хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниСокілАнонс матчів «Кременчук» - «Сокіл» 13 та 14 серпня: принципові контрольні протистояння (відеотрансляції)

12-08-2021 12:18 Геныч

ХК «Кременчук» у ході підготовки до сезону 2021/22 проведе два контрольні матчі з київським «Соколом» на арені «Айсберг» (вул. Київська, 77). Це будуть перші ігри українських команд в міжсезонні та визивають чималий інтерес у вболівальників. The Show Must Go On!


Перша зустріч відбудеться у п’ятницю, 13 серпня о 19:00; друга – у суботу, 14 серпня о 12:00. Вхід — вільний. Нагадаємо, що на трибунах потрібно дотримуватися правил карантину.

«Кременчук» — «Сокіл»

Очні поєдинки суперників в минулому чемпіонаті показали, що нас очікує одна з найцікавіших подій в українському хокеї в міжсезонні, адже в шести поєдинках регулярки команди одержали по три перемоги (1:3, 2:3ОТ, 3:2Б, 2:1Б, 1:3, 8:1 – найбільша поразка столичної команди у сезоні), де тричі переможець не був виявлений в основний час – двічі в серіях булітів та раз в овер-таймі. А у півфіналі плей-оф кияни виграли серію у кременчужан 4-0, де долю в усіх іграх вирішав один влучний кидок (1:2, 4:5, 1:2, 3:4ОТ). Тому, не дивлячись на статус контрольних матчів, 13 та 14 серпня нас очікує принципове протистояння.

«Сокіл» (Київ)

Минулого сезону «Сокіл» відродився після шестирічної перерви. Київський хокейний клуб був утворений в далекому 1963 році (до 1973 – «Динамо»), ставши бронзовим призером СРСР у 1985 році, вигравав у таких легендарних команд, як московські ЦСКА, «Спартак», «Крила Рад», пітерського СКА, «Салават Юлаєв», на Кубку Шпенглера у швейцарського «Давоса» (9:7), навіть у збірної Канади (9:6) та інших. Легендарний клуб помірявся силами і з командами НХЛ – програв у 1989 році володарю Кубку Стенлі на той час «Калгарі Флеймз» 2:5 та обіграв у 1990 році «Мінесоту Старз» (зараз «Даллас Старз») 5:0. Цікаво, що в останньому матчі за киян грав нині головний тренер ХК «Кременчук» Олександр Савицький, а у СДЮСШОР столичної команди займалися тренери кременчужан Дмитро Сумець та Олександр Соколов.

Київська команда дала путівку у великий хокей багатьом знаменитим гравцям, які грали на найвищому рівні та вигравали Кубки Стенлі, Кубки Гагаріна, ставали чемпіонами світу та Олімпійський ігор. Після оголошення незалежності України столична команда вигравала 12 разів золоті медалі країни та двічі Східноєвропейську хокейну лігу.

Перед сезоном-2021/22 «Сокіл» зазнав чималих змін, але зумів зберегти бойовий кістяк команди, особливо у нападі:

Прийшли: Андрій Алексєєв (зах., «Гомель», Білорусь), Сергій Логачов (зах., «Білий Барс»), Гліб Нікітін (зах., «Амурські Тигри», МХЛ), Артур Оганджанян (вр., New Hampshire Jr . Monarchs, NCDC), Антон Елисеенко (нап., «Гомель», Білорусь)

Пішли: Фелікс Морозов (нап., «Донбас»), Віталій Андрейків (зах., «Донбас»), Георгій Дубровський (в., «Омські Крила»), Артур Чолач (зах., «Беррі Колтс», ОHL), Павло Голубич (зах., «Могильов», Білорусь), Ілля Олендаренко (зах., «Маріуполь»), Владислав Лисенко (зах., «Маріуполь»), Умед Гільменов (нап., «Хімік», Білорусь), Єгор Кузьменко (нап., «Омські Крила», ВХЛ);

Залишилися: Дмитро Кубрицький (в), Денис Гончаренко (нап.), Антон Рубан (нап.), Андрій Міхнов (нап.), Данило Коржілецкій (нап.), Дмитро Німенко (нап.), Олександр Павленко (нап.) , Ярослав Панченко (нап.), Михайло Симчук (нап.), Андрій Смирнов (нап.), Іван Сисак (зах.), Владислав Сушков (зах.), Олексій Платонов (зах.)

«Кременчук»

Кременчуцька хокейна команда – є самою стабільною за останніх сім сезонів, після того як стала професійною, так як єдина з усіх не пропустила національний чемпіонат з сезону-2014/15. «Містяни» за цей час стали чемпіоном України 2020 року, та по три рази вигравали срібні (2015, 2017, 2018) та бронзові нагороди (2016, 2019, 2021).

