хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїХокей в УкраїніПресс-конференция А. Брезвина

04-11-2008 13:55 Частичная стенограмма пресс-конференции А. Брезвина Илья

...
- Чемпионат Мира-2014 в Украине: это мечта или реальность?
- Україна дійсно подала заявку і активно проводить роботу до залучення Чемпіонату Світу 2014 року до України. Коли ми її подавали, то нас питали в ІІХФ: «Ви подаєте заяву для того щоб заявити про себе, чи провести?». Наша абсолютна позиція – для того щоб провести. Залучити такого рівня чемпіонат, є великий поштовх для розвитку хокею, популірізації цього виду спорту у нас. В можливостях проведення такого чемпіонату в Україні я не бачу, тим більше що після проведення футбольного Евро-2012 значно покращиться інфраструктура. Залишається — два палаци. Якщо ми реконструюємо на 8 тисяч діючий і побудуємо новий на 12-15 тисяч. Конкуренти є – в першу чергу це Білорусь, тому що вони на багато років випередили нас – у них побудовано багато льодових стадіонів, але я думаю якщо ми будемо точно рухатися за виконанням і підказками президента ІІХФ та соціальної програми «Хокей України», в цьому році, кров із носу – будуть чотири катки. Будуть побудовани дванадцять катків у наступному році, я думаю, що таки швидкі, прогресивні кроки країни і федерації хокею України не будуть не помічені. Факт — ми будемо мати змогу претендувати на проведення чемпіонату Світу. Є проблема: одна з умов ІІХФ — підвищення нашої збірної у світовій класіфікації. Якщо у нас зараз десь 25-30 відсотків, то тоді шанси зростуть відразу до сімдесяти. Сподіваюсь, що у квітні місяці ми все таки вирішимо цю проблему – попасти в еліту світового хокею.

- Об изменении в уставе ФХУ. Назначать вице-президентов будет президент ФХУ. Правильно ли это с демократичной стороны?
- Знаєте – з тих чи інших причин чотирирічний строк дуже великий, і в нас виникали питання, коли людина не хоче вже працювати віце-президентом і чи варто скликати цілий конгрес ФХУ із-за одної людини щоб прийняти рішення по неї? На мій погляд кожен віце-президент чисто управлінська посада, він повинен займатися конкретним напрямком розвитку, тому ми порадилися і вирішили так це питання.

- Переважна більшість делегатів проголосувало сьогодні за Вас. Що ви думаєте з цього приводу?
- Переважна? Одноголосно, щоб бути точним. Ви знаєте, конгрес прийняв рішення, члени федерації бачили проблеми віділення землі, проблеми пошуку спонсорів, залучення коштів місцевих бюджетів, все решта – у ніх була можливість порівнювати: що було і що є. Напевно те що сьогодні відбувається відбуваємося в країні, прийняття державної цільової програми, Указ президента, як відбувається реалізація цих процесів, національна збірна, молодіжна, юнацька не мають проблем з фінансуванням, то напевно це було на мою користь.

- У мегаполісах відкриваються комерційні катки, чи маєте Ви планувати з власниками створення дитячих хокейних секцій?
- Федерація не будує катки, федерація це генератор ідей. Так, ми зробили два кроки: маючи певний великий чиновницький досвід — де просовувати, проштовхувати, притягувати нові катки. Оскільки це державні кошти, то цим займається Міністерство сім'ї молоді і спорту. До нас раз десять прибігали різні правові органи: «Що ви там робите? А ну давайте сюди бумаги!» У нас ще є багато людей, у яких відсутні душа і совість. Тому в нас один аспект: щоб ми спільно з міністерством допомагали своїм авторитетом на місцях вирішити загальну проблему. В Донецьку палац вже є, і буде створена дитяча хокейна школа для 526 юних хокеїстів. Питання відволікання дітей від вулиць вирішується. Ми звертаємося до керівників держави, до бізнесу – давайте, це соціальна відповідальність бізнесу, займіться спортом, займіться меценатством і т.д. Дивиться що відбувається – прийнята державна програма, тільки її презентували, почалось будівництво за рахунок держави! Щоб ми зрозуміли, що за сімнадцять років таких спортивних комплексів за кошти держави не будувалось! Це перший комплекс в рамках реалізації державної цільової соціальної програми «Хокей України». Тому маємо чекати адекватну, соціальну відповідальність від бізнесу. Держава будує в Калуші, Івано-Франківській області, Херсоні, в Донецьку збудований, в Харкові будується. Чотири. А тепер в цьому році Івано-Франківськ, Луцьк, Вінниця і четвертий Запоріжжя, збудовані або закінчується будівництво за приватні кошти. Чотири і чотири. Рахую що якщо буде 12, то 7-8, а то може і 12 буде знову ж буде побудовано за приватні кошти. Буде створено за приватні, або за рахунок державних або місцевих коштів дитячі школи.

