хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Форуми 1. ХоккейУкраинский хоккейКубок України серед профессійних команд

 



Версия для печати

Зодчий
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Лубни
03-01-2022 17:21 GMT+2 - #187588 Цитировать выделение    

Завтра, 3 січня в Кременчуку стартує другий в історії українського хокею національний Кубок. Учасників турніру буде четверо – місцевий «Кременчук», херсонський «Дніпро», команда Броварського спортивно-фахового коледжу і чинні, точніше, єдині володарі трофею, київський «Сокіл». 14 років тому очолюваний Олександром Сеукандом київський клуб став володарем прем’єрного і досі єдиного кубкового трофею.

Перший в історії Кубок України був розіграний протягом 20-24 березня 2007 року з ініціативи нового президента Федерації хокею України Анатолія Брезвіна. Кубковим турніром ФХУ тоді вирішила замінити плей-оф національного чемпіонату, вручивши золоті нагороди переможцям «регулярки» — київському АТЕКу.

Зиагання відбувалися в два етапи за участю шести команд. На першому колективи були розділені навпіл і визначили за підсумками групового турніру дует фіналістів. Переможцем групи А став «Сокіл», котрий переміг 18:2 донецький «Донбас» і 9:1 – земляків з АТЕКа. Ще в одному матчі «АТЕК здолав «Донбас» 10:3.

Як і «Донбас» в іншому тріо, був свій явний аутсайдер і в групі В. Клуб «Львів» програв київським «Беркуту» і «Компаньйону» з непристойними результатами 5:22 і 1:14. Дербі двох столичних колективів виграв 4:3 у серії буллітів «Беркут».

Таким чином, перший Кубок України розіграли «Сокіл» і «Беркут». До цього турніру команди підійшли з різною мотивацією. «Сокіл» жадав реабілітуватися за непереконливий сезон. Річ у тім, що в національному чемпіонаті підопічні Сеуканда вперше в історії фінішували за межею призерів, а в білоруській Екстралізі не пробилися в число учасників плей-оф. Натомість керівництво «Беркута» сприйняло як провал друге місце в чемпіонаті України і відправило у відставку головного тренера команди Костянтина Буценка. Помічник наставника Раміль Юлдашев пропозицію очолити команду відкинув. Як наслідок, на матчі Кубка в статусі граючого тренера команду виводив 35-річний Олександр Савицький. Для нинішнього наставника «Кременчука» то був початок тренерської кар’єри.

«Беркут» (Київ) – «Сокіл» (Київ) – 3:7 (1:4, 0:2, 2:1)

Шайби: 0:1 – Гунько (Бобкін, Бобровников, — більш.), 00:52. 1:1 – Савицький (Кіча), 02:28. 1:2 – С. Черненко (О. Благий, Гунько), 04:58. 1:3 – Бобкін (Гунько, Матвійчук, — більш.), 12:14. 1:4 – Кириченко (Лясковський, Яковенко), 12:56. 1:5 – Панченко (Бондарєв, Бега), 33:18. 1:6 – Матвійчук (Бобровников), 37:32. 1:7 – Бондарєв (Бега, Лясковський, — більш.), 49:30. 2:7 – Савицький (Бернацький, Віт. Гаврилюк, — більш.), 58:42. 3:7 – Савицький (Савенко, Супрун), 59:59

«Беркут»: Селиверстов (Андрущик, 37:36); Бернацький – Савицький, Полковников – Сичов; Василевський – Віт. Гаврилюк – Савенко, Проценко – Майко – Квітченко, Слюсар – Кіча – Дворецький, Супрун. Тренер – Олександр Савицький

«Сокіл»: Пяткевич (Напненко, 55:19); Гунько – О. Благий, Ден. Ісаєнко – Лясковський, Ємельяненко – В. Черненко, Свиридов; Матвійчук – Бобровников – Бобкін, Бега – Бондарєв – Панченко, Шевченко – С. Черенко – Катрич, Легачов – Яковенко – Кириченко, Войцехівський. Тренер – Олександр Сеуканд

Штраф: 16 – 18

24 березня 2007-го. Бровари. ТРЦ «Термінал». 515 глядачів

Цікаво, що оскільки клубні кольори в обох фіналістів тоді були однаковими, біло-синіми, компроміс суперники знайшли оригінальний. «Беркут» грав фінал у своїй формі, а «Сокіл» вийшов у синьо-жовтих джерсі збірної України, з рекламою тодішнього спонсора національної команди на грудях.

У складі «Сокола» тоді був відсутній ключовий оборонець Володимир Алексюк, котрий травмував пах. Його замінив, відігравши сезон у складі білоруського «Гомеля», Денис Ісаєнко. Натомість Савицький мав кадрових проблем значно більше. Через пошкодження з обойми випали обидва найкращих бомбардири першості України Олександр Зіневич і Дмитро Марковський, котрі в матчах чемпіонату набрали 86 і 77 очок відповідно. Надодачу останньої миті на лікарняне вирішив піти син колишнього головного тренера, молодий і перспективний нападник Микита Буценко. Як наслідок, за Кубок «Беркут» бився двома парами оборонців, а номінальні захисники Микола Майко і Павло Дворецький грали в нападі.

Боротьби в фіналі, на льоду броварського «Термінала» тоді не вийшло. «Сокіл» фактично зняв питання про переможця ще в першому періоді. Цікаво, що в складі «Беркута» першим і єдиним за кар’єру хет-триком відзначився граючий тренер Олександр Савицький.

Сам Кубок-2007, на відміну від нинішнього, який важить 30 кг, та навіть від 16-кілограмового чемпіонського трофею того сезону, був зовсім легким. Тодішні гравці «Сокола» згадують, що в чаші помістилося лише три літри шампанського. Цікаво, що після того, як капітан переможців Василь Бобровников отримав кубок з рук Анатолія Брезвіна, гравці «Сокола» поїхали святкувати перемогу в рідний спорткомплекс «Авангард». Той самий, який через два роки закрився на реконструкцію, котра триває понині.

