хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїХокей в УкраїніОлександр Сеуканд: «Український хокей можна врятувати за невеликі гроші»

06-11-2014 19:01 Тренер "Компаньйону" розповів про жахливу ситуацію в українському хокеї Геныч

В останній день вересня в офісі Федерації хокею України відбулася робоча нарада представників хокейних клубів України, що мають намір брати участь у національному чемпіонаті.


На зустріч були запрошені представники усіх команд, які декларували свої наміри виступати в чемпіонаті. Проте на нараду прибули лише представники столичних «Дженералз», харківського «Вітязя», а також хокейного клубу «Кременчук». Всі ці три колектива підтвердили свої наміри документально – підписали зі свого боку договір на участь у змаганні.

Усі вищеназвані команди висловили своє бажання розпочинати змагання у випадку наявності щонайменше чотирьох команд.

Ще до цієї події була надія на те, що у чемпіонаті братиме участь ХК «Донбасс», який припинив виступи в КХЛ. Але клуб Бориса Колеснікова вирішив не грати у Броварах, куди хотів переїхати з Донецька. Справа в тому, що чемпіонат може відбутися лише за наявності мінімум чотирьох учасників.

Цікаво, що існують певні проблеми і у відомих київських хокейних клубів «Сокіл» та «Компаньйон-Нафтогаз» (чемпіон України 2013/2014). Останній клуб навіть відмовився від участі в Континентальному кубку.

Заслужений тренер України Олександр Сеуканд розповів про ситуацію в українському хокеї.

- Ще місяць тому у Федерації хокею України казали, що три команди («Дженералз» (Київ), «Вітязь» (Харків), «Кременчук») зголосилися взяти участь у чемпіонаті України і залишилося знайти лише одну. Яка ситуація зараз?

- З тих пір нічого не змінилося. Але тут є об'єктивні причини, які всі знають. Ще на початку конфлікту на сході України потрібно було скасувати всі змагання, концерти та інше. Країна повинна жити цією кризою зараз, а вже потім думати про майбутнє. Там гинуть люди. Це моя думка.

- Але що тоді буде з українським хокеєм?

- Є багато хлопців, які готові грати за невеликі гроші. Але зараз країні не до цього. Вибори закінчилися і все. Треба жити далі.

- Я так розумію, що чемпіонат України може не відбутися у цьому сезоні?

- Ці питання потрібно ставити керівництву Федерації хокею України. Вони повинні відповідати за ситуацію. Є гравці, потрібні невиликі гроші для того, щоб врятувати чемпіонат. Потрібно робити все, щоб хокей в Україні не був таким екзотичним видом спорту. Федерація хокею України має час для того, щоб знайти четверту команду і врятувати чемпіонат. Ще є кілька місяців для того, щоб це зробити.

- Виходить, що бажаючих команд немає? Чи Федерація погано шукає?

- Є багато гравців, які хочуть грати. Їх можна об'єднати в команду. А назвати її — не проблема.

- А скільки грошей потрібно для того, щоб утримувати хокейну команду на плаву, наприклад, рік?

- Можете порахувати...оренда льоду для тренувань в комплексі «Атек» коштує 1 200 грн за годину. Команді потрібно 4-5 тренувань на тиждень протягом місяця. До цього також варто додати ігри ( 24 — 30 тис. грн у місяць — Еспресо.TV).... Кожному гравцю (25 та більше людей) потрібно по три клюшки у місяць (понад 37 тис. у місяць). Місячна зарплата кожного гравця, наприклад, 3 тис. гривень (75 тис. грн у місяць).



- А яка ситуація в клубі «Компаньйон-Нафтогаз»?

- Це молодий клуб. У нас є прогрес, перемога в чемпіонаті. Всі труднощі тимчасові. Наше керівництво робить все для того, щоб команда існувала.

- Якщо чемпіонат України не відбудеться, то нашій збірній не дозволять зіграти на ЧС-2015 в дивізіоні A1 у Польщі, який пройде навесні?

- Я думаю, що Міжнародна федерація хокею піде нам назустріч. Вони знають, що у нас йде війна. Радикальних дій та санкцій не буде, тому збірна, скоріше за все, зіграє на мундіалі.

- Чи є інтерес в українців до хокею зараз? Вони продовжують займатися цим видом спорту, проводити матчі, турніри?

- Зараз є масовість цього виду спорту серед молоді. Деякі люди, які вже закінчили кар'єру, також продовжують грати і тренуватися. За власні гроші вони організовують кубки. Складна ситуація в українському хокеї тимчасова. Зараз потрібно всім вболівальникам і гравцям терпіти.

http://espreso.tv/uploads/article/83795/images/im578x383-%D0%A1%D0%B5%D1%83%D...

Ось що хочу сказати з цього приводу...


S 76, молодец, достойный ответ Чемберлену.
А пиво с соленой рыбой — это трындец вкусу пива, это наша люмпенская придумка, ведь у нас хорошего пива не делают. В пивных странах наслаждаются вкусом пива и закуски подбирают соответствующие, но только не соленую рыбу, но это тема для кулинарных веток.
Да у нас тут зайди в любой двор (частный) блин у каждого своя субстанция под названием «вино». Все поголовно проффесионалы в этом деле. Некоторые вкушают свою жижу не дождавшись брожжения или в процессе брода Цвет у всех разный Радуги не хватит. Короче, что сами натворили то и бухают запивая водкой

п.с. один мой знакомый ФАНАТ вина... да и всего, что горит просил найти ему клип про вино ... делюсь с вами

ritchie: «Вдова Клико» тоже подойдет...

Вдова Кличко
идеальное сочетание
красный бычок нужно брать на Привозе
Ну, ладно, не будем парня смущать... «Вдова Клико» тоже подойдет...
мы бычки едим
куда нам пролетариям...
джино, Серый, судя по ушам, любит Dom Pérignon...
понятно
у богачей жизнь другая
предпочитаешь Шабли или Божоле?
Эту бадягу тока кумары пьют

Реально в словах Сеуканда особого оптимизма не видать. Откуда он знает, что трудности временные??? Руководство делает все... имена руководителей забыл назвать. За всех всегда отдувается один Стас Верников.

Последнее от Юрьича — Сейчас нужно всем болельщикам и игрокам терпеть.

ПИСЕЦ!!! Кому как не ему знать, что терпим уже х.з. сколько. Про хоккеистов вообще молчу. Им за терпение вообще ордена пора выдавать. Сколько их наебывали и наебывали... а они все играли и играли для нас.
S 76,
что это тебя понесло?
закарпатского винца перебрал
Отмазка про то, что Компаньон молодой клуб как-то не очень вдохновляет. Трудности временные ну, ну... про отказ от КК Юрьич даже и не вспомнил. То, что это ПОЗОР думаю ни у кого сомнений нет.

А так все розово!!! Все в рошене по самые орешки ...

кстати, Компаньон-Рошен! как вариан???
Уверен Сеуканд еще потренирует украинскую команду
МОЛОДЕЦ Юрьевич