хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниНаціональна збірнаУкраїнський хокей поглинула ера заробітчанських циніків

09-02-2013 10:33 Янукович присвоїв звання людям, які проіґнорували запрошення у збірну dasten

Не встиг відгомоніти шквал пристрастей навколо чергового неприїзду до лав національної збірної з футболу оборонця «Шахтаря» Ракицького, як з’явилася нова тема для дискусій на тему патріотизму в українському спорті. Сьогодні в Данії матчем з данцями національна збірна з хокею починає олімпійську кваліфікацію. Не гарантія, що суперників за відбором українці здолали б навіть бойовим складом, коли б на Ютландський півострів під орудою тренера Куликова вирушили усі найсильніші. Білоруси,ті ж данці і словенці в рівні розвитку хокею знаходяться на кілька щаблів вище. В тому ж стані, в якому Україна попрямувала до Словенії зараз, ми здатні хіба-що комусь нашкодити, забравши очки в локальному матчі. Про боротьбу за путівку до Сочі-2014 мова не йде взагалі.

Спершу було слово. Точніше, бездіяльність чиновників Федерації хокею України. В той час, як суперники інтенсивно готувалися, проводили спаринги з рівними собі опонентами, Олександр Куликов зібрав колектив в останню мить і не зміг перевірити його бодай в одному контрольному поєдинку. З відсутністю кращих вітчизняних хокеїстів сучасності Федотенка й Понікаровського тренер змирився ще тоді, коли в НХЛ закінчився локаут. Очевидно, тоді ж хрест на нашій збірній поставили й фундатори й ктитори українського хокею, точніше, ті, хто себе ними називає. Бо поряд з відсутністю повноцінних умов для підготовки не було й обіцянок про преміальні. А для тих гравців, які роками сперечаються за першість в праві носити прізвисько «калькулятор», саме цей фактор, а не честь прапора, герба й країни, найчастіше саме мотивація матеріальна перед приїздом в національну команду була визначальною.

Не для всіх, звісно, бо, скажімо, для оборонця челябінського «Трактора» Гєни Разіна здавна важливішою була нагода зайвий раз поїхати до дружини й дітей за океан, а воротар новосибірського «Сибіру» Сергій Гайдученко ще й пишається в своїх інтерв’ю тим, як героїчно він відбивається від запрошень зіграти за збірну країни, в якій народився й виріс. Решта, нащуривши вухо про суми можливих заробітків, роблять гарну міну при поганій грі. Коли лунає бодай нашіптування, звісно, приїжджають, тренуються. Відмовитися можуть вже потім, коли буде конкретика. Нині ж ніхто навіть не шептав.

Як наслідок, жоден з кахаелівців до лав збірної не прибув. Костянтин Касянчук з московського «Динамо» і Сергій Варламов з «Донбасу» не змогли приїхати через сімейні обставини, ще двоє донеччан Віталій Доніка і Олександр Матерухін – через травми. Так звучить офіційна версія. Між тим, давайте згадаємо, що Матерухін, виступаючи у складі могилівського «Хімволокна», був за крок від прийняття білоруського громадянства. Варламова травми після запрошень у збірну «косять» регулярно, зокрема, так сталося й торік, напередодні чемпіонату світу в групі В. Для Касянчука різні «рецедиви» якраз перед потребою приїздити у збірну — теж явище звичне. Під час домашнього мундіалю в групі В Костя й узагалі покинув розташування збірної через гайморит. Хоча знаючі люди кажуть, що справжньою причиною була не стільки хвороба, скільки конфлікт між хокеїстом і менеджером збірної Завальнюком через погане харчування.

Звісно, сімейні обставини – це важливо. Проте ними, виявляється, можна й знехтувати в мить, коли на прийом з нагоди перемоги «Донбасу» в Континентальному кубку запрошує Президент держави. На ній в час, коли збірна проводила одне з останніх тренувань перед дебютним матчем у Данії, красувалася і безтурботна зовні постать капітана донеччан Варламова, і персони Матерухіна з Донікою. Пан Янукович щедро обдаровував причетних до перемоги в турнірі континентальних лузерів званнями заслужених майстрів спорту. Звання, яке колись присвоювали виключно чемпіонам світу і Олімпіад і яке остаточно девальвувало ще в 2006-му, коли «ЗМС» отримали за вихід до чвертьфіналу мундіалю футболісти. Зараз же Віктор Федорович, звісно, не став запитувати, чому жоден з хокейних тріумфаторів не спробував допомогти збірній в боротьбі за олімпійську перепустку.

В часи незалежності, коли хокей в Україні занепав майже до основи, з вітчизняних хокеїстів, як з вимираючого виду, зліпили ідолів, напівбожків. І не помітили, як покоління патріотів навіть не країни, а власних тренерів і цієї місцевості, змінилося ерою заробітчанських циніків, для яких поняття «своє» й «рідне» вимірюється грошовими знаками. Ця ера, за невеликими винятками, поглинула навіть тих, для кого раніше питаня приїзду до збірної не стояло бодай з огляду на те, що відсутнього «не зрозуміють пацани».