Додамо, що донині з учасників цього фіналу гравецьку кар’єру продовжують 40-річний оборонець Євген Ємельяненко, котрий виступає за румунську «Дунарю», має спортивне громадянство Румунії і допоміг цій збірній не так давно перемогти українську національну команду. 34-річний нападник Олексій Войцехівський є лідером естонського «Вялка», з яким нещодавно протистояв у Континентальному кубку рідному «Соколу». Зовсім нещодавно встиг повиступати за херсонський «Дніпро» 37-річний Кирило Катрич. За «Беркут» тоді виступав сервісмен сучасного «Сокола» Ігор Слюсар.

Також помітно, що в тому фіналі грало багато відомих нині тренерів. Окрім Савицького, то наставник юнацької і юніорської збірних України Олександр Бобкін, котрий у Кубку-2022 очолюватиме броварський БСФК, наставник молодіжного «Сокола» Артем Бондарєв, тренер 15-річних «соколят» Олександр Матвійчук, колишній тренер херсонського «Дніпра» Павло Дворецький, Олександр Яковенко, який зараз працює в Одесі, тренери київської «Крижинки» Олег Полковников і Василь Бобровников, Сергій Супрун, а також один із керівників харківського клубу «Рулав Одд» Павло Легачов.

Добавлено (2 мин.) :


Добавлено (1 мин.) :
Трофей, зображений на цій світлині, отримає найближчого четверга, 6 січня, увечері переможець Кубка України-2021/2022. 30-кілограмову чашу Федерація хокею України замовила спеціально до відродження турніру після 14-річної паузи.

Другий за значимістю трофей вітчизняного хокею – національний Кубок – буде розіграний на льоду кременчуцької арени «Айсберг» 3-6 січня. Кубок носитиме ім’я першого президента Федерації хокею України, єдиного серед українців члена Зали слави Міжнародної федерації хокею Анатолія Хорозова.

Участь у блискавичному турнірі візьмуть чотири колективи – київський «Сокіл», «Кременчук», херсонський «Дніпро» і команда Броварського спортивно-фахового коледжу.

На першому етапі змагань команди протягом трьох днів гратимуть за коловою системою, одне проти одного.

3 січня, понеділок

15:00 «Кременчук» — БСФК
18:30 «Сокіл» — «Дніпро»

4 січня, вівторок

15:00 «Дніпро» — БСФК
18:30 «Сокіл» — «Кременчук»

5 січня, середа

15:00 БСФК – «Сокіл»
18:30 «Кременчук» — «Дніпро»

Фінальний поєдинок відбудеться на Святвечір, 6 січня, починаючи з 18:30. Кубок між собою розіграють два переможці групового турніру. У недавньому інтерв’ю прес-службі ФХУ президент Федерації Георгій Зубко повідомив, що тріумфатор турніру отримає півмільйона гривень преміальних.

Добавлено (3 мин.) :


Добавлено (2 мин.) :
Сьогодні, 3 січня, на арені «Айсберг» у Кременчуку стартує другий в історії Кубок України. За 30-кілограмовий трофей і півмільйона гривень преміальних посперечаються чотири колективи – київський «Сокіл», «Кременчук», херсонський «Дніпро» і команда Броварського спортивно-фахового коледжу, яка останньої миті замінила в змаганнях харківський «Рулав Одд».

15:00 «Кременчук» — БСФК

Трансляція – телеканал «Спорт 1» і Youtubе-канал ФХУ

У матчі-відкриття турніру господарі гратимуть із командою Олександра Бобкіна. Саме проти «Кременчука» два тижні тому БСФК провів свій перший після оновлення команди поєдинок. Тоді з рахунком 6:0 перемогла команда Олександра Савицького. Причому п’ять з шести шайб гравці «Кременчука» провели під час гри в нерівних складах – чотири в більшості і одну в меншості.

БСФК напередодні старту в Кубку підсилився 25-річним російським нападником Тимуром Бешаровим. Наразі ж найгрізніше в складі броварчан виглядає орендований у «Сокола» нападник Ярослав Панченко, котрий у перших чотирьох матчах за БСФК закинув 5 шайб і відзначився переможним буллітом у зустрічі проти «Рулав Одда».

«Кременчук» розраховує на перевірені сили. Зокрема на нападника Андрія Денискіна, котрий поступово оговтується після тривалої, пов’язаної з 13-матчевою дискваліфікацією паузи. В заключному матчі 2021 року Андрій відзначився хет-триком і допоміг своїй команді перемогти в овертаймі «Дніпро» у матчі-відкриття льодової арени в Мелітополі Запорізької області.

18:30 «Сокіл» — «Дніпро»

Трансляція – телеканал «Спорт 1» і Youtubе-канал ФХУ

«Сокіл», який є переможцем єдиного проведеного досі Кубка України в 2007-му, похід за другим кубковим і першим після відродження клубу трофеєм розпочинає з протистояння з командою, яку з 11-ти проведених за останніх два роки матчів перемагав дев’ять разів. Проте «щуки» час від часу розроджуються сюрпризами. Як, скажімо, у матчі місячної давнини в Херсоні, який «Дніпро» сенсаційно виграв 2:1. Та й навіть нещодавній поєдинок у Києві виявився для лідера регулярного чемпіонату не таким простим, як видавалося на перший погляд. Ведучи в середині третього періоду 7:2, кияни пропустили у меншості три шайби поспіль і на заключних хвилинах змушені були зосередитися на діях в обороні, аби не наробити собі ще більших проблем.

Відзначимо, що покер тій зустрічі записав до свого активу нападник «Дніпра» Платон Попов. А в «Сокола» найчастіше херсонцям забивають Антон Рубан (8 шайб), Андрій Міхнов і Олександр Павленко (по 7).

Додамо, що «Соколу» в кубковому турнірі не допоможе центральний нападник Євген Фадєєв, який отримав травму плеча в матчі збірних України і Польщі на Різдвяному кубку в Битомі.

