хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Форуми 1. ХоккейРаздевалкаГра хокейного воротаря(проблеми,шляхи покращення гри)

 



Версия для печати

Security
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Львів
08-10-2007 12:30 GMT+2 - #21024 Цитировать выделение    

Чи є бажаючі серед хокейних воротарів підтримувати цей форум для вирішення наших спільних проблем?Обмінюватись досвідом і обговорювати наболіле?


ЛУПАЙТЕ ЦЮ СКАЛУ
 
VIPER
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Brovary
08-10-2007 12:53 GMT+2 - #21026 Цитировать выделение    

Security

а ты реально вратарь ??? ... тут знакомые спрашивают скоко стоит защита ???
Дирекция Терминала команду делала предлагала двум ребятам в команду... я сразу отказался при неналичие защиты... один думает вратарем идти!!!
подскажи коль знаеш !!!


Вечно молодой ... вечно пьяный ... :)
 
Security
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Львів
08-10-2007 12:59 GMT+2 - #21027 Цитировать выделение    

VIPER :
Security

а ты реально вратарь ??? ... тут знакомые спрашивают скоко стоит защита ???
Дирекция Терминала команду делала предлагала двум ребятам в команду... я сразу отказался при неналичие защиты... один думает вратарем идти!!!
подскажи коль знаеш !!!


Трохи граю ,вже більше 30 років граю.Як аматор.Але завжди цікавівся усім воротарським.
Вартість захисту(повного) залежить від якості,новий він,чи вживаний.Тому однозначно тяжко відповісти.Вартість нового захисту для воротаря знаходиться в межах 1500 $ до 4000-5000.Мій захист мені обійшовся приблизно до 3500.А ти воротар?

Добавлено (3 минут) :
2 VIPER-Вітання пану директору Терміналу.Ми з ним у Москві на чемпіонаті світу разом були.Його Віктором звуть,здається.
Это сообщение было отредактировано Security (08-10-2007 13:02 GMT+2)


ЛУПАЙТЕ ЦЮ СКАЛУ
 
VIPER
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Brovary
08-10-2007 13:21 GMT+2 - #21033 Цитировать выделение    

лично не знаком... другие приглащали!!!!!!!!
звать его Юшковский Виктор Викторович


Вечно молодой ... вечно пьяный ... :)
 
Security
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Львів
08-10-2007 13:24 GMT+2 - #21034 Цитировать выделение    

При можливості передай йому вітання від Олексія з львівського " Беркуту», з яким він у автобусі був поряд весь час чемпіонату у Москві.Я обіцяв до нього завітати,так що мушу це виконати.


ЛУПАЙТЕ ЦЮ СКАЛУ
 
Security
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Львів
09-10-2007 11:32 GMT+2 - #21069 Цитировать выделение    

Невже нікого не цікавить воротарська тема?Хоч скажіть.А якщо взяти тему про вибір щитків(розміри,марки і т.і.)?Зав«язування щитків і............?Чи всів все знають? Чи немає воротарів вже в Україні?

Это сообщение было отредактировано Security (11-10-2007 13:57 GMT+2)


ЛУПАЙТЕ ЦЮ СКАЛУ
 
Security
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Львів
11-10-2007 13:21 GMT+2 - #21152 Цитировать выделение    

