хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниНаціональна збірнаЗбірну України поповнили легіонери Литвинов та Лялька

09-04-2022 18:50 Josh

Національна збірна України, яка у ці дні готується у Мішкольці до чемпіонату світу-2022 (26 квітня – 1 травня), отримала підкріплення складу. Команду Вадима Шахрайчука та Костянтина Симчука поповнив нападник Віталій Лялька (на фото), а також захисник-новачок Іван Литвинов.

Цього сезону представник словацького «Прешова» Віталій Лялька допоміг своєму клубу-новачку екстраліги не лише пробитися у плей-оф, а й подолати перший раунд змагань. Загалом за половину сезону у «Прешові» 25-річний Лялька здобув 11 (5+6) очок у регулярному чемпіонаті та 5 (2+3) балів у плей-оф.

Захисник Іван Литвинов – нова особа не лише у національній збірній, а й у всьому українському хокеї. 21-річний оборонець здобував свою хокейну освіту в Чехії з 2014 року і навіть залучався до товариських турнірів у складі молодіжної збірної Чехії два роки тому. Майже всю свою кар’єру легіонер провів у другому за силою дивізіоні чеського хокею, але й має невеликий досвід виступів в екстралізі за «Мотор» (Чешське-Будейовіце) – 29 ігор, 1 гол, 1 пас. Саме в «Моторі» Литвинов розпочинав поточний сезон, але потім продовжив кар’єру в дивізіоні рангом нижче за «Гавіржов» (25 ігор, 4 асисти) та «Стадіон Врхлабі» (11 матчів, 1 шайба, 4 асисти).

ФХУ

Ось що хочу сказати з цього приводу...


29-річний оборонець збірної України Всеволод Толстушко став гравцем клубу угорської Ерстеліги «Дунайварош». Наш хокеїст підписав контракт на один сезон.

Кажуть що сокіл всьо

Сокіл вже був «всьо», переживем ще раз
Кажуть що сокіл всьо(( а вам ліга чемпіонів...
22-річний воротар Максим Дуве і 18-річний нападник Климентій Лисак у сезоні-2022/2023 виступатимуть у балтійській Optibet Ice Hockey League за литовську «Енергію» з Електреная.
Ще двоє українських хокеїстів продовжать кар’єру в балтійській Optibet Ice Hockey League, за литовський клуб «Енергія» з Електреная. До воротаря Максима Дуве і нападника Климентія Лисака додалися гравці національної збірної України – 22-річний оборонець Сергій Логач і 20-річний нападник Ярослав Панченко.
19-річний нападник молодіжної збірної України Гліб Ткач перебуває на оглядинах у клубі «Вісбю-Рома», який виступає в третьому за силами дивізіону шведського дивізіону HockeyEttan.
22-річний нападник збірної України Фелікс Морозов, який у попередньому чемпіонаті виступав за донецький «Донбас», впродовж наступного року гратиме за клуб другого французького дивізіону «Шоле»
Найкращий бомбардир ЧС-2022 у дивізіоні 1B українець Микита Сидоренко (8 шайб, 2 передачі) продовжить кар’єру у статусній молодіжній лізі Чехії U20 у складі «Динамо» з Пардубіце.
20-річний оборонець збірної України Артем Гребеник став гравцем херсонського «Дніпра».

Гребеник – вихованець школи київського «Сокола», але вся попередня кар’єра Артема, починаючи з кадетсько-молодіжного рівня, пов’язана з «Білим Барсом». З білоцерківцями він був бронзовим призером чемпіонату України U16 в 2018-му, чемпіоном України U19 у 2019-му, віце-чемпіоном Молодіжної хокейної ліги в 2022-му. За дорослу команду «Білого Барса», який наприкінці минулого року трансформувався в БСФК, Гребеник стабільно виступав з сезону-2018/2019.
19-річний український нападник Данило Коржилецький продовжить заокеанську кар’єру в канадській Юніорській хокейній лізі Альберти (AJHL), за клуб «Брукс Бандітс». Контракт розрахований на один сезон.
Без Джино гнездо не то , 🤮
Українські хокеїсти не вважатимуться легіонерами балтійської Optibet Ice Hockey League 2022/2023. Таке рішення на прохання Міжнародної федерації хокею (IIHF) було ухвалене під час дирекції ОХЛ. Водночас гравці з росії та білорусі відсторонені від участі в чемпіонаті ОХЛ.
Капітан національної збірної України, 38-річний нападник Андрій Міхнов залишає київський «Сокіл» і переходить в румунський клуб «Стяуа» з Бухареста.

Андрій народився 26 листопада 1983 року в Києві, але в юному віці переїхав спершу в рф, а потім у Канаду, виступав в Хокейній лізі Онтаріо. В 2002 році був задрафтований клубом «Сент-Луїс Блюз» у другому раунді під загальним номером 62. Проте в НХЛ Міхнов-молодший не заграв і з 2003-го знову виступав у росії.
28-річний оборонець збірної України Дмитро Ігнатенко підписав контракт з клубом польської Екстракляси «Енерґою» з Торуні. Раніше гравцями цієї команди стали ще троє українців – оборонець Володимир Алексюк і нападники Ілля Коренчук та Іван Савченко.
Що з соколом?
Хто скаже?
22-річний оборонець збірної України Іван Литвинов повернувся до лав чеського клубу «Летчі» з Летнян, у якому він, перебравшись ще дошкільням з рідного Маріуполя, розпочинав заняття хокеєм.

У системі «Летчих» Іван провів чотири роки, а після того перебрався у Фінляндію: спершу – в молодіжну команду «Вієрумякі Юнайтед», а потім у клуб «Пеліітат». З сезону-2019/2020 Литвинов знову виступав у Чехії, у «Моторі» з Ческого Будейовіце. Звідти Литвинов на правах оренди переходив у «Гавіржов», а попередній сезон завершував на тих же правах орендованого за клуб другого чеського дивізіону «Стадіон Врхлабі». Тепер він виступатиме в третьому дивізіоні чемпіонату Чехії за «Летчих».
Україна — Хорватія — 11:0
Україна (U-18 ) – Швейцарія (U-17) —6:2 в основний час, ОТ 3х3 — 2:1, буліти 0:0
20-річний нападник Михайло Чіканцев зі шведського клубу «Калікс» (дивізіон HockeyEttan) поповнив лави національної збірної України, яка веде підготовку до чемпіонату світу в дивізіоні 1В в угорському Мішкольці.
Україна (U-18 ) – «Злін» (U-19) —4:1 в основний час, ОТ 3х3 — 0:0, буліти 3:1
18-річний оборонець Володимир Волков, який вже три сезони готується в системі словацького «Слована» з Братислави, поповнив лави юнацької збірної України U18. Команда продовжує підготовку до чемпіонату світу в дивізіоні 1В в чеському мість Брумов-Бильнице.