Добавлено (55 сек.) :

Это сообщение было отредактировано Зодчий (03-01-2022 17:32 GMT+2)


 
афигеть
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Кременчугский район
03-01-2022 18:51 GMT+2 - #187589 Цитировать выделение    

На кременчуцькій арені «Айсберг» стартував другий Кубок України. У стартовому матчі за переповнених на 80 відсотків трибун господарі перемогли команду Броварського спортивно-фахового коледжу.

«Кременчук» — БСФК – 8:0 (3:0, 1:0, 4:0)

Шайби: 1:0 – Денискін (Казьянін), 04:17. 2:0 – Сібілевич (Варава, Т. Савицький, — більш.), 13:53. 3:0 – Хришпенц (Серанов), 19:24. 4:0 – Гриценко (Хришпенц, Ворона), 24:27. 5:0 – Сібілевич (Т. Савицький, Горлушко), 42:59. 6:0 – Савченко (Гриценко, Толстушко, — більш.), 46:00. 7:0 – Денискін (Дубінін, Казьянін). 52:16. 8:0 – Забавін (Хришпенц, Серанов), 58:34

«Кременчук»: М. Боярчук; Яковлєв – Григорян, Серанов – Т. Савицький, Ворона – Баснєв, Варава – Горлушко; Казьянін – Дубінін – Денискін, Забавін – Савченко – Грицьких, Гриценко – Созонов – Сібілевич, Хришпенц – Толстушко – Матусевич. Тренер – Олександр Савицький

БСФК: Сушак; Гребеник – Трошкін, Логач – Козловський, Дахновський – Кисельов, Мащенко – Р. Бойко; Стецюра – Ступак – Бородай, Алдамжаров – Андрющенко – Пасманик, Грабовецький – Панченко – Бешаров, Койда – С. Боярчук – І. Бойко. Тренер – Олександр Бобкін

Кидки: 25 (9+10+6) – 18 (9+5+4)
Штраф: 8 (0+8+0) – 13/20 (2+4+7/20)

3 січня. Кременчук. Арена «Айсберг»

Зауважимо, що в складі господарів матч пропускали провідні гравці Олександр Коробов та Ілля Сеник. У складі БСФК бракувало голкіпера Семена Майка, який захворів напередодні матчу. Зате дебютував у складі команди підписаний напередодні російський центрфорвард Тимур Бешаров. Також свій перший поєдинок за броварчан провів орендований у «Сокола» центрфорвард Богдан Ступак, котрий понад півроку відновлювався після отриманої в матчі за збірну України травми коліна.


 
Зодчий
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Лубни
03-01-2022 18:54 GMT+2 - #187590 Цитировать выделение    


 
афигеть
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Кременчугский район
04-01-2022 16:42 GMT+2 - #187591 Цитировать выделение    

Київський «Сокіл» розпочав виступ у другому в історії Кубку України з ефектної перемоги. Підопічні Олега Шафаренка розгромили херсонський «Дніпро».

При цьому вперше після відродження кияни закинули суперникові десять шайб.

«Сокіл» (Київ) – «Дніпро» (Херсон) – 11:1 (1:1, 4:0, 6:0)

Шайби: 1:0 – Єлисеєнко (Рубан, Мажуга, — більш.), 07:34. 1:1 – Сергєєв, 16:03. 2:1 – Гончаренко (Коржилецький, М. Сімчук), 24:58. 3:1 – Міхнов (Хайруллов, Андрущенко), 25:56. 4:1 – Рибалко (Кузьменко, Рубан), 26:38. 5:1 – Р. Благий (Павленко), 37:32. 6:1 – Мажуга (Лєтов, Р. Благий), 45:43. 7:1 – Андрущенко (Німенко), 46:32. 8:1 – Рубан, 50:31. 9:1 – Смирнов (Павленко, Благий, — більш.), 51:45. 10:1 – Рубан (Павленко), 56:11. 11:1 – Павленко (Благий), 56:44

«Сокіл»: Кубрицький; Лєтов – Мажуга, Сушков – Рибалко, Хайруллов – Герцик, Сисак – Алексєєв; Рубан – Кузьменко – Міхнов, Благий – Смирнов – Павленко, Єлисеєнко – Німенко – Андрущенко, Гончаренко – Сімчук – Коржилецький. Тренер – Олег Шафаренко

«Дніпро»: Писаренко; Саврицький – Голубич, Кардашов – Ратушний, Павлов – Будько; Попов – Хамматов – Зайцев, Кірющенков – Сергеєв – Тищенко, Дворник – Булах – Русаков, Панкорв. Тренер – Віктор Богатирьов

Кидки: 29 (8+10+11) – 19 (7+5+7)
Штраф: 4 (0+4+0) – 8 (6+0+2)

3 січня. Кременчук. Арена «Айсберг»


 
Зодчий
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Лубни
04-01-2022 17:54 GMT+2 - #187593 Цитировать выделение    


 
афигеть
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Кременчугский район
04-01-2022 17:56 GMT+2 - #187594 Цитировать выделение    

Херсонський «Дніпро» здобув першу перемогу в рамках Кубка України-2022. Щойно підопічні Віктора Богатирьова впевнено перемогли команду Броварського спортивно-фахового коледжу.

«Дніпро» (Херсон) – БСФК (Бровари) – 7:4 (2:1, 4:2, 1:1)

Шайби: 1:0 – Бандуркін (Ратушний, Кірющенков, — більш.), 10:01. 1:1 – Бородай (Стецюра, Ступак, — більш.), 06:01. 2:1 – Попов (Зайцев, Хамматов), 19:02. 2:2 – Логач (Пасманик, Алдамжаров, — більш.), 21:31. 3:2 – Сергеєв (Ратушний, — більш.), 25:59. 4:2 – Басков (Ратушний, Павлов), 27:26. 4:3 – Гребеник (Стецюра, Бородай, — більш.), 30:03. 5:3 – Попов (Саврицький, Зайцев), 36:03. 6:3 – Попов (Басков, Бандуркін), 38:43. 6:4 – Ступак (Бородай, Грабовецький), 42:12. 7:4 – Сергеєв, 43:58