- Ми уже не вперше чуємо про будівництво палацу у місті Києві. У чому проблема виділення землі?
- Тут присутні представники федерації Києва, вони дочекаються, мало того, ми вважаємо що за 2 роки ми побудуємо в Києві катки, п'ять, не менше, катків. На сьогодні у мене була зустріч з Леонідом Михайловичем Чернівецьким, ми підписуємо з містом, готується зараз, меморандум про співпрацю, є його доручення, три земельні ділянки находяться вже під відведенням. Ми домовилися таким чином: як мінімум один льодовий палац будується за міські кошти, один за державні, і 3-4 федерація хокею буде залучати спонсорів, якщо ви когось знайдете можемо теж п'яту побудувати за рахунок приватних коштів. По моїм даним, те що у нас є у нас в федерації, ще 3-4 будуть побудовані додатково за приватні кошти, ми з ними ведемо переговори.
Проблематики в українських регіонах, я вам назвав Вінницька, Запоріжжя, Луцьк, Франківськ, для того щоб залучити дітей до заняття спортом — підписаний відповідний договір і діти там займаються

- Вы сказали что часть дворцов строится за частные деньги, вы можете назвать организации и людей, которые озабочены состоянием и развитием украинского хоккея?
- По-перше, а я повинен спитати: чи хочуть вони рекламуватися чи не хочуть. У нас є великий спонсор федерації хокею який на відріз відмовляється щоб десь згадували що він являється спонсором. Пан Тарута, каже, що «я знаю що виконую соціальну місію, все розумію», але до останнього часу не хотів щоб я згадував, що він підтримує хокей, являється власником клубу Сокіл, і на сьогодні, дякуючи його підтримки фактично всіх збірників України зібрав з білоруського чемпіонату, з Росії, крім 6 гравців КХЛ, бо там фінансові умови значно краще, Всіх зібрав у команду, і Сокіл сьогодні змагається на багато фронтів, тому що перша команда грає в Вищій лізі російського чемпіонату, друга команда в білоруському чемпіонаті, і команда чи важко сказати друга чи третя, тому що по рівню вони грають однаково, постійно чи періодично у нашому чемпіонаті велика група наших гравців. Ми розглядаємо їх як кандидатів на виступ у відбірних ігор на Олімпіаду, у нас будуть важливі ігри щоб завоювати путівку на Олімпіаду в Ванкувер, а вже в квітні ми граємо за вихід у групу А чемпіонату світу. Продумати таким чином, щоб молодь від нас не пішла. Вона зараз грає в третій команді Сокола, ми їх підтягуємо на рівень Вищої ліги. Ми розраховуємо щоб молодіжка краще виступить, юнацька збірна. Ви самі розумієте, склад команди відбирається з 25-30 чоловік для команди 22 гравців. Граємо тим складом, який маємо. Але завдання тренерського штабу є, щоб підняти функціональний і ігровий потенціал, рівень наших гравців.

