет у світовому та й українському хокеї більший, ніж у Д.Христича ? Можливий його прихід у ФХУ значне підсилення цієї організації.
Bearserk + 100. Это точно.

Кстати, почему все так за федерацию переживают? Она безгранична — принимает всех! Но по блату... Не разделяю скептицизм по поводу Христича. Пусть у него нет организационного опыта, но кто скажет есть ли он у Имаса к примеру? Люди с такими именами должны работать в ФХУ. Диму гораздо позитивнее будут воспринимать в ИИХФ и других международных организациях, так как его имя — это бренд. В федерации у нас же половниа таких людей, о которых вообще никто и никогда не слышал.
генка, просто ГНЕЗДО уже давно превратилось в сайт, куда заходят только, чтоб все и всех обосрать, пожалываться и поплакаться, так сказать для эмоциональной разрядки накоплиной за день.
Толку из его переживаний! И дело тут не в деньгах ,а в том что никого нехоче он тренировать !
Гость да уж — АЮС у нас, что Леонид Ильич Гость он же объясняет почему "Однорічного досвіду замало». И что тут плохого, что самый авторитетный украинский хоккеист за всю ее историю предлагает помощь ФХУ? Думаю он то как-раз не из-за денег в ФХУ хочет — видимо помочь хочет У него пенсия НХЛ такая, что ему хватает. Видно, что Дмитрий переживает за то, что происходит в украинском хоккее! Как у нас все любят перевернуть....
генка" Жадность фраера погубила " —говоришь ? Ты еще с ним попробуй посоревнуйся кого первого она погубит! Он себе место охранял до пенсии дотянуть,да и на пенсии хрен от его Сокол избавится !А насщет Христича так он сам говорит-"...тренером я нехочу бути .Це точно. ....А от у федерации я би попрацював.» Все рвутся в федерацию — где итак уже наруду больше чем игроков в Сборной!
Илья а что Христичу кто-то давал что-то делать? Ты АЮСа методы плохо знаешь? — все сам А тренер должен быть верхушкой тренерского штаба и руководить помощниками. Ты писал, что как-то тренировку перед ЧМ в Москве проводил Ширяев — мне сложно в это даже поверить, тк перед ЧМ-2009 он явно не мог правильно распределить – кто и что делает из помощников. Возможно, это связанно с тем, что в Москве не смотрели на тренировки хоккейные чиновники, как в Авангарде? Считаю, что выбрав спецбригаду — ему надо было отдать ее Христичу, чтобы отдельно занимался дополнительно с ними лишний час. То, что команды АЮСа не умеют реализовывать большинство — слепому уже видно. Может у Христича получилось бы лучше? А в Соколе у Степы с Деминым? Проблема в том, что у АЮСа давно развита в некоторой степени «мания преследования» и что его кто-то «подсидит» — он боится, что у кого-то из помощников получится лучше! Именно из-за этого уверен он и Богданова отшил перед ЧМ — ВСЕ САМ!!! Был уверен, что выиграет, и что все лавры достанутся ему одному? Жадность фраера погубила!

Однорічного досвіду замало, щоб працювати головним тренером. А от у федерації я би пропрацював.

Еще один кадр из серии «ни рыба ни мясо». Ему нужно было год убить на то чтобы понять что тренер из него никакой! Да и в федерации от него толку тоже 0. Вон 2 года назад поручили ему переговоры с НХЛ-овцами. Что из этого вышло? Что он вообще умеет делать (не спорю, в хоккей он когда-то играл хорошо)?