хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїЮнацька збірна U18Олександр Бобкін: «Зобов’язані виявити хоробрість і досягти успіху у своїй війні»

24-04-2022 11:27 Josh

25 квітня юнацька збірна України з хокею до 18-ти років розпочинає виступ на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В. Змагання відбуватимуться в італійському місті Асіаґо. Наша команда побореться за єдину путівку в другий за силами ешелон світового хокею – дивізіон 1А. Суперниками українців будуть збірні Польщі, Італії, Словенії, Угорщини і Австрії. Напередодні старту ЧС-2022 прес-служба ФХУ поспілкувалася з головним тренером юнацької команди Олександром Бобкіним.

– Олександре Васильовичу, у рамках підготовки до ЧС-2022 збірна України провела чотири матчі та у всіх здобула перемоги. Висновки?

– Погано починаємо ігри, пропускаємо першими, тому працюємо над помилками та намагаємося виправити ситуацію. А більш глобальні висновки підбиватимемо після чемпіонату світу.

– Тим не менш, у рамках підготовки на зборах у Брумові-Бильніце та Лугано українці продемонстрували хорошу результативність: закинули 24 шайби у ворота суперників, вісім з яких у ворота юнацької збірної Швейцарії (U-17)!

– Співати диферамби передчасно, бо ми могли й більше забивати. До того ж, у сучасному хокеї треба дивитися не лише на атакуючі дії, а й на оборону — шукати баланс. Тут у нас не все гладко, є питання щодо гри нападників в обороні.

– Хто за підсумками збору заслуговує на похвальні відгуки?

– Я б утримався від компліментів, дай Боже, після чемпіонату світу було кого відзначити… Скажу лише, що всі кандидати до збірної виявили порядність та сумлінну роботу, намагаючись виявити свої найкращі якості. Ставлення до роботи на зборах у хлопців було на найвищому рівні, а конкуренцію за місце у складі виграли найсильніші.

– У якому емоційному стані перебувають хокеїсти?

– У всієї нашої делегації бойовий настрій, усі розуміють, які кошмари відбуваються в Україні та яка відповідальність покладається на українських спортсменів! В цих умовах ми повинні виявити хоробрість і досягти успіху у своїй війні — хокейній.

– Як відбувається адаптація до європейських майданчиків у Антона Яцишіна, який приїхав до збірної лише за 5 днів до початку чемпіонату світу?

– Справді, Антон приїхав на ЧС-2022, як то кажуть, з корабля – на бал. Як тільки його команда “Калґарі Хітмен” завершила сезон, він узяв квиток і прилетів до команди. При цьому Яцишін не став брати час на перепочинок і одразу поринув у тренувальний процес із задоволенням. Гадаю, він допоможе нам в Італії.

– А ось інший наш легіонер із Північної Америки уродженець Калуша захисник Микита Коневич не зміг приїхати на турнір. Засмутилися?

– Звичайно, адже Микита – наш лідер! Навіть при тому, що Коневич 2006 р.н., він точно підсилив би склад. До втрат можна віднести і нашого фінського легіонера Олександра Шаповалова, який вже має досвід виступу за молодіжну збірну України (U-20) і, напевно, допоміг би команді до 18-ти років. Спочатку заклику Шаповалова до збірної перешкоджав агент гравця, але коли цей момент врегулювали, Олександр подав документи на біженство у Фінляндії і, таким чином, став невиїзним з країни. На жаль, брати Куровські, на яких ми також дуже розраховували, подали документи на оформлення словацького громадянства. Не дорахувалися ми і одного з лідерів – Микиту Зозулю (2005 р.н.) із Північної Америки. Він має проблеми з американською візою. Йому рекомендовано не залишати США, інакше може втратити в’їзд у країну. Серед наших втрат і нападник Климентій Лисак, який отримав травму та опинився поза заявкою на чемпіонат світу.

– Що скажете про воротарську позицію? Чи є впевненість, хто буде першим номером юнацької збірної України?

– За останній рубіж я спокійний, у нас два рівноцінні воротарі! Про те, хто почне турнір, ухвалимо рішення безпосередньо перед початком гри з тренером по воротарях Олександром Федоровим.

– Що турбує напередодні ЧС-2022? Команда підготувалася до умов середньогір’я?

– Немає проблем! Другий збір до чемпіонату світу ми провели у швейцарському Лугано, який знаходиться на висоті в оточенні гірських Альп. Приблизно за таких самих умов пройдуть і матчі майбутнього форуму — місті Асіаґо. Так що з акліматизацією питань не повинно бути.

– У нас сприятливий календар? Починаємо чемпіонат світу проти Польщі, а наступний суперник – Італія…

– У нас немає прохідних суперників – усі сильні. Польщу ми добре знаємо, часто зустрічаємося з ними, а особисті зустрічі складаються непередбачувано. Італія – міцна команда з топовим воротарем, а також нападником, який буде обраний на драфті НХЛ. Крім того, в обоймі апеннінців є якісний захисник, котрий вже має досвід виступів за дорослу збірну своєї країни. Враховуючи, що італійці виступатимуть у себе на арені, можете уявити напруження пристрастей та серйозність самовіддачі противника. Можливо, це буде ключовим для нас матчем на турнірі. А далі? Угорщина, Словенія та Австрія – ті збірні, які теж ставлять завдання підвищитись у класі. Але у нас свої плани щодо цього!

Вячеслав Волков, ФХУ

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Коментарів нема