хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїНаціональна збірнаВ. Шахрайчук: «Нас у вищому дивізіоні особливо ніхто не чекає»

28-04-2010 13:27 Leo

Капітан збірної України Вадим Шахрайчук ще на початку грудні минулого року виступав проти поєднання посад головний тренером національної команди Михайлом Захаровим. Після завершення чемпіонату світу гравець, який не має клубу однак має російський паспорт, пом'якшив риторику щодо наставника.

Хокеїст, який спочатку говорив переважно про ігрові моменти, зрештою визнав — Україну ніхто не чекає у вищому дивізіоні чемпіонату світу. Економічно, мовляв, нерентабельно.

- Завдання було — довести, що ми гідні виступати у найсильнішому дивізіоні, — розпочав спілкування спортсмен. — Наша біда останніх років — не виходить гра в більшості. Трішки не вийшло, припустилися двох помилок. З усіх команд за останні роки сама якість хокею, сама команда почала складатися. Це не та команда, яка виступала сім чи всім років тому, коли ми потрапили на Олімпіаду, коли з року в рік виконували поставлені завдання. Зараз вертикаль почала вимальовуватися. Ми хотіли і не сумнівалися в тому, що ми можемо це зробити, але не можна відкидати удачу. Будемо готуватися до наступного чемпіонату.

- Немає відчуття, що в матчі з Австрією забракло ризику та зухвалості у грі?

- Відчуття такого не було, бо ми всі самі розуміли ціну цього матчу. Не можна сказати: «сьогодні не чекайте мене у захисті, я буду стояти на п'ятачку і забивати голи». У кожної команди є тактичний план на матч, який ми маємо неухильно виконувати. У кожної ланки, у кожного хокеїста на цей матч було своє завдання. Ми виступаємо у КХЛ, тому, маючи стільки більшості, мали цей гол забити. Один чи два, стільки, щоб вистачило для перемоги.

Вже нічого не зробиш. На мою думку, і це сказав В'ячеславу Завальнюку (менеджер збірної України — авт.), ми мали готуватися не з Польщею, а з Францією чи Італією — командами, у яких канадський стиль. Якщо на наступний рік трапить Польща чи інша команда, яка схожа за стилем, то таким має бути і спаринг-партнер. А так в нас основними у підготовці були поляки, а вони відрізняються від австрійців. Австрію тренує канадець Білл Гілліган, тактика в них канадська.

Перед матчем сиділи всю ніч із відео, вивчали кожну ланку, кожного хокеїста. Але вони нас теж вивчили. Якщо не брати більшість, не було навіть за що зачепитися. Вони нас потихеньку від п'ятака відтискали, ми не могли нічого створити. Більшість треба було забивати.

- Прокоментуйте будь ласка перспективу проведення світового форуму в Україні?

- Зараз оптимізм вселяє лінія керівництва, яку обрали кілька років тому. Брезвін, той же Азаров шанувальник хокею, і він багато робить. Поки воно не озвучується і не видно. Років за десять будемо стабільно виступати у вищому дивізіоні.

- Ти свого часу переїхав у Росію через матеріальний чинник чи для підтримки майстерності?

- У «Соколі» вже два роки не видають грошей, і за той рік теж. Але обіцяють і віддають частинами. Я поїхав у 21 рік (12 червня Шахрайчук відсвяткує своє 36-ліття) поїхав у Казань. В «Соколі» я отримував сто доларів, а в Казані дали разів у десять більше. Я не хотів їхати, і якби зараз це смішно не звучало, все життя хотів виступати у «Соколі», надто нам гроші платили, хоч і невеликі. Покликали в Казань, сказали — за тебе непогана компенсація клубу і клуб за ці гроші може ще кілька років існувати. І мені особисті умови запропонували.

- Що зміниться в українському хокеї, якщо в нас буде команда КХЛ?

- КХЛ — це інший світ. Люди не розуміють, наскільки це інший рівень. Так, КХЛ — це не НХЛ, але далеко не чемпіонат Білорусі чи України. Там дуже серйозно все до дрібниць, навіть не має бути затримок по зарплаті.

