хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїСокілЗлетіли швидко й грізно

26-07-2008 09:04 У перших контрольних матчах міжсезоння «Сокіл» двічі обіграв білоруський «Вітебськ» Илья

Хокеїсти починають підготовку до нового сезону в розпал спекотного літа. Єдиний професіональний клуб України, київський «Сокіл», за традицією вийшов із відпустки на початку липня. Провівши кілька днів у тренажерному залі й побігавши кроси в парках, спортсмени перейшли до тренувань на льоду броварської арени «Термінал».

Далі — без Бобровникова й Савицького

У міжсезоння в команді відбулися значні кадрові зміни. Клуб залишили російські форварди Зоткін і Дєєв та захисник Сьомін, а от їхні співвітчизники — нападники Аверкін і Малов — залишилися. Повісили ковзани на цвях ветерани Василь Бобровников і Олександр Савицький. Василь уже приступив до обов’язків одного з помічників головного тренера Олександра Сеуканда, а Савицький стосовно майбутнього працевлаштування поки що думає. Асистент Сеуканда в попередньому сезоні Валерій Голдобін перейшов на роботу в дитячу хокейну школу.

Менеджери «Сокола» досягли помітних успіхів у прагненні повернути в Україну кращих наших хокеїстів. З білоруських команд прибули оборонці Віталій Люткевич, Юрій Наваренко, Дмитро Толкунов, Олександр Побєдоносцев, Дмитро Якушин, форварди Роман Сальников, Олег Шафаренко, Валентин Олецький, Роман Благий. Зі Швейцарії при­їхав Віталій Лахматов. Вдалося утримати в Києві Віталія Литвиненка, Андрія Срюбка, Дмитра Цируля, котрі мали пропозиції від команд новоствореної Континентальної хокейної ліги (прийшла на зміну російській суперлізі).

У сезоні 2008/09 київська команда другий рік поспіль гратиме в вищій лізі чемпіонату Росії. Змагатимуться українці з новою емблемою. Кардинальних змін не сталося, лише сокіл став більш грізним.

Для початку «заклювали» «Вітебськ»

Готуватися до двобоїв із російськими суперниками по дивізіону «Захід» підопічні Сеуканда почали двома зустрічами в Броварах із клубом «Вітебськ», знайомим по білоруській екстралізі. Не так давно цю команду очолював українець Сергій Лубнін. Нині ж під проводом Андрія Расолька, відомого в недалекому минулому гравця, виступають троє наших співвітчизників: захисники В’ячеслав Тимченко й Василь Полоницький та центрфорвард Артем Гніденко. Причому кандидат до збірної України Полоницький є капітаном «Вітебська».

Початок першого спарингу був за гостями. Білоруси вразили ворота Ігоря Карпенка вже на 36–й секунді, граючи в більшості після двохвилинного штрафу Аверкіна. Незабаром українські арбітри Максим Урда й Олег Лускань покарали Олександра Бобкіна за навмисну грубість вилученням до кінця зустрічі. Однак господарі ще в першому періоді прийшли до тями й повели перед після кидків Аверкіна й Матвійчука (також за чисельної переваги).

У другій 20–хвилинці переломним моментом стало призначення буліту. Білорус Євген Каштанов не зумів реалізувати штрафний кидок, що для киян стало сигналом до штурму воріт Дмитра Зарудного. Пастух, Лахматов, Цируль мали шанси збільшити рахунок, але пощастило Андрієві Срюбку. Захисник ефектним кидком зняв павутиння з «дев’ятки» воріт суперника — 3:1. Під завісу періоду невдаха Каштанов залишив майданчик слідом за Бобкіним за поштовх Цируля на борт.

Далі гра в «Сокола» пішла веселіше, у діях хокеїстів почали проглядати награні комбінації. Результатом переваги киян стали голи Олега Благого й знову Аверкіна, гості ж відповіли однією шайбою. У підсумку — впевнена перевага господарів — 5:2. Цікаво, що всі голи в матчі закидалися в нерівних складах.

Після фінальної сирени Олександр Сеуканд висловив задоволення від гри. «У діях команди є майстерність, впевненість і запас міцності — відчувалося, що за потреби ми можемо додати. Зверніть увагу, що хлопці грали «під навантаженням», тобто не пропускаючи тренування», — поділився думками фахівець. А автор першого голу команди в сезоні Олександр Матвійчук зізнався, що очікував від «Вітебська» більшого, адже білоруси раніше почали льодову підготовку.

Виграємо навіть «дублем»

Учора вдень суперники провели повторне побачення. Тренери «Сокола» дали перепочинок двом кращим ланкам, випустивши на лід хокеїстів, які не брали участі в першій гри. Але кияни знову довели, що нині вони сильніші за «Вітебськ», вигравши з рахунком 5:1.

Андрій Фоменко (Україна Молода, 26.07.2008)

Андрій Фоменко

Ось що хочу сказати з цього приводу...


> Да,решение,мягко скажем,туповатое.Элиты не будет без ДС и с ЮСА.Кто знает последние новости про новый и старый ДС-та?
Довольно того, что АЮС стал главным теренром сборной. Выход в элиту, похоже, отложен еще как минимум, на год...