хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниМолодіжна збірна U20Виконком Федерації заслухав тренерів збірних Ю-18 та Ю-20

20-01-2016 10:15 Геныч

Вчора, 19 січня, в офісі Федерації хокею України відбулося засідання виконавчого комітету, участь у якому взяли головні тренери збірних команд.


Першим заслухали старшого тренера юніорської збірної команди України Євгена Аліпова, команда якого наприкінці грудня посіла друге місце на міжнародному турнірі в Угорщині 4 Nations Cup. «Турнір в Угорщині був корисним для нас. Ми досі перебуваємо у пошуку ідеальних ігрових зв’язок. Формат турніру передбачав проведення чотирьох матчів за три дні. Тобто доводилося грати на втомі. Ми отримали хороший матеріал для аналізу , адже на втомі проявляються усі помилки. Кожен гравець має у кожному матчі має доводити, що він гідний місця в команді. І жодних виправдань бути не може.

На наступному зборі, який відбудеться у лютому, ми переглянемо ще одну групу новачків. Я з Ігорем Архіпенком буду уважно слідкувати за кандидатами, які гратимуть в фіналі чемпіонату ЮХЛ, також ми постійно перебуваємо у вирі подій національного чемпіонату
».

Також Євген Леонідович поділився своїм баченням проведення заключного етапу підготовки до чемпіонату світу: «Збір плануємо провести у два етапи. На першому етапі хочемо закласти базу функціональної підготовки, більше попрацювати в єдиноборствах та на землі. Розглядаємо варіант із проведенням цієї частини збору в Кременчуці, де інфраструктура дозволяє виконати всі поставлені завдання. Заключний тиждень однозначно будемо проводити на майданчику зі стандартними розмірами. Більший акцент буде зроблено на тактичні дії та гру у нерівних складах. Втім тривалість заключного збору може бути переглянути в сторону зменшення. В цьому питанні ми ще поспілкуємося з науковцями».

Також члени висловили ймовірність більш раннього виїзду до міста Асіаго, де відбудеться чемпіонат світу, для проходження акліматизації та завершення підготовки команди. Проте доцільність та фінансова складова питання ще буде вивчатись.



Старший тренер молодіжної збірної Андрій Савченко доповів про підготовку та виступ команди на чемпіонаті світу у Франції, де українська команда посіла четверту сходинку. «Ми добре попрацювали на зборах, де були створені всі умови для якісної підготовки. Єдиний мінус – ряд кандидатів приїжджав до табору команди вже безпосередньо під час зборів. Проте це питання від нас не залежало. Що стосується виступу на чемпіонаті світу, то за більшістю командних та індивідуальних показників ми увійшли до трійки найкращих. В деяких матчах нам щастило, в інших вдача від нас відверталася. Але я переконаний, що ми мали завойовувати медалі на турнірі».

Окрім цього Андрій Миколайович надав характеристику виступів кожного гравця на чемпіонаті у Франції, а також проінформував присутніх про основні проблеми нашої команди: «Ми традиційно були наймолодшою командою на турнірі. Як завжди гравців титульного віку у нас катма. Ця ситуація повторюється із року в рік. Плюс наші гравці не готові грати на швидкостях, які пропонуються на чемпіонаті світу. В чемпіонаті України вони грають у повільному темпі, а на міжнародному рівні команди значно швидше грають та значно швидше приймають рішення».

Андрій Савченко поділився із Євгеном Аліповим досвідом підготовки юніорської команди до чемпіонату світу, вказавши ряд особливостей та відмінностей у порівнянні із молодіжною збірною. Обидва тренери висловили спільну позицію щодо необхідності проведення прямих консультацій із тренерами клубних команд із вказанням основних недоліків у подготовці та грі кандидатів до збірних.



ФХУ

Ось що хочу сказати з цього приводу...


,не будь так катигоричен к Савченко!Он и себя в какой-то степени имеет в виду. У нас ведь каждый год начинают все с нуля ну и как правило и тренеры каждыйгод дебьютанты и соображать быстро не могут потому что еще большей половины из того что должны соображать просто не знают!Скорости каждый год опять только наращивать собираются .Потому что ели один раз засветился у руля Ю-18 то значит уже опитный и имеет право к рулю Ю-20 приступить,а постояв на мостике у руля Ю-20 уже и в Национальную команду «тянет».
Какие руководители в нашем хоккее такой и чемптонат ,а какой чемпионат — такие и тренеры.

наші гравці не готові грати на швидкостях, які пропонуються на чемпіонаті світу. В чемпіонаті України вони грають у повільному темпі, а на міжнародному рівні команди значно швидше грають та значно швидше приймають рішення».

Игроки не готовы играть на скоростях див.1В, или это Савченко не готов. То есть со слов Савченко бриты с поляками «значно швидше грають та значно швидше приймають рішення», тренеру хоть не стыдно. В 2В ЧМ сейчас идет, пусть Савченко посмотрит может там скорости подходящие с австралийцами и китайцами. Сербы даже трансляции ведут, пусть Савченко посмотрит http://www.sportuzivo.tv/v2/