«Дніпро»: Писаренко; Саврицький – Голубич, Кардашов – Ратушний, Павлов – Будько; Попов – Хамматов – Зайцев, Кірющенков – Бандуркін – Басков, Дворник – Сергеєв – Тищенко, Булахов – Русаков – Панков. Тренер – Віктор Богатирьов

БСФК: Сушак; Гребеник – Трошкін, Логач – Козловський, Дахновський – Кисельов, Мащенко – Р. Бойко; Стецюра – Ступак – Бородай, Алдамжаров – Андрющенко – Пасманик, Грабовецький – Панченко – Бешаров, Койда – С. Боярчук – І. Бойко. Тренер – Олександр Бобкін

Кидки: 31 (10+12+9) – 23 (7+9+7)
Штраф: 10 (2+6+2) – 6 (4+2+0)

4 січня. Кременчук. Арена «Айсберг»

Досвідченіші херсонці домінували загалом домінували впродовж усього матчу. Правда, був у грі момент, коли БСФК, поступаючись 2:4, ледь не спромігся на камбек. За рахунку 2:4 Леонід Пасманик влучив у стійку порожніх воріт. Після того херсонці знову збадьорилися і невдовзі двома голами зміцнили перевагу.

Героєм зустрічі став Платон Попов, котрий відзначився в цій зустрічі хет-триком. Нападник продовжує результативну серію. В одному з останніх матчів попереднього року він зробив покер у матчі з «Соколом». Також дуже підсилила гру «щук» гра дуету новачків Глєб Бандуркін – Алєксєй Басков. За їх участю «Дніпро» закинув три з семи шайб.


 
Зодчий
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Лубни
04-01-2022 17:58 GMT+2 - #187595 Цитировать выделение    


 
афигеть
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Кременчугский район
05-01-2022 15:06 GMT+2 - #187596 Цитировать выделение    

Київський «Сокіл» здобув другу перемогу в рамках Кубка України-2022. Щойно команда Олега Шафаренка і Костянтина Сімчука здолала свого головного конкурента – «Кременчук».

«Сокіл» (Київ) – «Кременчук» — 5:3 (1:1, 2:1, 1:0)

Шайби: 1:0 – Рубан (Міхнов), 02:35. 1:1 – Казьянін (Денискін, Дубінін), 10:09. 2:1 – Міхнов (Кузьменко, Рубан), 22:59. 3:1 – Благий (Смирнов, Павленко), 29:53. 3:2 – Денискін (Дубінін, Боярчук, — більш.), 39:23. 4:2 – Рубан (Міхнов, Кузьменко), 43:31. 5:2 – Рубан (Міхнов, Кузьменко, — більш.), 53:08. 5:3 – Толстушко (Грицьких, Савченко, — більш.), 55:14

«Сокіл»: Кубрицький; Мажуга – Алексєєв, Хайруллов – Рибалко, Лєтов – Герцик, Сушков; Рубан – Кузьменко – Міхнов, Благий – Смірнов – Павленко, Єлісєєнко – Німенко – Андрущенко, Давидов – Сімчук – Коржилецький, Гончаренко. Тренер – Олег Шафаренко; асистент – Костянтин Сімчук

«Кременчук»: Боярчук; Хришпенц – Забавін, Денискін – Савченко, Савицький – Варава, Сібілевич – Матусевич; Созонов – Серанов – Баснєв, Гриценко – Григорян – Толстушко, Яковлев – Грицьких – Дубінін, Казьянін – Ворона – Горлушко. Тренер – Олександр Савицький

Кидки: 31 (11+8+12) – 25 (7+7+11)
Штраф: 12/20 (0+6+6/20) – 8 (4+0+4)

4 січня. Кременчук. Арена «Айсберг»

Вдруге поспіль героєм зустрічі з «Кременчуком» став нападник Антон Рубан. Наприкінці року Антон зробив дубль у зустрічі, яку «Сокіл» виграв 3:2. Сьогодні найкращий бомбардир «Сокола» забив команді Олександра Савицького з допомогою своїх партнерів за першою ланкою тричі, а ще раз допоміг відзначитися Андрієві Міхнову.

Дуже сильно відіграв у воротах також Дмитро Кубрицький. Голкіпер киян зробив немало ефектних сейвів, чим заслужив на похвалу від місцевої публіки. Щоправда, сам Дмитро оцінив свої дії самокритично, відзначивши, що міг врятувати команду в епізодах, коли опоненти закинули другу і третю шайби (інтерв’ю з Кубрицьким на офіційній сторінці ФХУ читайте завтра вранці).

Серед негативу для «Сокола» треба відзначити втрату нападника Данила Давидова. Перший матч молодий форвард пропускав за тренерським рішенням, а зараз вийшов і після одного з зіткнень зазнав перелому носа.

Вінчала зустріч бійка. Після того, як нападник господарів Артем Дубінін зіткнувся з Кубрицьким, за воротаря заступився оборонець Андрій Алексєєв. Він поколотив опонента, попередньо поваливши того на лід.


 
Зодчий
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Лубни
05-01-2022 15:09 GMT+2 - #187597 Цитировать выделение    

Это сообщение было отредактировано Зодчий (05-01-2022 15:34 GMT+2)


 
афигеть
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Кременчугский район
05-01-2022 21:18 GMT+2 - #187600 Цитировать выделение    

Київський «Сокіл» здобув третю перемогу в трьох матчах групового етапу Кубка України. Щойно підопічні Олега Шафаренка перемогли 7:2 команду Броварського спортивно-фахового коледжу.

Зважаючи на те, що гра не мала турнірної ваги, наставник киян дав перепочити перед завтрашнім фіналом ряду провідних гравців – оборонцям Єгорові Мажузі та Андрієві Алексєєву, капітанові Андрієві Міхнову. Натомість вийшов на лід інший нападник Даніл Давидов, котрому суперники в попередній зустрічі зламали носа.

Відсутніми на майданчику були також лідери БСФК Денис Бородай та Богдан Ступак. Причина – травми.