Безперечно, керівників українського хокею меркантильністю єства гравців виправдати не можна. Особливо – Бориса Вікторовича Колесникова, котрий розглагольствує про розвиток хокею в Україні на кожному кроці, а на ділі ж навіть не спроможний змусити хокеїстів клубу, в якому він є президентом, виступити за національну збірну. Зрештою, хокей у нас такий, як суспільство: верхи не роблять, низи не хочуть…

КорреспонденТ, net

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Все по делу ! Забыть про них и больше не унижаться, придет время и они сами поймут, что поступили предательски, да бог им судья !
hockeyfan. а то тут некоторые псевдоболельщики набросились на ребят которые много лет играли за сборную а теперь отказались. Отметились Псевдо Украинцы
Вот статистика по играм http://www.khl.ru/players/13193/games/
А вообще в чем предмет спора? У нас практически не осталось проф. хоккеистов чтобы создать боеспособную сборную и в данном случае вопросы к руководителям нашей фху, а то тут некоторые псевдоболельщики набросились на ребят которые много лет играли за сборную а теперь отказались. Премиальные здесь не при чем. Никогда в сборной не платили столько, чтобы туда ехали из за денег.
hockeyfan, Варламов в сентябре-октябре в первом звене не играл. Игровое время в сентябре за 7 игр меньше 50 мин, это 4 звено. В октябре 11 игр 70 мин, т е меньше 7 мин за игру. С Федотом и Поникаровским сыграно 16 игр, 1+8. За последние 10 игр в 3 звене 7(5+2). Не пишите того, о чем понятия не имеете
______________________________________
МОЖЕШЬ САМ СОСЧИТАТЬ http://www.khl.ru/calendar/
Гость, А еще Артюхин.
Интересно, что Ракицкий и Варламов играют под 44 номером
Пусть идет удочки к весне готовит...
CTESA, я эти прохюндаевские сопли даже вешать на сайт не захотел...
уберите эту рубрику... Ричи... ты уже за Донбасс???
Гость, Варламов в сентябре-октябре в первом звене не играл. Игровое время в сентябре за 7 игр меньше 50 мин, это 4 звено. В октябре 11 игр 70 мин, т е меньше 7 мин за игру. С Федотом и Поникаровским сыграно 16 игр, 1+8. За последние 10 игр в 3 звене 7(5+2). Не пишите того, о чем понятия не имеете
xxxx, вот шо по этому поводу сказал Мавийчук http://fakty.ictv.ua/ua/index/view-media/date/2013-02-11
Если бы автор знал какие семейные проблемы у некоторых отказников сборной он бы не писал своей ахинеи. Не дай Бог никому таких проблем!!!
Знайка.Ты предлагаешь ему вернуться в ПХЛ,туда он может вернуться в возрасте после сорока и быть там лучшим,правда сомневаюсь,что к тому времени вообще будет существовать ПХЛ (при ее нынешних руководителях)...
Грубый, Да, уровень не тот, но он тогда на голову выше всех был, творил на площадке ШЕДЕВРЫ, лидером был.
_________________________________________-
ну в Эксталиге может он лидер по сравнению с уровнем техже Тимченко и Шафаренко.А в КХЛ это яркая посредственность уровня 3-4 звена .И еще оччень спорный вопрос защет чего(рекламы или соответствия месту в составе) та яркость его проявляется
Безусловно vayner school одна из сильнейших школ английского в Украине, респект вайнер скул
Грубый, Противно все это.
____________________________-
согласен.
Отвратительно !У нас если и есть именитые игроки уровня КХЛ ,то эта именитость ихняя в большей степени раздутая чем есть в самом деле!
Одни только диферамбы ,а как чемто на деле подтвердить свою состоятельность то эти все мастера бздят и ищут отмазку!
Самое противное что им это разрешается и прощается!
Грубый, кстати! Основную массу из этих 18 очков Варламов набрал именно играяв связке с Поником и Федотом.
По отезду НХЛовцев у Сереги опять упали показатели .За январь он при полученном большем времени сиграл все 10 игр (128 минут), сделал 41 бросок по воротам и всеголишь (4 +2) 6 очков.
С такими партнерами у Квитченко или любого молодого показатели зашкаливали бы .
Серега та и Косой потому и отказались ехать потому что знали что сами они там ничегошенки не смогут противопоставить соперникам без федота и поника .
Грубый, я сказал только о на что указывает его статистиказа первые два есяца чемпа КХЛ.
А по поводу 18 очков после предквалификации Шуплер решил решил соединить вместе украинскую тройку , так и оставил в звене с Поником и Федотом Варлама,где он на ряду с этими партнерами прлично начал подниматься!
Как Матерухин автографы раздавал...
http://hcdonbass.com/news/fan_zone/kak_materukhin_avtografy_razdaval_/?lang=ru
Польша — Венгрия 1:2
Грубый,
за сентябрь и октябрь
Варламов сиграл в сентябре 7 игр в 1-2 звене :7 игр,-(0 +1 ), 4 м.штрафа,кпд(-3), 8 бросков по воротам .на льду провел 71 минуту
в октябре :11 игр в 3-4 звене ,(0+0),2 мин. штрафа,кпд (-2),
5 бросков по воротам ,на льду провел 93 мин.
Вопрос: кто помнит в какой тройке играл и сколько набрал очков Варламов за «Донбасс» в КХЛ до ноябрьской олимпийской квалификации в Киеве?
http://www.youtube.com/watch?v=Jmw_lUInl1A&feature=share&list=PL61Eyk2IZtYJRl... смотреть с 1,41,40 саня гвоздик с на олимпиаде гопак не плясал но теперь будет выходить под украинские песни всегда!
Genzo, так и есть...
Genzo,

ты на ночь не пугай
я все эти слова впервые слышу
джино, и отказников тоже нет....все кто прошел в сборную нзаднюю не включают...а здесь в хоккее х.з шо одни только разговоры что играть не буду и надо менять гражданство это гниль какаято в хоккее у нас....
Не хлопцы, в хоккее грядет эра Мордора!!! Саруман уже перешел на сторону Саурона, орки скоро распостранятся по командам. А Фродо с садовником и братьями кольца пока что не видно.
Следующие
Загрузка...