У кременчужан на серпневому зборі знаходиться 24 гравця з чемпіонського складу 2020 року та чимало новачків. Завершили ігрову кар’єру захисник Олександр Боєвих, нападники Олександр Пукс та Дмитро Орлов, а воротар В'ячеслав Новицький («Омські Крила», ВХЛ) та Ілля Смирнов (ЦСК ВВС, ВХЛ) спробують свої сили в інших клубах. Травмований форвард Олексій Ворона.

Саме такі матчі, як з «Соколом», допоможуть тренерському штабу кременчужан визначитися зі складом до ювілейного 30-го чемпіонату України, який нагадаємо стартує 17 вересня.

У минулому сезоні боротьба в регулярному чемпіонаті між «Кременчуком» та «Соколом» була одна з найцікавіших, тримаючи інтригу для вболівальників до останнього матчу, адже тільки в ньому команди остаточно зайняли свої місця у турнірній таблиці. Завдяки розгрому 8:1 в Києві кременчужани випередили киян на чотири бали, фінішувавши у регулярці на другому місці. Але у півфіналі плей-оф столичний клуб взяв реванш у чемпіона 2020 року, чим ще більше закрутив інтригу майбутніх поєдинків, за якими ми вже взавтра та післязавтра будемо стежити.

Відеотрансляція матчу 13 серпня о 19:00

Відеотрансляція матчу 14 серпня о 12:00

ХК Кременчук

Ось що хочу сказати з цього приводу...


украинец не захотел фотографироваться с россиянами

С Днем Рождения!

Чи буде трансляція зі жлобіна??
В рамках подготовки к старту шестого сезона Украинской хоккейной лиги бронзовый призер сезона 2020/21 «Кременчук» сыграет с «Краматорском» — матчи пройдут на домашней арене краматорчан. Отметим, что поединки состоятся 20 и 21 августа в 18:00 и 12:00 соответственно.
14 серпня у Кременчуці на льодовій арені СК «Айсберг» відбувся другий товариський матч між місцевим ХК «Кременчук» та київським «Соколом». Перші два періоди команди по черзі виграли з однаковим рахунком. У заключному ж відрізку, кременчужани поступилися.

«Кременчук» — «Сокіл» 3:5 (1:2, 2:1, 0:2)
«Кременчук»: Боярчук (Сушак); Богачонок — Александров, Яковлєв — Кудін, Грицьких — Толстушко, Бабрусев — Григорян; Нікулін — Дубінін — Басков, Калиничев — Каштанов — Денискін, Савченко — Гриценко — Ахметов, Сібілевіч — Варава — Савицький.

Головний тренер: Олександр Савицький.

«Сокіл»: Кубрицький (Оганджанян); Сисак — Ратушний, Логач — Нікітін, Сушков — Платонов; Пономаренко; Єлисеєнко — Смирнов — Міхнов, Рубан — Кузьменко — Павленко, Андрющенко — Скуматов — Німенко, Гончаренко — Симчук — Панченко.

Головний тренер: Костянтин Симчук.

Шайби у матчі закидали:

0:1 — Антон Єлисеєнко (Міхнов, Смирнов), 10:11;
1:1 — Давид Сібілевич (Савицький), 11:35;
2:1 — Денис Гончаренко (Смирнов), 15:20;
2:2 — Марсель Ахметов (Савченко), 21:04;
3:2 — Семен Богачонок (Нікулін), 22:03;
3:3 — Ярослав Панченко (Сисак, Гончаренко), 28:01;
3:4 — Андрій Міхнов (Платонов), 50:00;
3:5 — Віктор Андрющенко, 59:28 — п. в.

«Кременчук» — «Сокол» 2:1 ПБ (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0)

Шайбы: 1:0 Григорян (Алексюк), 47:28; 1:1 Павленко (Кузьменко) 40:24;2:1 Хришпенц – решающий булит.

Кременчук: Боярчук (Сушак); Яковлев — Богачонок, Хришнинц-Кудин, Алексюк-Григорян, Бабрусев-Горлушко; Сеник-Дубинин-Коробов, Созонов-Никулин-Басков, Ахметов-Каштанов-Денискин, Серанов-Киселев-Тютченко.

Сокол: Оганджанян (Кубрицкий); Логач-Никитин, Сысак-Ратушный, Сушков-Платонов; Гончаренко-Симчук-Коржилецкий, Елисеенко — Панченко-Михнов, Рубан-Кузьменко-Павленко, Андрющенко-Смирнов-Нименко.