БСФК (Бровари) – «Сокіл» (Київ) – 2:8 (0:2, 1:5, 1:1)

Шайби: 0:1 – Смирнов (Сушков, Благий), 12:06. 0:2 – М. Сімчук (Єлисеєнко), 17:11. 0:3 – Єлисеєнко (М. Сімчук, Давидов), 25:51. 0:4 – Рибалко (Павленко), 28:38. 1:4 – Бешаров (Логач, — більш.), 30:03. 1:5 – Гончаренко (Німенко, Коржилецький), 31:47. 1:6 – Сушков (Павленко), 32:44. 1:7 – Рубан (М. Сімчук, Лєтов), 39:44. 2:7 – Пасманик (Бешаров, Логач, — більш.), 55:44. 2:8 – Хайруллов (Сушков, Смирнов), 56:18

БСФК: Сушак (Пастушенко, 28:38; Сушак, 33:58 ); Логач – Трошкін, Гребеник – Мащенко, Дахновський – Кисельов, Козловський; Алдамжаров – Бешаров – Пасманик, Грабовецький – Панченко – Койда, Стецюра – Андрющенко – Р. Бойко, С. Боярчук, І. Бойко. Тренер – Олександр Бобкін

«Сокіл»: Ганін; Лєтов – Герцик, Рибалко – Сисак, Сушков – Хайруллов; Єлисеєнко – Німенко – Гончаренко, Давидов – М. Сімчук – Коржилецький, Благий – Смирнов – Павленко, Рубан – Кузьменко – Андрущенко. Тренер – Олег Шафаренко

Это сообщение было отредактировано афигеть (06-01-2022 11:52 GMT+2)


 
Зодчий
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Лубни
05-01-2022 21:21 GMT+2 - #187601 Цитировать выделение    


 
афигеть
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Кременчугский район
06-01-2022 11:45 GMT+2 - #187602 Цитировать выделение    

«Кременчук» став другим фіналістом Кубка України-2022. Щойно команда Олександра Савицького перемогла в лобному протистоянні за вихід до вирішальної стадії херсонський «Дніпро».

Свою перевагу господарі позначили, отримавши в самому дебюті гри подвійну більшість. Завдяки шайбам Созонова і Толстушка «Кременчук» повів 2:0 і надалі будував гру, відштовхуючись від цього результату.

Реалізувавши зусиллями зв’язки новачків Басков – Бандуркін більшість, «Дніпро» одну шайбу відіграв. Остаточно зняв питання про переможця дубль Івана Савченка. Правда, між цими голами в Дніпра» була гарна нагода за рахунку 3:1 повернутися. То коли Алєксєй Басков виконував булліт. Нападник херсонців начебто все зробив правильно – розхитав Мустафіна, кидав уже майже в порожні ворота, але підняв шайбу занадто високо.

«Кременчук» — «Дніпро» (Херсон) – 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)

Шайби: 1:0 – Созонов (Баснєв, — подв. більш.), 04:09. 2:0 – Толстушко (Савченко, — більш.), 04:59. 2:1 – Бандуркін (Басков, — більш.), 13:33. 3:1 – Савченко (Ворона), 38:02. 4:1 – Савченко (Ворона), 53:13. 5:1 – Казьянін (Дубінін, Сібілевич), 54:11

«Кременчук»: Мустафін; Тимофєєв – Григорян, Серанов – Ворона, Савицький – Матусевич, Грицьких – Сеник; Казьянін – Дубінін – Денискін, Гриценко – Забавін – Созонов, Хришпенц – Савченко – Баснєв, Толстушко – Сібілевич – Горлушко. Тренер – Олександр Савицький

«Дніпро»: Писаренко; Саврицький – Голубич, Павлов – Ратушний, Кардашов – Будько; Попов – Хамматов – Зайцев, Кирющенков – Бандуркін – Басков, Дворник – Сергєєв – Тищенко, Булах, Русаков, Панков. Тренер – Віктор Богатирьов

Кидки: 31 (9+14+8 ) – 18 (8+5+5)
Штраф: 12 (6+2+4) – 14 (6+4+4)

5 січня. Кременчук. Арена «Айсберг»

Добавлено (3 мин.) :
Сьогодні, 6 січня, на Святвечір, починаючи з 18:30 на арені «Айсберг» у Кременчуку відбудеться другий в українській історії фінал національного Кубка з хокею. В боротьбі за трофей зійдуться київський «Сокіл», який впевнено виграв груповий турнір, здобувши три перемоги в трьох матчах, і місцевий клуб. «Кременчук» місце у фіналі собі ґарантував лише в заключному турі, перемігши 5:1 херсонський «Дніпро».

«Сокіл» є чинним і наразі єдиним володарем трофею. Досі єдиний розіграш Кубка відбувся в березні 2007-го. Тоді в фінальному матчі на льоду броварського «Терміналу» «Сокіл» переміг 7:3 земляків з «Беркута» і заволодів трофеєм, як виявилося, майже на 15 років уперед. Аж до нині кубкові турніри в Україні не проводилися.

Щоправда, на тій же арені «Айсберг» кияни цьогоріч у вересні вже грали фінальний поєдинок за Кубок – Відкритий кубок Кременчука. І теж проти «Кременчука». Тоді підопічні Олега Шафаренка відповіли на дубль Павла Нікуліна дублем Андрія Міхнова, шайбами Антона Єлисеєнка, Дениса Гончаренка і Данііла Тіхомірова, виграли 5:2 і здобули тим самим перший, хоч і неофіційний трофей після відродження клубу.

Тепер кияни сповнені жаги виграти офіційний титул. Два роки суперництва з «Кременчуком» наразі тривають на користь «Сокола». Столичні хокеїсти виграли в нинішнього опонента 11 з 16-ти офіційних матчів, зокрема переграли «Кременчук» торік навесні з сухим результатом 4-0 у півфінальній серії плей-оф Української хокейної ліги. Перервати шестиматчеву програшну серію з «Соколом» «Кременчуку» вдалося лише нещодавно, здобувши дві поспіль виїзних перемоги в осінніх матчах.

