хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїСокілОлександр Бобкін: «Якби не було карантину через пандемію, то арени б не вмістили всіх бажаючих подивитися матчі «Донбасу» та «Сокола»

04-11-2020 09:38 Геныч

Тренер «Білого Барса» Олександр Бобкін, який виступав свого часу у київському «Соколі» і донецькому «Донбасі», поділився з XSPORT спогадами про матчі між цими клубами напередодні поєдинку команд в УХЛ Паріматч, який відбудеться в середу 4-го листопада.

Про фінал чемпіонату України в сезоні-2010/2011:

«Якщо згадувати той час — сезон 2010/2011, це той період, коли виник перший по-справжньому професійний клуб в Донецьку.

Тоді до команди прийшов тренер Олександр Петрович Куликов і він разом з клубом змогли домовитися та підписати тих хлопців, які були вільні. Так як всі найсильніші на той момент грали за «Сокіл». Було згуртування досвіду, тоді повернулися хлопці перші наші з Росії, «Сокіл» був дуже-дуже сильною командою. З сильним воротарем, з сильним складом. Усі найсильніші на той момент ветерани українського хокею грали за «Сокіл».

У «Донбасі» зібралася амбітна молода команда, яка за час сезону зміцнилася декількома легіонерами і нашими хлопцями. Ми приїхали в середині сезону, влилися в колектив.
Завдання нам озвучило керівництво клубу. Завдання було тільки одне — це чемпіонство. І ми йшли крок за кроком до цієї мети. Закінчили регулярний чемпіонат на першому місці.

У фіналі ми вийшли на «Сокіл». І це було якось так ... Для багатьох хлопців, які були тоді в донецькій команді, це був, напевно, перший такий серйозний плей-офф. Склад був дуже молодий:
Антон Росляков, Міша Долінін, Сергій Бабинець, Діма Ісаєнко ... Майже всі були дуже молоді і амбітні. Усі дуже хотіли обіграти «Сокіл», тому що для багатьох свого часу це було дуже складно пробитися до складу київського клубу — адже він був один-єдиний, який десь грав і створював якісь умови.

І першу гру фіналу на виїзді ми виграли 1: 0 —
Ігор Шаманський забив. І з цією перемогою ми приїхали додому.

Повні трибуни реконструйованої «Дружби» чотирьохтисячної — це було щось! Дуже масштабне! Ми були всі мотивовані, надмотивовані. Кожен ні на секунду не сумнівався в своїх силах. Звичайно, дуже важка була гра, ми виграли з рахунком 3: 2. Той фінал — незабутній ».


Про фінал чемпіонату України сезону-2011/2012:

«Другий фінал вже між «Соколом» та «Донбасом» відрізнявся від першого кардинально. У «Сокіл» приїхали імениті легіонери: Ніколишин і Харитонов. «Донбас» теж кардинально змінився. Але мета була така ж. Це вже все було по-іншому.

Настільки все було серйозно, що навіть судді іноземні запрошувалися. Чемпіонат тоді дуже виріс. Це був справжній щільний такий європейський чемпіонат.

Фінальна серія була дуже важкою. Ми закінчили серію 4:2. На останню гру за рахунку в серії 3:2 ми прилетіли в Донецьк. Керівництвом ХК «Донбас» тоді все було поставлено на вищий рівень. Ми літали літаками всю фінальну серію. Був абсолютно професійний підхід, ми ні в чому не мали потреби.

Дуже важливу роль в шостій грі зіграв, за нас грав. І був у воротах.Олександр МатерухінОлег ШафаренкоСтепан Горячевських

Була вдруге реконструйована «Дружба», вона вже була в звичних нам червоно-чорних кольорах. Вболівальники ... Гра була дуже емоційною, кілька бійок відбулося. Зі зламаними носами. Це того варте! Носи і садна зажили, а пам'ять про це і цих двох чемпіонствах залишилася назавжди.

У нас була дуже щільна команда: — це були наші лідери. Було багато молодих хлопців».Тезіков, Бойченко, Міхнов, Пастух

Про ажіотаж навколо протистояння «Сокола» і «Донбасу»:


«А саме протистояння було максимально висвітлено в ЗМІ, все роздмухували! Донецьк — Київ. Порівнювали з футболом, підливали і масла, і бензину у вогонь! Воно було дуже цікаво розкручене. Було приємно стояти біля витоків «Донбасу», сьогодні вже немає сенсу перераховувати регалії цього клубу, усі про них знають».

«Багато юних на той момент хлопців — , вони були у складі «Білого Барсу», їм було по 16 років. Тоді вони бачили це все перед собою. Ще тоді був в «Соколі». Вони всі були молодими хлопцями, а тепер вони в основному складі «Донбасу». Всі вони знають, що це таке — протистояння.Діма Ігнатенко, Віталій ЛялькаВітя Захаров

А зараз додалася молода команда , якою керують та — вони пам'ятають ті фінали. грав за «Донбас», а тепер він в «Соколі». Дуже багато пов'язує «Донбас» і «Сокіл». Те, що це дербі повертається — це дуже цікаво.«Сокіл» Олег ШафаренкоКостянтин СимчукАндрій Міхнов

Київ нереально скучив за «Соколом». Завдяки тому, що виникла команда «Крижані Вовки», люди могли дивитися хокей, але «Сокіл» це команда-бренд, це команда з ім'ям. Я думаю, що якби не було карантину через пандемію, то арени б не вмістили всіх бажаючих подивитися матчі «Донбасу» і «Сокола». Це є і буде дуже велика подія ».

Про перший матч «Донбасу» з «Соколом» в УХЛ:

«Сокіл» добре стартавав і на даний момент гратимуть, вже можна так сказати, два лідери чемпіонату. Тому я не думаю, що хочеться втрачати очки «Донбасу», який набрав дуже хороший хід, ну і «Сокіл» — це така конячка темна, яка може здивувати.

У середу буде дуже цікава гра! »



Джерело: XSPORT


Ось що хочу сказати з цього приводу...


Потонули кацапы. Скорби лапотник.
Затонувший у берегов Турции сухогруз оказался украйньским

Скорбим...
Российский сухогруз с 15 членами экипажа затонул в Черном море
Или пускай переезжает в Харьков или явор или еще куда-то , у нас катков больше чем команд
та пускай сокол построит себе каток.или договаривается об аренде дворца спорта.или на холяву атек хочется?
Які проблєми з катком для Сокола .Що мовчить той горє МЄР КЛИЧКО.Суки маємо СОКОЛ а катка уй.ОТО Поци в КМДА що з вами блядями робити.
smslava, ну да
Симчук вчера сказал в интевью, что у «Сокола» есть проблемы с ареной.
Их с Атека хотят попросить?
хотя бы 50 мест заняли ))помню раньше отчеты на сикиле 20 зрителей ,25 ))и это в тот момент когда еще не все болелы сокола спились ))и не по умерало от несчастных случаев по пьянке
))))))))))))))))))) бобкина еще не отправили на шоу с жирдяями?арены в 450 мест не вместилибы)))