Міф про розміри щитків
Побачив у форумі питання про розмір щитків.Бачу,що це питання досить жваво обговорювалось.Спробую вставити і свої 5 копійок про цю проблему.
Так який же розмір щитків слід вибирати?Безумовно, є і математичний розрахунок правильного вибору щитків,про що я зупинюсь трохи пізніше, але все ж це , передусім, дуже особисте рішення, яке в основному залежить від того,що бажає сам воротар.Більшість з популярних тенденцій засновані на неправильних, на мій погляд, уявленнях і відсутності належної інформації( особливо в Україні).А тенденція така-користуватись величезними щитками з великими ділянками підвищень стегна.Ця тенденція підігрівається ще тим, що всі ми бачим, що багато про-воротарів носять саме такі щитки.
Але фізичний розмір самих професійних воротарів(величезний) диктує,що вони носять величезні щитки.Хоча ,на мій скромний погляд, це не буде добре працювати для більшості воротарів.
Факт-занадто довгі щитки,особливо в ділянці стегна, можуть викликати безліч проблем.Щитки, які є занадто високими,заважають катанню на ковзанах.Крім того,коли в основній позиції вершини щитків накладаються одне на одне, це заважає швидко закривати 5 дірку, коли воротар сідає на коліна в позицію метелика.5 дірка, це якраз той простір , який при цьому утворюється між колінами.Коли воротар сідає в позицію метелика на лід,довгі щитки своїми вершинами перетинаються занадто рано,це змушує коліна рухатись ще дальше, просто вибиває їх, що , в свою чергу викликає велике напруження в паху, яке може закінчитись серйозною травмою, якщо воротар балансує на краях щитків( у метелику).Якщо ж навіть все обходиться без травм і розтягнень,то все одно переміщатись у метелику стає просто мукою.Повірте мені на слово.Враховую не лише свій, а і досвід колег по " цеху», які мають певний стаж.
І ще одне,останнє, але надзвичайно важливе.Щитки, які є занадто довгими, заставляють воротаря переміщати більше об«єму і ваги,що уповільнює час реакції.А це вже дуже важливо для гри, якщо навіть плюнути на здоров«я заради моди.
Багато моїх знайомих воротарів, а також ті, які грають серед профі, мають хронічні пошкодження у паху, колінах.Більшість з них я пов«язую з тим,що вони носять позагабаритні,надто довгі щитки.
І на моє переконання, ця проблема ще більш явна для воротарів середнього і малого зросту, які у порівнянні з більшістю про-воротарів просто мають набагато коротші ноги.
Чому ж , спитаєте Ви , компанії по виробництву щитків просувають у продаж щитки з надзвичайно високими ділянками стегон?Чому це стало модою, усілякі +1 ,+2 ,+ 3 і т.д.?
Я стверджую-більшість сучасних щитків має два основні розміри-33 і 34 дюйми з певними варіаціями вверх і вниз.Не вірите, переміряйте добре самі.
І тоді для фірм-виробників для того,щоб зробити менший ,чи більший розмір достатньо добавляти чи віднімати відповідні дюйми в ділянці стегна,нічого не переробляючи по суті анатомії і відповідності ноги і щитка.Це просто найбільш дешевий спосіб виробництва різних щитків, який не вимагає серйозних досліджень, проектування і експериментів.Для цього вже придумали і пересувний тримач ділянки коліна у деяких щитків, щоб не працювати детально над розмірами.Таких щитків вже повно в магазинах. Зараз небагато фірм , як на мене,продовжують виготовляти дійсно солідні воротарські продукти, у тому числі щитки.Більшість з них залишились у Канаді, і спеціалізуються лише на виробництві воротарського обладнання(Vaughn,Smith,Battram і т.д., але про це іншим разом).Цими фірмами використовується прогрессивний масштаб,реальне співвідношення з розміром ніг, враховуються фактичні анатомічні розміри кожної зростової групи.
Я думаю,що ще довго слід буде виготовляти традиційні щитки, засновані на розмірах реальної ноги, так як всі люди різні.(навіть воротарі)
Погоджусь-щитки ніг можуть навіть бути трохи задовгими без негативних наслідків для гри воротаря, якщо так хоче воротар, але ідея використовувати щитки занадто довгі в стегнах, не є в інтересах гри воротаря, а , на мій погляд, лише міф, мода у наслідування про-воротарів, які є майже всі високого зросту.Тому твердження в форумі ,що щитки можуть бути такими довгими, аби не впирались в живіт, категорично заперечую і пробую застерегти інших від хибних кроків і рішень.

Найкраща робота буде у щитках, які максимально пристосовані до анатомії ноги, не спричиняють травм.
Більшість з нас грає не за гроші, а із любові до хокею, як аматори.Тому нам слід набиратись здоров«я, а не губити його внаслідок моди, мавпування про-воротарів,які мають велику зарплатню і ,які будуть мати гроші для лікування суглобів колін і паху і забезпечену старість, на відміну від багатьох нас бідаків-воротарів.