Правда, після того «Сокіл» уже встиг відповісти двома своїми перемогами на льоду «Айсберга». В першому з цих матчів у рамках чемпіонату кияни поступалися до середини поєдинку 0:2, але завдяки голу Андрія Міхнова і дублю Антона Рубана вирвали перемогу 3:2. А два дні тому в рамках поточного кубкового розіграшу «Сокіл» виграв у «Кременчука» 5:3. Рубан зробив у цій зустрічі хет-трик. І взагалі Антон є найкращим бомбардиром цього найзапеклішого протистояння українського хокею. В 16-ти матчах проти «Кременчука» він закинув 11 шайб. У суперників найчастіше відзначався Андрій Денискін – 7 голів.

Напередодні нинішнього фіналу тренери обох команд можуть похизуватися практично порожніми лазаретами. Наразі в «Кременчука» у матчах Кубка залишається незадіяним лише ключовий оборонець Олександр Коробов. Але й його поява у сьогоднішньому матчі не виключена. Натомість у «Сокола» точно не зіграє центральний нападник Євген Фадєєв, котрий так і не зміг відновитися після отриманої майже місяць тому в грі за збірну України травми плеча.

Сьогодні ввечері на льоду «Айсберга» очікується справжній бій. З непередбачуваним підсумком. Його переможець отримає 30-кілограмовий трофей, названий на честь члена Зали слави IIHF, першого президента ФХУ Анатолія Хорозова і 250 тисяч гривень преміальних. Невдаха задовольниться призовими у розмірі 125 тисяч.

Это сообщение было отредактировано афигеть (06-01-2022 11:51 GMT+2)


 
Зодчий
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Лубни
06-01-2022 12:02 GMT+2 - #187603 Цитировать выделение    


 
афигеть
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Кременчугский район
06-01-2022 21:33 GMT+2 - #187604 Цитировать выделение    

Київський «Сокіл» вдруге в своїй історії здобув Кубок України. Щойно у фінальному матчі в Кременчуку команда Олега Шафаренка і Костянтина Сімчука перемогла «Кременчук».

«Сокіл» (Київ) – «Кременчук» — 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Шайби: 1:0 – Рубан (Міхнов), 04:50. 2:0 – Єлисеєнко (Кузьменко, — більш.), 21:02. 3:0 – Міхнов (Кузьменко), 41:14. 4:0 – Рубан (Кузьменко), 49:46. 4:1 – Казьянін (Денискін), 53:09

«Сокіл»: Кубрицький; Мажуга – Алексєєв, Хайруллов – Рибалко, Герцик – Лєтов, Сисак; Благий – Німенко – Андрущенко, Рубан – Кузьменко – Міхнов, Єлисеєнко – Смирнов – Павленко, Коржилецький – М. Сімчук – Гончаренко, Давидов. Тренер – Олег Шафаренко; асистент – Костянтин Сімчук

«Кременчук»: Мустафін; Тимофеєв – Григорян, Серанов – Толстушко, Горлушко – Т. Савицький, Матусевич; Казьянін – Дубінін – Денискін, Гриценко – Хришпенц – Ворона, Грицьких – Баснєв – Забавін, Созонов – Савченко – Сеник, Сібілевич. Тренер – Олександр Савицький; асистент – Дмитро Сумець

6 січня. Кременчук. Арена «Айсберг»

Борти у цій зустрічі тріщали з перших секунд зустрічі. Тон поєдинку задала швидка шайба, яку організувала перша ланка «Сокола»: Андрій Міхнов віддав, а Антон Рубан забив, набравши своє десяте очко на турнірі.

Повівши в рахунку, кияни зосередилися на тому, на чому наголошує перед кожним матчем їх тренер Олег Шафаренко: «Тримати нуль». Причому реалізували цю установку майже буквально. При цьому не скажеш, що «Сокіл» закрився в обороні. Гості, гідно прийнявши силовий стиль ведення гри суперником, вели агресивну оборону. Відвертих провалів в обороні у першій 20-хвилинці кияни не допустили взагалі, але при цьому кілька разів у дуже гострих ситуаціях Дмитро Кубрицький команду врятував. Мінімум два його порятунки тягнули на визначення «суперсейви». Зокрема це стосується ситуації, коли на ворота зліва виривався Єгор Серанов. Владислав Герцик, звісно, притримував нападника суперників ключкою і отримав за це заслужених дві хвилини, але Кубрицький створив щось вражаюче і заслужив від рідних фанатів фірмовий іменний заряд.

Та ще й у меншості «Сокіл» довго не залишався, бо через невеликий час Єгор Кузьменко здійснив перехоплення і змусив на собі фолити Давида Григоряна. Більше того, наприкінці першого періоду «Сокіл» отримав право грати в подвійній більшості і матеріалізував цю перевагу, правда, вже в форматі 5х4 – відзначився Антон Єлисеєнко.

Після того гра стала ще гострішою, з елементами грубощів. Спершу по обличчю ключкою Антона Рубана вдарив Давид Григорян. Невдовзі після того за партнера відповів тою ж монетою, штовхнувши суперника ключкою в спину, Михайло Рибалко.

Врешті, після двох поспіль вилучень «Сокіл» був затиснутий до власних воріт. П’ять останніх хвилин другого періоду стали найважчими для команди в цій грі. По гарячих слідах і не злічити, скільки ж саме шайб кияни цієї миті прийняли на себе. А Кубрицький залишався бездоганним, як і до того.

Вистоявши у критичний момент, кияни деморалізували суперників швидкою шайбою у виконанні дуету Кузьменко – Міхнов на самому початку третього періоду. По суті, до тями господарі прийти вже не змогли. Четвертою шайбою в середині періоді Антон Рубан з передачі того ж Кузьменка поставив переможний знак оклику. «Кременчук» продовжував робити спроби щось змінити, але на більше, ніж на одну шайбу Іллі Казьяніна, котрий добив шайбу в стулку після кидка Андрія Денискіна, не спромоглися.


 
Зодчий
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Лубни
31-08-2023 18:32 GMT+2 - #189376 Цитировать выделение    

Офіційно: сезон-2023/2024 відкриє розіграш третього Кубка України
Клубний сезон-2023/2024 в українському хокеї відкриється розіграшем третього національного Кубка. Змагання відбудуться 13-16 вересня на кризі кременчуцького «Айсберга».
Наразі участь у турнірі підтвердило п’ять колективів.
Нагадаємо, що переможцем двох попередніх розіграшів Кубка України – у 2007-му і 2022-му – був київський «Сокіл».


