хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниНаціональна збірнаВадим Шахрайчук довикликав у збірну України нападника зі Швеції

12-04-2022 23:47 Josh

20-річний нападник Михайло Чіканцев зі шведського клубу «Калікс» (дивізіон HockeyEttan) поповнив лави національної збірної України, яка веде підготовку до чемпіонату світу в дивізіоні 1В в угорському Мішкольці.

Чіканцев народився 28 серпня 2001 року в Єкатеринбурзі (РФ), проте оскільки батьки майбутнього хокеїста невдовзі перебралися на Львівщину, його дитинство і юність минули в Україні. Саме в Новояворівську, під керівництвом Михайла Чіканцева-старшого майбутній збірник почав заняття хокеєм у школі «Галицьких Левів». З «Левами» Михайло виграв срібло чемпіонату України U16 у 2017 році і бронзу національного чемпіонату U20 у 2018-му.

З осені 2018-го Чіканцев почав виступати за кордоном. Три роки він провів у Словаччині – починав з «Пухова», але закріпився і відіграв неповних три сезони за команди різних вікових категорій «Поважської Бистриці». Саме зі Словаччини Михайла запрошували до лав юнацької збірної України для участі в чемпіонаті світу-2019 у дивізіоні 1А.

З сезону-2021/2022 Михайло представляє шведський «Калікс». Він відіграв 18 матчів, у яких відзначився чотирма голами і 12-ма передачами, за команду U20, а за основний склад провів 23 поєдинки. «У Швеції потрапив у хокейне середовище, де є змога прогресувати», – казав хокеїст в інтерв’ю прес-службі ФХУ.

Вперше до лав національної збірної України тренерський штаб викликав Михайла торік у грудні, коли команда виступала на Різдвяному кубку в польському Битомі. Там Чіканцев провів усі три поєдинки проти збірних Угорщини, Франції і Польщі і заслужив непогані відгуки.

Нагадаємо, що збірна України готується в Мішкольці до чемпіонату світу в дивізіоні 1В з кінця лютого. За цей час підопічні Шахрайчука і Сімчука вже провели два поєдинки проти словацького «Брезно» (8:0, 8:2). Завтра, 14 квітня збірна України зіграє у Мішкольці товариський матч проти збірної Угорщини і наступного дня передислокується в Будапешт. В угорській столиці команда продовжить збір, зіграє там 19-20 квітня два товариських поєдинки проти хорватів. Вінцем тренувального процесу стане заключний у підготовчому процесі поєдинок проти угорців на головній льодовій арені Будапешта. Відбудеться він 22 квітня.

Чемпіонат світу в дивізіоні 1В стартує в польському місті Тихи 25 квітня.

ФХУ

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Коментарів нема