«Торпедо» з Нижнього Новгорода — дзеркало «Сокола». Боюсь, щоб так не було з «Будівельником». У них не було фінансів, бідувала команда. А за останні два роки з'явилися дуже непогані гроші як команди КХЛ. І вони не знали, що з цими грішми робити. Помилкова селекція була. З таким бюджетом… десятий бюджет в лізі був. Можна було трішки розумніше підійти до підбору людей.

Головне, щоб «Будівельник» не повторив цих помилок.

- Які гравці сильно вплинули на тебе і кого ти «підтягнув»?

- Ми тоді вболівали, була ціла плеяда гравців, той же Степанищев. Ми ходили на всі матчі, коли були хлопчиками, намагалися бути схожими на них. А з тих, з ким грав, найближче Ширяєв. Ті ж Дацюк, Овєчкін, з якими грали в одній команді.

А в Нижньому Новгороді особливо нікого і вчити не треба було. Молодь там злякалася конкуренції.

- Захаров працював з трьома командами одночасно. Це вплинуло на виступ збірної України?

- Тренеру видніше. Якби рахунок був не 1:2, а 2:1, то ніхто би цього не помітив і не обговорював. Дипломатично піду від питання.

Можливо, якби Захаров був більше часу з командою — він сказав про це сам, що варто було ще два дні більшість підготувати…

За три останніх чемпіонати у першому дивізіоні ця команда найсильніша. Австрія сильніше за Італію, вони тактично за нас сильніші, в них виучка. В'язали по всьому майданчику, вільного місця не давали. Тільки голову піднімаєш, він вже біля тебе. Плюс тактика дрібного фолу — наче його вилучати вже треба, а на вилучення не тягне.

А ми отримали дурні вилучення на початку матчу, і команда не молода, втомилися. Останні п'ять хвилин сил вже не було.

Австрійці сильно виступили. Вважаю, що дві команди заслуговували на підвищення в класі.

- Якщо буде домашній чемпіонат у наступному році, це допоможе?

- Ми у цьому році мали отримати домашній, але японці проголосували проти. Думаю, має допомогти. Вболівальники підуть на стадіон, побачать, що в нас є хокей. Юнаки побачать хокей не по телевізору, хтось приведе своїх дітей.

- З Японією сильно команда втомилася, це вплинуло на матч з Австрією?

- Японці є японці. Дрібні такі, бігають весь матч. Справжні фанатики, готові життя віддати, виклалися. Втомилися у тому матчі. Але справа не в цьому, бо якщо б ми на початку матчу з Австрією зіграли без вилучень і повели в рахунку, то зараз дифірамби би співали.

- Прокоментуйте суддівство у матчі з Австрією.

- Якщо не брати п'ять останніх хвилин — а суддя не хотів давати п'ять хвилин штрафу, а дав дві. Коли Климентьєв не підвівся, я почав тиснути на суддю, і той побачив Сергія і змінив рішення. А все інше… Такий самий гол нам забили чехи на чемпіонаті світу у 2004 році. Карпенко затиснув шайбу, і його з пасткою туди занесли. Суддя дав чистий гол.

Зараз я бачив — шайба лежала не затиснута між щитками. Не було свистка. Шайба вже за лінією, і тоді рефері свистить. І ще й Касянчуку дає дві хвилини. Окрім того, за дві хвилини до кінця мали давати булліт.

Об'єктивно, наступний чемпіонат світу у вищій лізі пройде у Словаччині. Від кого більше користі буде? Від австрійців, бо приїдуть тисячі небідних вболівальників, ніж від наших ста чоловік. Нас особливо ніхто не чекає.

- Як ти оцінюєш виступ української збірної на Олімпіаді у Ванкувері?

- «Маємо те, що маємо»? З цього треба було починати. У нас немає жодних умов, ні для хокею, взагалі ні для чого. Якщо копнути глибше, то в Росії все роблять для оздоровлення нації. А в нас діти у 5-6 класі мають пивні животики і їх звільняють від фізкультури.

Джерело: champion.com.ua
P.S.: Полностью сохранена стилистика и орфография автора статьи.

