хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниДитячий хокейВосени в Україні стартує юніорська Ліга

09-06-2008 08:00 Leo

Засідання Виконкому ФХУ, яке відбулося минулого тижня, розглянуло ряд питань, пов’язаних з розвитком дитячо-юнацького хокею.
Зокрема, було підбито підсумки регулярних змагань серед команд ДЮСШ сезону 2007/08 рр. та розглянуто проект чемпіонатів сезону 2008/09 рр.
Головним підсумком засідання стало прийняття рішення про створення в Україні юніорської Ліги, яка візьме старт вже цієї осені. У змаганнях Ліги приймуть участь команди, складені з кращих вихованців дитячо-юнацьких шкіл 1991-93 років народження. Таким чином, у чемпіонаті Ліги зможуть виступати не лише діючі учні спеціалізованих шкіл, а й випускники, яким ще не виповнилося 18 років. Хокейні спеціалісти в Україні неодноразово відзначали, що для багатьох юніорів хокей закінчується у віці 17 років, після того, як вони завершують навчатися та грати за команди своїх шкіл старшої вікової групи. Змагання Ліги мають дати юнакам, які не проходять до складів дорослих команд, потрібну ігрову практику та розширити коло кандидатів у юніорську збірну України (U-18).
Регламент змагань Ліги у сезоні 2008/09 рр. передбачає, що чотири команди (київські «Сокіл», «Крижинка» та харківські СДЮСШОР та СДЮСШОР «Дружба-78») на попередньому етапі зіграють регулярний чемпіонат у 6 кіл, а потім, в серії «плей-офф» (до трьох перемог) визначать володарів нагород Ліги.
Юні хокеїсти 1993 р.н., які не потраплять до складів команд-учасниць Ліги, зможуть отримати ігрову практику у чемпіонаті України серед юнаків 1993-94 р.н. Схема цих змагань традиційна. Також заплановано 6 кіл регулярного етапу та матчі «нокаут-раунду» до трьох перемог. Попередню участь у цих змаганнях підтвердили наступні колективи: київські «Сокіл-93», «Сокіл-94», «Крижинка-93», «Крижинка-94» та харківська СДЮСШОР.
У юнаків 1995 р.н. передбачається проведення чемпіонату серед шістьох команд: київських «Сокола», «Крижинки», харківських СДЮСШОР, СДЮСШОР «Дружба-78», херсонського «Дніпро-Спартака» та «Дніпровських Яструбів» з Дніпропетровська. На попередньому етапі команди зіграють у 4 кола, потім – «плей-офф» до трьох перемог.
До чемпіонату серед команд 1996 р.н. попередні заявки підтвердили чотири колективи: київські «Сокіл» та «Крижинка», харківські СДЮСШОР та СДЮСШОР «Дружба-78». Їх змагання на попередньому етапі передбачають 6 кіл, на другому – ті ж самі «плей-офф» до трьох перемог.
І останній чемпіонат пройде у віковій категорії до 12 років (1997 р.н.), в якому приймуть участь 6 команд: «Сокіл» та «Крижинка» з Києву, харківська СДЮСШОР, херсонський «Дніпро-Спартак», ХК «Запоріжжя» та «Дніпровські Вовки». Попередній етап пройде у 4 кола, на другому етапі пройдуть матчі «плей-офф» до двох перемог.

Джерело: ФХУ

Leo

Ось що хочу сказати з цього приводу...


якраз мій вік....зробили б п яту команду з тих що не ввійшли в перші чотири + взяти охочих..
Гость [11-06-2008 16:42], да не вопрос, те кто привел в хоккей своих детей — это большие фанатики этого вида спорта, но есть и другие, может быть талантливые дети, но возможности у родителей нет. Вот и получается что выбора нет.
Ничего,ничего,подтянем потуже животы,будем финансировать,а шо робити?
КОКЕЙНЕ ПСИХО, Я так думаю что бюджет будет утвержаться между родителями на родительских собраниях. Хотелось бы ошибаться. Посмотрим.
Чіко як що цього не станеться про розвиток дитячо-юнацького хокею можна навіть не мріяти
І ще те що проводять збори ФХУ присвячині дитячому хокею приймають якісь рішення це добре але можно ж бути і більш конкретнішими наприклад публічно зотвердити бютжет новоствореної дітячої ліги де і росписати скількі коштів виділено і куди саме вони підуть ось це і буде розвиток !!!
Да, не густо. Вот интересно, а в следующем сезоне ФХУ выделит деньги на разъезды, питание, проживание или как всегда?