 
Зодчий
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Лубни
08-09-2023 13:22 GMT+2 - #189404 Цитировать выделение    

Федерація хокею України провела жеребкування групового етапу Кубка України. У турнірі зіграють шість команд: Сокіл, Кременчук, Дніпро, Харківські Берсерки, Київ Кепіталз та новачок сезону Тризуб.

Група A: Сокіл, Дніпро, Тризуб.
Група Б: Кременчук, Київ Кепіталз, Харківські Берсерки.

Переможці груп зіграють між собою у фіналі.
Матчі відбудуться з 13 по 16 вересня.


 
Зодчий
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Лубни
13-09-2023 18:26 GMT+2 - #189427 Цитировать выделение    

Київський «Сокіл» здобув драматичну вольову перемогу в першому матчі Кубка України-2023. Поступаючись 1:3, чинні володарі трофею змогли відігратися і виграли буллітну серію. Героями зустрічі стали воротар Богдан Дьяченко, який вийшов на заміну за рахунку 1:3, не пропустив ні в ігровий час, ні жодного з семи буллітів, і нападник Сергій Бибинець, який закинув другу шайбу і двічі виступив асистентом.

«Сокіл» (Київ) – «Дніпро» (Херсон) – (1:1, 0:2, 2:0, 0:0, 1:0)

Шайби: 0:1 — Ревука (Сидоренко, — більш.), 08:04. 1:1 — Мазур (Бабинець, Чердак), 19:33. 1:2 – Сидоренко (Ратушний, Стецюра, — більш.), 20:30. 1:3 — Цюра (Ратушний, Щербак), 24:40. 2:3 — Бабинець (Філімонов, Благий), 48:28. 3:3 — Ромащенко (Бабинець, Благий), 53:48. 4:3 — Бородай (переможний булліт)

added through (1 мин.) :


added through (2 Годинник 14 Хвилини) :
«Кременчук» розпочав виступ у Кубку України-2023 з перемоги з двозначним рахунком. При цьому в першому періоді господарі навіть поступалися в рахунку.

«Кременчук» — «Харківські Берсерки» — 12:3 (6:2, 3:0, 3:1)

Шайби: 1:0 – Варава (Лялька, Брага, — більш.), 02:08. 1:1 – В. Мурин (Пруський, Безуглий, — подв. більш.), 08:05. 1:2 – Дуюн (Осадчий, Сушак), 10:04. 2:2 – С. Тимченко (Ігнатенко, Середницький), 10:11. 3:2 – Середницький (Ігнатенко, Кругляков, — менш.), 11:55. 4:2 – Кривошапкін (Лялька, Андрєщенко), 13:27. 5:2 – Лялька (Андрющенко, Кривошапкін), 16:49. 6:2 – С. Тимченко (Брага, Кругляков), 18:31. 7:2 – Матусевич (Андрющенко, Кривошапкін), 22:39. 8:2 – Варава (Кривошапкін, Матусевич, — більш.), 26:06. 9:2 – Лялька (Целогородцев), 39:44. 9:3 – Абаджян (Кленов, Безуглий, — більш.), 46:31. 10:3 – Середницький, 50:48. 11:3 – Кругляков (Ігнатенко, Брага, — менш.), 55:50. 12:3 – Кривенко (Т. Савицький, Целогородцев), 56:40

Завтра, 14 вересня, «Берсерки» грають з «Київ Кепіталз». «Кременчук» з командою Шахрайчука зіграє 15 вересня.

Это сообщение было отредактировано Зодчий (13-09-2023 21:15 GMT+2)


 
Зодчий
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Лубни
14-09-2023 12:06 GMT+2 - #189429 Цитировать выделение    



added through (6 Годинник 40 Хвилини) :
«Київ Кепіталз» почали писати свою історію з яскравої перемоги в стартовому матчі Кубка України-2023

«Київ Кепіталз» — «Харківські Берсерки» — 11:2 (3:0, 2:1, 6:1)

Шайби: 1:0 – М. Олійник (Дворник, Кривоножкін), 01:55. 2:0 – О. Койда, 02:38. 3:0 – Панченко (Черненко, Сірченко), 18:51. 4:0 – Панченко (С. Черненко, Куцевич), 20:46. 4:1 – Безуглий (В. Мурин, — більш.), 22:21. 5:1 – Кривоножкін (Хонін, М. Олійник), 32:03. 6:1 – Панченко (Куцевич, Черненко), 44:08. 7:1 – Кривоножкін (М. Олійник, Секірко), 44:35. 8:1 – Плесовських (Валькун, Древаль), 45:23. 9:1 – Панченко (Куцевич, Черненко), 46:05. 10:1 – Черненко (Дворник, Панченко, — більш.), 50:09. 11:1 – Секірко (Кривоножкін, Олійник), 53:27. 11:2 – Карнаух (Осадчий, Дуюн), 54:00

added through (2 Годинник 9 Хвилини) :
Херсонський «Дніпро» завершив груповий турнір перемогою над командою-дебютантом українського хокею і ще зберігає теоретичні шанси на вихід у фінал.

«Тризуб» (Київ) – «Дніпро» (Херсон) – 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Шайби: 0:1 – Стоцький (Пойманов, — менш.), 06:22. 1:1 – М. Васильєв (Росляков, Черемнов, — більш.), 06:59. 1:2 – Ратушний (Цюра), 28:35. 1:3 – Вал. Алексюк (Крикля, Сидоренко, — більш.), 30:10. 1:4 – Стецюра (Ратушний, Крикля, — більш.), 41:15. 2:4 – Дворецький (Є. Тимченко, Бега), 51:38
Після цієї перемоги «Дніпро» набрав чотири очки і вийшов на проміжне перше місце в групі А. У «Сокола» два очки. Перегородити чемпіонам дорогу в фінал Кубка і відповідно вивести туди херсонців може якраз «Тризуб». Якщо виграє у «Сокола» завтрашній матч.