Ось що хочу сказати з цього приводу...


www.google.com
I have a small question for you
Дед МакДак, посмотрел записи матчей с австрийцами и японцами. Могу сказать что с трибун оно все выглядело еще более печально чем в трансляции. Были такие моменты когда по несколько секунд какой-то ветеран стоял и думал что же с той шайбой делать, а потом не найдя какого-либо решения просто бросал дальше в борьбу кому-нибудь другому, чтобы у того голова болела насчет того что с шайбой делать. Ну ладно, возраст, двигаться не могут, понять и простить можно, но что с мозгами у них происходит? У того же Шаха с мыслями все время порядок был. Неужели старческий маразм их начал одолевать? Так в 36 лет вроде рановато...
Илья
Насчет случая из жизи — грустно. Видел, как в последнем матче серии «Монреаль» — «Вашингтон» канадцы забили первый гол в большинстве. Доли секунды на принятие решения. Нашим надо взять за образец.
И еще. Интересный материал, как можно развить клуб пракьтчески с нуля на примере немецкого чемпиона «Ганновер скорпионс» (оказывается, команда названа в честь знаменитой ганноверской рок-группы).
http://www.iihf.com/channels10/iihf-world-championship-wc10/news/news-singlev...
Наверное,планируют до 60лет в Соколе играть.А потом жить на пенсию(минимальную,т.к. з-ту получали «темную» и налогов не платили.
Такие бедные,что нечем семьи кормить? Акак же они без хоккея собирались семьи содержать
А сколько обещанного ждут? Правильно. Три года. А прошло только три месяца. Вот только ребят жалко, которым надо семьи кормить.
По словам самого Симчука http://turnir.com.ua/hokej/30042010-simcuk_ko_mne_obrasalis_predstaviteli_bud Соколу еще невыплачена зарплата за последние ТРИ месяца!Сезон уже закончен!
Fleury ,в ОЧБ ,еще и за безплатно непойдут?В ихнем возросте поддерживать жизнь бренда уже скушно ,да и семьи денег требуют!В ОЧБ если в грядущем сезоне Сокол туда пойдет ,будут за его выступать :Бобкин,С.Черненео,Войцеховский,Акимов,Неверов,Свиридов,Нименко,Слюсарь,Васильев,Ладыгин,Дм.Исаенко,Балабан,Яковенко,Пастух,Бондарев ,О Благой,Наваренко,Ден.Исаенко тоесть те ,чей является соответственным уровню этого ОЧБ и неболее того!
Опять начинается:Клим,Варламов,Срюбко,Матерухин....Да нечего им здесь делать — пускай " рубятся» в ОчБ.
не лукавь аккуратист!нашел с чем сравнивать!времена меняются и люди тоже.....
Да, натурализовывать россиян придется. Только надо ЗАРАНЕЕ смотреть, а не заигран ли он за какую-то сборную. Необходимо понимать, что играть за сборную Украины сможет (по правилу 2 лет) не ранее ЧМ 2013 года. Так что надо и в паспорт тоже смотреть. Надо, чтоб еще из «Будки» не сбежали, особенно от ММЗ, если он будет тренировать. Нужна очень грамотная селекционная политика. А мы в «Будке» еще даже не знаем, кто тренер. Я вот не понимаю, чего так многие за Крушельницки. Да, украинского происхождения, но ЧИСТО КАНАДСКОЙ ШКОЛЫ. Больше половины наших в Северной Америке никогда не играли. Хорошо впишутся в североамериканскую тактику Клим, Варламов, Срюбко, Матерухин, ну может, еще пару человек. А остальные всю жизнь играли по-другому. Так что пусть уж лучше ММЗ.
За Сокол в 80-х, с одними легами болели, сейчас почему нет?
я о читал как вы хотели натуролизовать россиян и ввести ее их в сборную украины(лично я не против не пробились в сборную россии пусть играют за те сборные какие хотят,главное чтобы не кисли на лавках....а играли)но читая ваши высказывания на счет того да зачем и вообще кто они такие?задаешься вопросом а будите вы болеть за ту сборную где играют россияне?это как в футболе шахтер и динамо к супер клубы вот только кто в них играет?иоже самое и у нас!
Лука дружок ты о чем?
Они не Сокол бросят, а за баблом побегут, пока в Соколе денег не было, где эти пацаны были?
Я понимаю заголовок вкусный «Крис Саймон — Андрей Срюбко», но реальность весьма отвратительна.
акуратист-подывись на юрия и рядом с ним!вот тебе и ответ ЯК БОЛЕТЬ ЗА МОСКАЛЕЙ?ВЫЖЕ СКОРЕЕ УДАВИТЕСЬ!АЛИЕВ — ЭТОМУ ПРИМЕР!
извиняюсь за неполиткореткность!
Неужели бросят Сокол и преданных болельщиков...
Да ладно вам обсуждать Варлама!Если бы в уУкраинском хоккее было таких хотябы трое то у австрийцев выигралибы !А по поводу Будки то в этом сезоне туда перед дембелем подзаработать на безоблачное будущее точьно пристроятся :Сальников,Тимченко,Срюбко,Карп,Симчук,Паникаровский,Шахрайчук,Остроушко,Мотя и даже если в составе появится фамилия Гунько ,я лично неудивлюсь
А пока в течении сезона рассмотрят кто на шо годится они свое хоть коечто получат и отвалят Но в процессе подбора игроков для Будки у этих товарищей будут самые лесные рекомендации!
Гость 2010, не совсем так. Еще год назад я нормально с ним разговаривал (конечно высокомерия у него прибавилось), но общаться с ним можно было. А насчет «шепчет и лижет» так покажите мне там в округе человека, который этим не занимается! Все кто хочет быть при кормушке вынуждены этим заниматься — таков закон джунглей.
Гость, ты е...тый на всю голову? Где ты грязь увидел? Я сказал только правду, и ничего кроме правды. Все эту правду знают, но никто не осмеливается ее озвучить. И мне плевать будет со мной кто общаться или нет, но я говорю то что думаю. А Слава такой человек, который не посмеет отказать старым друзьям, несмотря но то что на уровень Будивельника они тянуть не будут...