Здоров«я Вам всім і успіхів.Буду радий відгукам і обговоренню цієї та інших тем.

Это сообщение было отредактировано Security (11-10-2007 15:33 GMT+2)


ЛУПАЙТЕ ЦЮ СКАЛУ
 
Security
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Львів
16-10-2007 11:35 GMT+2 - #21251 Цитировать выделение    

ЯК ЖЕ ВИЗНАЧИТИ РОЗМІР ЩИТКІВ, ЯКИЙ НЕОБХІДНИЙ ВОРОТАРЮ?
Оскільки у воротарському обладнанні прийнято вимірювання в дюймах( в данину славі у цьому питанні Канаді)пропоную вимірювання проводити саме в дюймах,для чого слід придбати вимірювальну стрічку з дюймовою градацією.Хоча і вимірювання в сантиметрах також можливе.Тоді просто слід саме в сантиметрах вимірювати і щитки.
Ось самий простий спосіб, який я знаю:
Слід взяти наступні три розміри:
1.Від підлоги до середини колінної чашки(Розмір А).
2.Від середини колінної чашки до бажаної висоти щитків на бедрі(Розмір Б)
3.Розмір ковзана( в дюймах також, якщо вимірювання в дюймах проводиться) Х 0,75.(Помножене на 0,75)У любому випадку цей розмір не повинен перевищувати 10 дюймів,оскільки таке обмеження встановлене правилами.(Розмір В)

Таким чином, розмір щитків, які потрібні вираховується по наступній простій формулі для першокласника:
Розмір щитка = А+Б+В

Слід зауважити, що це лише загальні керівні принципи при виборі щитків.Кожний воротар до розміру щитків відноситься по-своєму, велику роль грають особисті уподобання ,стиль гри(STAND-UP,BUTTERFLY,FUSION і інші).Має значення і загальний ріст воротаря.

Бажано все-таки у кожному випадку щитки приміряти в натурі, слід поексперементувати на тренуванні зі щитками колег, а якщо можливо,то і опробувати нові щитки під час льодової підготовки.Тільки щитки, у яких зручно, варто придбати для себе.

В усякому разі слід звертати увагу на розміщення колінної чашки у щитку.При правильно обраному розмірі щитків коліно повинно розташовуватись посередині місця у щитку, передбаченого для утримування коліна.Лише після цього слід звертати увагу на загальну висоту щитка, у тому числі у ділянці бедер.Вона може бути різною(+ 1,+2,+3 і т.д.) в залежності від уподобань воротаря.

Майте на увазі, що зараз випускається безліч щитків з пересувним фіксатором коліна,що на перший погляд зручно, але у кінцевому рахунку спотворює анатомію щитка і ,як наслідок його працездатність.Тому рекомендую такі щитки приміряти у стані, коли фіксатор коліна знаходиться у серединному положенні, а , в подальшому, лише незначно пересувати цей фіксатор з метою знаходження ідеального положення коліна у щитку.

Є і інші способи вимірювання потрібного розміру щитків.Про це напишу трохи пізніше, коли буде час.Якщо комусь корисна ця інформація, відгукніться.


ЛУПАЙТЕ ЦЮ СКАЛУ
 
Goalie
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Kremenchug
14-04-2008 12:10 GMT+2 - #30164 Цитировать выделение    

Здоровенькі були!
Я теж воротар. Живу в Кременчуці Полтавської області.Колись грав у дитинстві у дворовий хокей, ковзани двополозні, захист дідусь робив з дерева, маска в «Спорттоварах» — рідний Совок 80-85 років.
В нашому місті є непогана команда, вже 4 роки приймає участь в різних турнірах, 2005, 2006, 2007 — переможець турніру Дніпротехсервіс. Правда ворота захищав не я — є найманець з Дніпропетровська. Під кінець минулого сезону друзі, памятаючи минуле, запросили на ковзанку — в нашому місті відкрили штучний сезонний ( листопад-березень). Після першого тренування я «захворів» хокеєм так, що вже в липні купив собі всю форму і став чекати сезону. Чесно кажучи на ковзани став як у перший раз, минуло вже більше 20 років. Став тренуватись і на ковзанці і вдома, під кінець сезону набрав форму, довіряли захист воріт у товариських матчах. Грали з Полтавою, Запоріжжям і Дніпропетровськом. Можна сказати, що команду не підвів, з 4 товариських зустрічей виграли всі чотири.
Дуже приємно, що є однодумці і просто колеги.
До речі якщо комусь потрібна форма, можу порадити або привезти любу, яку забажаєте.
Пораджу сайт newrealsport.com (дуже багато фотографій та відео про воротарів НХЛ)


