хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниНаціональна збірнаЗбірна розпочала підготовку до чемпіонату світу

25-03-2008 10:40 Илья

Напередодні у Броварах стартував навчально-тренувальний збір національної збірної України, яка розпочала завершальний етап підготовки до чемпіонату світу у першому дивізіоні в японському Саппоро.
Усього до списку кандидатів на поїздку до Японії тренерський штаб збірної вніс 36 хокеїстів:
голкіпери – Ігор Карпенко, Вадим Селіверстов, Олександр Федоров (усі — «Сокіл»);
захисники – Юрій Гунько, Андрій Срюбко, Олег Благой, Володимир Алексюк, Олескандр Савицький, Ігор Кугут (усі — «Сокіл»), Юрій Наваренко (ХК «Вітебськ») Олександр Побєдоносцев («Хімволокно» Могильов), Денис Ісаєнко (ХК «Гомель»), Дмитро Якушин, Віталій Люткевич («Керамін» Мінськ), Сергій Кліменьтєв («Авангард» Омськ).
нападники – Дмитро Цируль, Віталій Литвиненко, Віталій Доніка, Сергій Харченко, Олександр Бобкін, Юрій Д’яченко, Сергій Черненко, Олександр Матвійчук, Олександр Караульщук , Олександр Яковенко, Ігор Карлов (усі — «Сокіл»), Валентин Олецький (ХК «Гомель») Руслан Борисенко («Металургс» Лієпая), Вадим Шахрайчук (ХК МВД, Московська область) Костянтин Касянчук («Трактор» Челябінськ), Сергій Варламов («Сибір» Новосибірськ), Віталій Семенченко, Олександр Матерухін («Юність» Мінськ), Олег Шафаренко, Роман Сальников («Керамін» Мінськ), Олексій Понікаровський («Торонто Мейпл Лівз» НХЛ).
В останні дні перед початком броварського збору стало відомо про дві дуже вагомі втрати у складі нашої національної команди. Після ретельного медичного огляду у Києві остаточно з’ясувалося, що через травму пахових м’язів у Японії не зіграє голкіпер московського «Спартака» Костянтин Симчук.
У свою чергу, травма коліна Руслана Федотенка виявилася серйознішою, ніж здавалося, і лікарі його команди – «Нью-Йорк Айлендерз», наполягають на негайній операції одразу після завершення регулярної першості НХЛ.
Хирургічного втручання, на думку лікарів «Торонто Мейпл Лівз», вимагає і травма Олексія Понікаровського. Але наш земляк докладає усіх зусиль, щоб умовити канадських ескулапів відкласти операцію на кінець квітня і зіграти у Японії.
Неабияк цілий «букет» травм дошкуляє і провідному центрфорвардові збірної України Вадиму Шахрайчуку. Однак, мужньому українцю не звикати грати через «не можу», і вже у четвер він планує вийти на лід броварського «Термінала».
Таким чином, на перше заняття у Броварах вийшли 22 гравці:
Олександр Федоров , Вадим Селіверстов, Ігор Карпенко, Валентин Олецький, Денис Ісаєнко, Олександр Побєдоносцев, Костянтин Касянчук, Сергій Кліментьєв , Олег Благой, Дмитро Цируль, Олександр Караульщук, Олександр Матвійчук, Андрій Срюбко, Юрій Гунько, Віталій Доніка, Ігор Карлов, Олексанндр Бобкін, Юрій Дяченко, Ігор Кугут, Віталій Литвиненко, Олександр Яковенко, Олександр Савицький.
Половина хокеїстів проходила медогляд, інші – займалися на льоду.
Після того, як медогляд пройдуть усі кандидати до збірної, присутні у Броварах, щоденна підготовка буде побудована таким чином:
вранці (10.00) – тренування на льоду;ввечері – силова підготовка.
31 березня і 1 квітня національна збірна України зіграє контрольні поєдинки проти команди російської Суперліги «Торпедо» (Нижній Новгород). Початок матчів у броварському ТРЦ «Термінал» відповідно о 19.30 і 14.30.
2 квітня збірна України вирушає до Хабаровська, де, у рамках тренувального збору, на неї чекає ще один контрольний поєдинок проти представника елітного дивізіону чемпіонату Росії – місцевого «Амура». Цей матч відбудеться 10 квітня.
Поки що, заняттями «збірників» керують Олександр Сеуканд і Валерій Голдобін. Головний тренер – Володимир Голубович, приїде до України одразу після завершення фінальної серії до чотирьох перемог чемпіонату Латвії, де його «Металургс» веде у протистоянні з «Огре» з рахунком 3:0.
Разом з наставником на зборах з’явиться і його підопічний у «Металургсі» — Руслан Борисенко.
Наші «білоруси» — Сальников, Люткевич, Семенченко, Якушин, Наваренко, Матерухін і Шафаренко, зможуть поборотися за місце в основному складі збірної після завершення плей-офф білоруської Екстраліги.
З’ясувавши усі нюанси продовження свого російського етапу хокейної кар’єри, до табору «синьо-жовтих» прибуде Сергій Варламов.
І на останок, новина з розряду приємних несподіванок. За словами радника президента ФХУ В’ячеслава Завальнюка, не виключено, що одним із претендентів на участь в японському чемпіонаті стане досвідчений захисник Артем Остроушко, який певний час вважався втраченим для збірної України.