Илья: И есть сомнения что он стал бы со мной общаться, это не тот Слава Завальнюк, который был лет 5 назад

Он уже давно ни с кем не разговаривает и общается, он — шепчет и лижет
Он, наверное тожее в инет заходит и твою грязь читает. Я тоже с тобой на его месте не разговаривал.
Варлам один из немногих ветеранов (родившихся в 1978 и ранее), который тянет на уровень КХЛ (где-то на третью пятерку). Остальных (в т.ч. и Шаха) я бы на пушечный выстрел не подпустил к Будивельнику. Но боюсь что Завальнюк думает иначе. Очень хотелось бы с ним пообщаться, но на матчах с Японией и Австрией он замечен не был. И есть сомнения что он стал бы со мной общаться, это не тот Слава Завальнюк, который был лет 5 назад, а Вице-президент ФХУ, Генеральный менеджер сборной Украины, Генеральный менеджер Сокола, первый вице-прездент Будивельника и т.д.
artist_serg ,может и запонтованный,главное чтобы он забивал,а он это умеет делать!
FAUST18 Кому что, мне Варлам как игрок не нравится, запонтованый слишком.
За Варлама в будке я буду только рад В жизни спокойный, на льду псих — чем-то на меня похож А если серьезно, то когда он играет, играет душой, смотреть приятно. Такие игроки нужны команде.
Гость10:20,будем надеяться,что этого не случится.Не позволим ослабить Сокол!!!
Илья и тем немение эта черверка еще в этом же сезоне составит костяк Будильника
Как кто, но я лично уже не способен смеяться... Это не анекдот, это случай из жизни. Не знаю как по телику, но с трибуны это было жалкое зрелище: когда на обработку шайбы и принятие решения проходят не доли секунды а несколько, у того, кому шайбу отдали наступает та же дилема, про контратаки я вообще молчу: вместо того чтобы убежать в отрыв, когда никого спереди нет шайба банально выкидывается, и все едут на смену. И это все относится к тем игрокам, которые составляют костяк сборной: Шах, Сальников, Цыруль и даже Варлам...
С нашим хоккеем помоему все анекдоты актуальны.От того и обидно.
Следующие
Загрузка...