I am a Goalie
 
kravitz17
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Капитал
28-06-2008 12:31 GMT+2 - #32965 Цитировать выделение    

Я начал играть в хоккей только потому, что загорелся вратарским делом. Но из-за того, что формы взять было негде и не за что, пошел полевым. Два года катался в поле, пока не подвернулась возможность привезти из Германии бу комплектик (старый одногруппник подсобил).

В общем, два месяуа назад за 200 евро я в Киеве получил почти полный комплект. Обрадовался жутко. Из минусов — нет шлема, маловат размер, панцырь доисторический, шорты — для защитника.

Блин, ловушка, раковина, коньки, баул — очень классные.

Шлем покупал на и-бее дополнительно, но он оказался для роллер-хоккея (мягковат). Я играю либо в своем полевом с маской, либо иногда все же надеваю вратарский роликовый.

«Ноги» в целом замечательные, но короткие. Всего на 10 см выше колена и когда садишься, они «открывают» колено под удар. Вынужден под щитки надевать наколенники для катания на роликах. Пару раз поймал ими шайбу — вроде держат.

Шорты — для защитника бооольшого размера. Нет защиты хребта, нет защиты внутренней части бедра. Наружная, передняя и защита почек — отличная.

Панцырь — старомодный, с плохой защитой ребер и маловат. Думаю, может поверх штатных накладок попришивать дополнительные накладки из листиков пластика, обшитых крепкой резиной...

Пока что сыграл в раме раз десять. На тренировках своей команды — «Феникса». С «Гнездом» играю в поле.


 
Security
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Львів
23-09-2008 17:03 GMT+2 - #34761 Цитировать выделение    

To Viper-Слідкуй за чемпіонатом України- «Експрес«Львів.Правонаступник «Беркута» і «Львова».Там і я в складі буду.


ЛУПАЙТЕ ЦЮ СКАЛУ
 
Austin
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Austin
13-11-2008 04:54 GMT+2 - #36699 Цитировать выделение    

ВРАТАРСКАЯ ЭКИПИРОВКА ДЕШЕВЛЕ. ЧЕМ ГДЕ-ЛИБО, ГАРАНТИРУЕМ ЦЕНЫ НИЖЕ КОНКУРЕНЦИИ

http://hockeymaster.us

Yahoo!!!


Never argue with idiots. They drag you down to their level then beat you with experience
 
Goalie
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Kremenchug
10-12-2008 13:18 GMT+2 - #38041 Цитировать выделение    

Вратарская экипировка по самым низким ценам hockeyshop.com.ua


I am a Goalie
 
саня!
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
04-02-2009 00:09 GMT+2 - #42052 Цитировать выделение    

я воротар калуської команди олімпія! всім привіт!


 
саня!
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
04-02-2009 00:15 GMT+2 - #42053 Цитировать выделение    

олексій ми в першому колі програли від вас але тепер в нас є льдовий палац ми підтренірувались! і в другому колі маєм від віс виграти!!! гггг!


 
Goalie
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Kremenchug
06-02-2009 14:22 GMT+2 - #42236 Цитировать выделение    

саня!
Побалакай з командою, розміщаю на своєму сайті фото аматорських команд. Якщо э бажання «засвітитись» — дзвоніть 80503278976

Добавлено (3 мин.) :
Security
Якщо є бажання, розміщу фотографії Вашої команди на сайті hockeyshop.com.ua

Это сообщение было отредактировано Goalie (06-02-2009 14:26 GMT+2)


I am a Goalie