Джерело: ФХУ

Илья

Ось що хочу сказати з цього приводу...


бе бке борлпогпог бу-у-у-у
Да и ошибка. В Лиепае играют два брата Борисенко. Но Руслан — защитник, а Павел — нападающий.
А Благому было б неплохо в нормальный клуб ОЧБ пробиться в основу. А там и в сборной обратят внимание.
Судя по прогнозам на этом ЧМ наша сборная будет гаразда лучше подобрана по составу,а наши лигионеры и те игроки которые хочет отобрать Сеуканд приедут все,я надеюсь !Не так как прошлый раз ну просто как телок пришлось уламывать в итоге получилась Беларуская сборная,а не Украинская и мы в том месте куда обычно клизму ставят.
Oleg Sw, скорее всего нет...
Toronto v prolete! Ponik v sornoj?
КОКЕЙНЕ ПСИХО, мой совет Благому Роману(Благому мл., как ты его назвал):
1.нужно в период межсезонья выяснить кто буде у руля Нац. сборной Украины в следующем сезоне
2. команду какого ХК будет тренировать в следующем сезоне главный тренер Нац. сбор. Украины или же хотя бы его первый зам.
3. напросится в этот клуб на предсезонку, показать свои возможности и целый сезон находится в поле зрения рулевого Нац. сбор. Украины, так же как его пертнеры по юниорской и молодежной сборной, Борысенко и Алексюк.
Только так он сможет проявится!!!
кто небуть знает будут ли транслировать игру 31 числа по телеку
Доника Михаил, защитник 15.05.1979 Россия Лада. Играет за Юность Минск.
2 Илья Действительно, малость перепутал, это, конечно же, Михаил Доника, воспитанник кирово-чепецкой Олимпии.
Yevhen, ты чего-то путаешь! Доника по всем возростам только за Украину играл! Может ты его спутал с Михаилом Доникой?
А насчет Польши и Австрии — это лучше у функционеров ФХУ спроси! >
Интересно, как єто Виталий Доника сможет играть за Украину? Ведь он заигран за Россию, став чемпионом мира среди U-18 в 2000 году. Или я ошибаюсь? И еще, если мне не изменяет память, то вначале этого сезона в планах сборной были расписани товарняки с Польшей и Австрией. И где же они???
Web конференция Голубовича. Вопросы можно задавать тут: http://sport.obozrevatel.com/conf/golubovich.htm
2 Вадим
Что значит пусть тренируется? Простите, а Вы кто? официальное лицо федерации? То, что его пригласили — большой плюс, ведь даже если он и не поедет в Японию, все равно ощутит атмосферу сборной, блин все-таки почетно это! Вспомним прошлогодний пример Егорова и Алексюка...Пацанам явно приглашение в лагерь сборной пошло на пользу...А насчет списка кандидатов — то Голубович пока своего слова не сказал.

2 Илья Скорее всего насчет Руслана — ошибка, Павел конечно....нападающий
Вадим, спасибо что просветил насчет Петрухно и Поника. Только по любому не верится что Поник приедет... И еще не понятно какого Борисенко в сборную зовут? Тут про Руслана, а в статье Волкова про Павла...
Привет из Новосибирска! Рад за Сергея Варламова, в Сибири он действительно лучший игрок этого сезона (да и в прошлых классно играл)!!! только непонятно, какие именно нюансы он выяснил в Сибири Удачи Вашей сборной на ЧМ в Японии!!!
А Петрухно нет среди официальных кандидатов в сборную. Пусть себе тренуруется
У Поникаровского действительно есть желание сыграть в Японии насколько мне известно.
вопрос к пресс-службе ФХУ...ведь это их парафия писать статьи.....не Голубович и Секуканд же их пишет, правильно?
а почему его нету в кандидатах???
Петрухно есть...тренировался вчера
а Петрухно на сборах?
Серьезные травмы требуют немедленных операций,а если «по окончанию сезона в НХЛ»,то значит там такая«серьезная» травма,и вообще«а был-ли мальчик?«Молодец!«ПАТРИОТ»!бляха-муха!А действительно,где Лясковский?
а показывать будут

Хочеться чтобы мы попали в тройку лучших,на ЧМ.
Пеле [25-03-2008 14:05]

Бинго!

Что-то за нашу юниорскую сборную U-18 ничего не слышно.Ведь 2-го апреля стартует чемпионат мира в Польше.А о нашей молодежи ни слуху ни духу.
kozak zp.ua [25-03-2008 11:50]

Действительно, какая инфа есть, с кем товарняки, кто на сборах?
А где Лясковский?
Хочеться чтобы мы попали в тройку лучших,на ЧМ.
Будем болеть за нашу сборную.Победы Вам наши бравые парни!!!
Радий поверненю Варламова і Якушина ! І не розумію чому на збір не визвали Полоницького і Благого-мл. невже він гірший за Карлова і Борисенка !!?
Да по опводу матча в вторинк 1.04., то это правда матч будет рано в 14:30.
А Михнов чо-то отмарозился, его в Японии точно не будет.
Следующие
Загрузка...