Это сообщение было отредактировано Зодчий (14-09-2023 20:56 GMT+2)


 
Зодчий
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Лубни
15-09-2023 18:28 GMT+2 - #189433 Цитировать выделение    

«Сокіл» — у фіналі Кубка України-2023. Чинні чемпіони розгромили у другому матчі групового турніру «Тризуб» і завтра спробують здобути трофей втретє в історії.

«Сокіл» (Київ) – «Тризуб» (Київ) – 9:1 (2:1, 4:0, 3:0)

Шайби: 0:1 – Бега (Є. Тимченко), 06:46. 1:1 – Чердак (Бабинець), 08:34. 2:1 – Ромащенко (Благий, Толстушко, — більш.), 10:34. 3:1 – Говорушко (Ромащенко, Бондарєв), 23:10. 4:1 – Благий (Захаров, Бородай), 28:18. 5:1 – Бабинець (Чердак, Мазур, — 4х4), 34:39. 6:1 – Захаров (Бородай, Говорушко, — 4х4), 34:55. 7:1 – Качан (Жеребко), 43:22. 8:1 – Качан (Чердак), 48:59. 9:1 – Жеребко (Качан, Костромітін), 54:00

added through (58 Секунди) :


added through (4 Годинник 50 Хвилини) :
«Кременчук» — другий фіналіст Кубка України-2023. У лобному протистоянні за путівку у фінал команда Дмитра Сумця переграла «Київ Кепіталз»

«Кременчук» — «Київ Кепіталз» — 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Шайби: 1:0 – Лялька (Матусевич), 03:53. 2:0 – С. Тимченко (Середницький, — менш.), 08:49. 2:1 – Кривоножкін (Секірко, Таран), 18:01. 3:1 – Брага (Середницький), 30:11. 4:1 – Середницький (С. Тимченко, — більш.), 49:20
У цьому матчі «Кременчук» проявив себе на тлі амбіційного, але нового турнірного бійця зрілішим, стійкішим і соліднішим. «Кепіталз» загалом показали непоганий хокей, відрізками домінували на льоду. Однак хокеїсти «Кременчука» не просто вистояли, а проявили колючість. Дві шайби господарів у меншості визначили підсумок матчу.
Завтра, 16 вересня, починаючи з 14:00 на льоду «Айсберга» «Кременчук» розіграє Кубок України в класичному протистоянні з «Соколом».

added through (2 Хвилини) :

Это сообщение было отредактировано Зодчий (15-09-2023 23:22 GMT+2)


 
Зодчий
 

 
Статус онлайн-присутствия
 
Лубни
16-09-2023 14:37 GMT+2 - #189436 Цитировать выделение    



added through (4 Годинник 48 Хвилини) :
«Кременчук» став володарем Кубка України-2023 з хокею.
У фіналі третього в історії розіграшу цього турніру, підопічні Олександра Савицького обіграли київський «Сокіл» з рахунком 4:3.

«Кременчук» та «Сокіл» сходилися у фіналі Кубка України й у 2022 році. Тоді київська команда перемогла з рахунком 4:1, здобувши трофей вдруге у своїй історії.

До фіналу цьогорічного Кубка суперники вийшли, вигравши свої групи. «Сокіл» у групі А розгромив київський «Тризуб» (9:1) та обіграв за булітами херсонський «Дніпро» (4:3). «Кременчук» в групі В переміг «Харківських Берсерків» (12:3) та «Київ Кепіталз» (4:1).

Таким чином, команди вдруге поспіль зустрілись у фіналі Кубка України. Матч пройшов на арені “Айсберг” в Кременчуку.

Рахунок у поєдинку відкрили кияни — на 9-й хвилині відзначився Всеволод Толстушко. Невдовзі Віталій Лялька зрівняв рахунок, однак Володимир Чердак знову вивів номінальних господарів льоду уперед. На першу перерву суперники пішли за рахунку 2:1 на користь «Сокола».
На 29-й хвилині Толстушко оформив дубль, збільшивши перевагу киян. В кінці 20-хвилинки Гліб Кривошапкін скоротив рахунок, реалізувавши більшість.
Вирішальний ривок «Кременчук» зробив у третьому періоді. На 53-й хвилині Владислав Брага зрівняв рахунок, а за дві хвилини до кінця матчу Лялька приніс «Кременчуку» перемогу.

Кубок України. Фінал
«Кременчук» — «Сокіл» — 4:3 (1:2, 1:1, 2:0)


Шайби: 0:1 – Толстушко (Бабинець, Мазур), 08:41. 1:1 – Лялька (Кривошапкін), 11:16. 1:2 – Чердак (Бабинець, Вол. Алексюк), 12:55. 1:3 – Толстушко (Бабинець, Мазур), 28:03. 2:3 – Кривошапкін (Лялька, – більш.), 39:30. 3:3 – Брага (Середницький), 52:50. 4:3 – Лялька (Кривошапкін), 57:53

«Кременчук»: Кучер; Варава – Матусевич, Лялька – Кривошапкін – Андрющенко; Ігнатенко – Кругляков, С. Тимченко – Середницький – Брага; Матвієнко – Максименко, Т. Савицький – Кривенко – Целогородцев; Бабчук – Панков, Андрущенко – Федоров – Геворкян. Тренер – Дмитро Сумець

«Сокіл»: Дьяченко; Полоницький – Бондарєв, Чердак – Мазур – Бабинець; Філімонов – Толстушко, Ромащенко – Захаров – Бородай; Євсейчик – Вол. Алексюк, Говорушко – Качан – Слюсар; Горлушко, Костромітін, Жеребко. Тренер – Олег Шафаренко; асистенти – В’ячеслав Тимченко, Костянтин Сімчук

Кидки: 47 (20 + 16 + 11) – 24 (5 + 10 + 9)

Штраф: 2 (0 + 0 + 2) – 6 (2 + 2 + 2)

Это сообщение было отредактировано Зодчий (20-09-2023 16:53 GMT+2)