- Ми бачимо біля вікна Кубок. Анатолій Іванович, скажіть будь ласка – кому він, для чого?
- Ми домовилися, що будемо проводити прес-конференцію про Чемпіонат України окремо. В цьому році чемпіонат цікавий – експериментальний. Цей Кубок підготовлений відомим вам спонсором за його кошти, але інформацію притримаю до наступної прес-конференції. Такий красивий Кубок — це чемпіонський Кубок. Тут будуть викарбовуватися чемпіони нашої країни починаючи з сезону 2008/09 років. Виготовлення цього Кубку і хто його нам презентував, людина відома. Тим більше цікавіше буде спілкуватися, називати імена хто допомагає у розвитку хокею. Так от пан Захур — був перший, хто започаткував ту роботу, починаючи з виступу нашої збірної на чемпіонаті ще в Москві, став титульним спонсором хокею, допомагає, і до сих пір на майках національної збірної, є спонсор нашої федерації.
М. Захур: — Компания ИСТИЛ является спонсором федерации, и все что зависит от ИСТИЛа компания делает и продолжает поддерживать все инициативы федерации, включая строительство стадионов, то есть является спонсором федерации, она не имеет отношения напрямую к строительству, а поддерживает все что исходит от имени федерации.
А. Брезвин: — Наверное всем понятно что есть хорошие, добрые люди, которые понимают что будущее страны надо закладывать не сегодня, не завтра, а уже надо было делать это вчера, вот у нас сидит Вячеслав Завальнюк, вчера хоккеист, чемпион России в составе магнитогорского Металлурга, капитан национальной сборной. Сегодня он назначен вице-президентом федерации хоккея, и у него уже чиновничья, скажем так, должность, но он уже сделал хоккейную школу, детскую, мы ему порекомендовали чтобы он не скромничал, у него есть имя, школа так и называется «Завальнюка». И вот прошло 2 месяца, и я заехал посмотрел. За такой срок качества достичь невозможно, но 6-леточки, которые через 2 месяца носятся по льду как угорелые с клюшками и в амуниции, эта работа уже вызывает уважение. Работа на будущее, лет через 10 можно будет сказать о подготовке Школой Завальнюка в национальную сборную. Кто бы мог подумать несколько лет назад что в хоккей будут играть в Ровно, Луцке, Житомире. Сейчас это происходит. Такой пример, мне рассказали руководители винницкой областной федерации: у них проводился аматорский турнир, причем платный, билеты продавались, ни одного свободного места на трибунах. Вживую, к сожалению Украина уже забыла, когда видела турнир, ну исключая киевский Сокол, здесь в Киеве, а в регионах, к сожалению никогда ведь не играли в хоккей, а теперь мы имеем такую возможность, хоккей развивается.

- Про Кубок можно еще один вопрос. Я так понял, что этот Кубок будет переходящим, а сколько надо выиграть чемпионатов, чтобы он перешел на вечно?
- Очень интересный вопрос, но он у нас не рассматривался, он переходящий на нем будут выгравированы названия клубов-чемпионов, и в каком сезоне происходило.

генка, 04.11.2008

генка

Ось що хочу сказати з цього приводу...


генка, а хрен их разберешь кого там когда поменяли! Теоретически прошлый Конгресс не менял состава совета Федерации, а по Уставу Совет может менять только Конгресс Так что по идее старый состав должен был выглядеть как он выглядел в 2005 году:

Конгрес ФХУ, 12.10.2005: У склад Ради було одноголосно обрано 17 осіб:
ОМЕЛЬЧЕНКА Олександра Олександровича — Київського міського Голову, президента федерації хокею України;
БОБРОВНИКОВА Василя Валентиновича — майстра спорту міжнародного класу, гравця національної збірної команди України;
БОБОВИКА Євгена Вікторовича — голову Київської міської Ради СТП „Україна”;
БОРОДЕНКА Володимира Володимировича — генерального директора підприємства „Волна”;
ВЕРЕСА Миколу Юхимовича — голову Київської міської Ради профспілок;
ВОРОБЙОВА Михайла Івановича — декана Національного університету з фізичної культури та спорту;
ГЛУЩЕНКА Дмитра Михайловича — Віце-президента федерації хокею;
ДРУКАРЕНКА Олексія Івановича — суддю міжнародної категорії;
КОВАЛЬОВА Івана Андрійовича — голову Харківського обласного осередку федерації хокею України;
КОВАЛЯ Сергія Анатолійовича — головного спеціаліста Міністерства з питань сім’ї, молоді та спорту України;
КОЛМИКА Сергія Вікторовича — голову Херсонського міського осередку федерації хокею України;
МОЛЛЕРА Олега Валерійовича — президента ВГО „Українська юнацька хокейна ліга”;
НАЙДУ Анатолія Івановича — президента ВГО „Спілка ветеранів українського хокею”;
РОМАШКО Володимира Івановича — Першого віце-президента федерації хокею України;
САРТАНА Едварда — голову Дніпропетровського обласного осередку федерації хокею України;
ОМЕЛЬЧЕНКА Олександра Олександровича — народного депутата України, почесного президента МХК „Сокіл-Київ”;
ФАДЄЄВА Василя Митрофановича — генерального директора МХК „Сокіл — Київ”

http://www.fhu.com.ua/leading.html
На сайте ФХУ вывесили новый Склад Ради федерації. Если мне не изменяет память, то из старых нет Ромашко, Сеуканда и Митрофаныча?
А де є лінк на повний текст ?
А мне интересно где это он у Черновецкого землю под катки выдрать собирается?

Рахую що якщо буде 12, то 7-8, а то може і 12 буде знову ж буде побудовано за приватні кошти.

Щось не можу зрозуміти — це він про ті катки, котрі обіцяли збудувати по програмі розвитку за державний кошт? Чи якщо хочете — будуйте самі, а ми їх собі припишемо? Шось я тупа стала