хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниЧемпіонат УкраїниСтарт чемпіонату України: 6 команд, 3 міста, матчі без глядачів та «бан» на легіонерів РФ та Білорусі

05-10-2022 03:05 Josh

Новий сезон-2022/23 чемпіонату України з хокею стартує вже у четвер, 6 жовтня, двома поєдинками на головній критій спортивній арені країни – у київському Палаці спорту.

У якості «розігріву» телеглядачі (матчі турніру транслюватимуться на телеканалах Спорт 1, Спорт 2, а також у прямому ефірі на YouTube-канал ФХУ) отримають можливість познайомитися з новоствореною командою ХК «Київ» у матчі проти оновлених «Харківських Берсерків», а на «десерт» увагу глядацької аудиторії приверне мега-зустріч чемпіона країни – «Сокола» проти срібного призера минулого розіграшу – «Кременчука». Саме у лютому 2022 року – за два тижні до масштабного вторгнення рашистів в Україну – «Сокіл» та «Кременчук» видали розкішну виставу у Палаці спорту у присутності рекордної аудиторії – 5 195 глядачів!

На жаль, нове протистояння, як і решта матчів чемпіонату в умовах війни, розпочнуться без глядачів – згідно з протоколом військової адміністрації про безпеку. У разі повітряної тривоги, поєдинки призупинятимуться, а хокеїсти, судді та офіційні особи оперативно спускатимуться в укриття.

Базовими аренами для 6 команд у чемпіонаті стануть три майданчики: київський Палац спорту, арена «Айсберг» у Кременчуці та Льодовий стадіон у Калуші. У Києві домашні ігри проводитиме «Сокіл» та однойменний столичний клуб ХК «Київ»; «Кременчук» та «Харківські Берсерки» базуватимуться на арені «Айсберг», а калуський «Легіон» та херсонський «Дніпро» – на Івано-Франківщині у Калуші.

Відповідно до регламенту, турнір відбудеться за класичною формулою розіграшу у два етапи: на першому кожен учасник зіграє по 30 матчів у регулярному сезоні, а на другому четвірка найкращих команд змагатиметься за медалі першості – у плей-оф. При цьому зустрічі за третє місце не передбачено – «бронзові» нагороди дістануться одному з двох невдах півфіналу, який посів вище місце у таблиці за підсумками гладкого чемпіонату.

Зазначимо, що регулярний чемпіонат триватиме до 5 березня 2023 року, а розіграш плей-оф відбудеться з 12 по 31 березня. На півфінальній та фінальній стадіях переможці визначатимуться у серії – до трьох перемог.

Серед головних нововведень регламенту ЧУ відзначаємо ліміт на легіонерів – відтепер у заявку змагань допускається максимум п’ять іноземців в одну команду, але при цьому діє повна заборона на участь у чемпіонаті України легіонерів з Росії та Білорусі.

Крім того, зазнала змін система нарахування очок: спортивна дирекція турніру після нетривалих експериментів УХЛ минулого сезону повернулася до звичної в Європі системи нарахування очок – трьох балів за перемогу в основний час (замість двох пунктів у сезоні-2021/22). Детальніше ознайомитись із регламентними документами змагань та розкладом матчів можна на сайті ФХУ у розділі «Регламентні Документи»

Важливо наголосити, що з нового сезону Федерація хокею України не стала віддавати права на проведення змагань іншим структурам типу УХЛ і тому знову самостійно проводитиме першість країни під своєю юрисдикцією.

Календар стартових ігор

6 жовтня 2022 року (четвер)

«Київ» – «Берсерки» *14.00

«Сокіл» – «Кременчук» *18.00

7 жовтня 2022 року (п’ятниця)

«Сокіл» – «Берсерки» *12.00

«Київ» – «Кременчук» *15.30

8 жовтня 2022 року (субота)

«Легіон» – «Дніпро» *18.00

9 жовтня 2022 року (неділя)

«Дніпро» – «Легіон» *16.00

10 жовтня 2022 року (понеділок)

«Сокіл» – «Київ» *18.00

11 жовтня 2022 року (вівторок)

«Кременчук» – «Берсерки» *18.00

12 жовтня 2022 року (середа)

«Берсерки» – «Кременчук» *11.00

ФХУ

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Калуський «Легіон» підсилив склад двома молодими хокеїстами – захисником Кирилом Гордійчуком та нападником Олегом Паламарчуком.
20-річний Гордійчук – вихованець луцького хокею, який має досвід виступу у Північній Америці у лізі WSHL (сезон-2019/2020). У тому ж сезоні Кирило повернувся з-за океану до України і зіграв 9 матчів (6 очок) за «Динамо» (Дніпро) до 20 років, після чого кар’єра гравця стала на «паузу». У команді Альберта Шафікова та Сергія Вітера Гордійчук виступатиме під №89.
А ось 19-річний Паламарчук повернувся в Україну з другого дивізіону чемпіонату Швеції, де форвард розпочинав поточний сезон у складі «Хофорса» – 10 матчів (без набраних очок). Минулого року вихованець калуського хокею виступав у шведській молодіжній лізі U20, а раніше сім років «варився» у дитячо-юнацьких чемпіонатах Польщі. У команді з рідного краю Паламарчук виступатиме під 21-м номером.
Кандидат у національну збірну України, 22-річний нападник Дмитро Даниленко перейшов з польського «Заґлембе» у клуб другого французького дивізіону «Кан».
23-річний оборонець Олександр Воронін став гравцем польського клубу «Подгале» з Нового Тарґа. Перед тим, як перебратися в сусідню країну, Олександр нетривалий час повиступав у складі київського «Сокола» (2 матчі в чемпіонаті України).
29-річний оборонець збірної України Всеволод Толстушко перейшов з угорського «Дунайвароша» в польський «Сянок».
Капітан «Сокола», 34-річний нападник Дмитро Німенко покидає київський клуб. Надалі він виступатиме за «Дябл Руж» з Бріансона, команду Ліги Маґнюс, елітного дивізіону чемпіонату Франції.
Вихованець херсонської школи хокею 21-річний нападник Данило Дуюн поповнив склад команди із Калуша – «Легіону». У команді Альберта Шафікова та Сергія Вітера форвард виступатиме під 24-м номером.
Хокейний клуб «Кременчук» напередодні старту в Континентальному кубку посилив свій склад сімома хокеїстами.
На правах оренди склад «міщан» поповнили голкіпер Едуард Захарченко, оборонці Євген Ратушний та Артем Гребеник, нападники Артем Целогородцев (усі – «Дніпро»), форварди Володимир Чердак, Дмитро Німенко та Вадим Мазур (всі – «Сокіл»).
Вихованець харківської школи хокею 17-річний нападник Іван Омельчук поповнив склад команди із рідного міста – «Харківських Берсерків». У команді Павла Легачева та Ігоря Шаманського центрфорвард виступатиме під 27-м номером.
Київський «Сокіл» дозаявив для участі в чемпіонаті України 23-річного оборонця Олександра Вороніна, останнім офіційним клубом якого була команда другого шведського дивізіону «Усбю».
Лідер поточного чемпіонату України «Кременчук» дозаявив 19-річного нападника Давида Сібілевича, котрий виступав за команду в сезоні-2021/2022 (32 матчі, 3 голи + 5 передач) і допоміг їй здобути срібні нагороди.
Калуський «Легіон» підсилив склад 17-річним нападником Іллею Собченком. Хокеїст влітку перебував на перегляді у Швейцарії, а розпочав сезон-2022/23 у Чехії у дорослій команді третього дивізіону «Ґронов», де зіграв п’ять поєдинків, але результативними діями не відзначився.
За добу до п’ятого матчу поточного чемпіонату України проти земляків з «Києва» столичний «Сокіл» підписав контракт з кандидатом у національну збірну України Андрієм Григор’євим. Андрій готувався в обоймі «Сокола» ще перед стартом сезону, але домовитися про співпрацю сторони змогли лише зараз.
Напередодні двох поєдинків з земляками з «Сокола» у рамках 31 чемпіонату України «Київ» підсилив свій склад двома виконавцями – досвідченими нападниками Георгієм Кічею та Євгеном Тимченком.
«Харківські Берсерки» поповнили свій склад двома виконавцями – 19-річними оборонцем Володимиром Горбуновим та нападником Денисом Бондарцевим. Обидва в минулому сезоні виступали у Молодіжній хокейній лізі за харківський ЦОП-СДЮСШОР.
28-річний оборонець збірної України Дмитро Ігнатенко підписав контракт з віце-чемпіонами України «Кременчуком». До того хокеїст нетривалий час виступав за клуб польської Екстракляси «Енерґу» з Торуні, але шести проведених матчів, у яких українець відзначився одним асистом, торуньці вирішили не продовжувати з ним співпраці.
Новачок вищої ліги чемпіонату України ХК «Київ» здійснив дозаявну кампанію та розширив свій склад – до 32-х гравців. Лави команди Дмитра Підгурського поповнив досвідчений захисник Артем Неверов (1987 р.н.), який вже виступав за команду з аналогічною назвою «Київ» на початку «нульових» років, екс-нападник «Дніпра» Кирило Бондаренко (на фото, 1996 р.н.), а також форварди-юніори Костянтин Яценко (2005 р.н.) та Віктор Чайка (2006 р.н.).
11 та 12 жовтня у Кременчуці на льодовій арені СК «Айсберг» мали відбутися два матчі Чемпіонату України з хокею між ХК «Кременчук» та харківськими «Берсерками». Втім, матч вирішили перенести через напружену ситуацію у Кременчуці. Про це повідомляє пресслужба Федерація хокею України.

Нагадаємо, що росія другий день поспіль масовано обстрілює територію України ракетою. Одним з міст у яке летять ворожі ракети став Кременчук.
Я так розумію, що новини о футболі жінок оновлюються частіше за хокей. Що там Сокіл!?🙈
Нарешті ЧУ без кАлєснікова і його дамбасів
===========================
Жартуєшь, а Легіон не Донбас. Бюджетний варіант.
Нарешті ЧУ без кАлєснікова і його дамбасів