хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїНаціональна збірнаПрацюємо без перерв

17-12-2008 11:16 Збірна України після дворічної паузи знову зіграє в Києві. «Соколам» доведеться проводити чотири матчі за чотири дні... Илья

Шанс побачити національну хокейну команду на батьківщині нашим уболівальникам випадає нечасто. У 1990–ті роки збірна грала в Києві лише навесні — проводячи напередодні чемпіонату світу один–два товариські матчі. Але в 2002–му українська федерація започаткувала традицію приймати в столиці міжнародний турнір — один з етапів «Європейського хокейного виклику». Упродовж п’яти років у грудні київський Палац спорту виконував своє пряме призначення й приймав національну команду та трьох її суперників. «Синьо–жовті» виграли чотири з п’яти таких турнірів, поступившись першим місцем лише на дебютному (білорусам). Востаннє «челенджер» відбувся в Києві два роки тому.
У 2007–му угорська федерація попросила Україну надати їй право прийняти грудневий етап у Мішкольці — з нагоди 80–річчя хокею в Угорщині. Наші пішли сусідам назустріч і поїхали до них у гості. Як з’ясувалося пізніше, мадяри виявилися «невдячними». Мало того, що обіграли українців у рамках «Кубка виклику», так ще й у квітні цього року відібрали в нас єдину путівку до елітного дивізіону на змаганнях першої ліги в Японії.
І ось у нинішньому сезоні збірна України знову повертається до київського Палацу спорту.


Хитромудрі білоруси

Щоправда, ми прийматимемо не повноцінний турнір, а лише частину матчів так званого «Кубка Полісся». Зазвичай етап «челенджера» під такою назвою організовувала Білорусь, але в цьому році «сябри» й українці вирішили розділити ношу господарів міжнародного змагання. Тільки от його систему дещо заплутали — одразу й не розберешся.

Із середи по п’ятницю у Жлобині й Гомелі збірні Франції, Латвії й Білорусі зіграють між собою по одному матчу в рамках групи А. У Києві тим часом кращого у двох побаченнях сьогодні й завтра виявлятимуть команди України й Данії (формально вони склали групу Б). Почнуться обидві дуелі о 18.30.

У суботу, 20 грудня, «Кубок Полісся» завершиться стиковими дуелями за перше й третє місця. За загальну перемогу посперечаються переможці груп А і Б, за «бронзу» — збірні, що фінішували другими на попередньому етапі.

Якщо турнірна доля зведе між собою білорусів і українців, то їхнє протистояння побачать у Гомелі. Якщо ж «синьо–жовті» уникнуть зустрічі з північними сусідами, то ще один поєдинок проведуть у київському Палаці спорту. Старт цього можливого двобою призначено на 17.00.

Команда, що опиниться на останній позиції в групі А, проведе в суботу ще один матч із так званою збірною Полісся, складеною з гравців білоруських клубів «Гомель» і «Металург» (Жлобин).

Чи то збірна, чи то «Сокіл»

Для збірної України цей турнір стане останньою перевіркою сил перед лютневою кваліфікацією на Олімпійські ігри 2010 року в Ванкувері. Напередодні старту керівництво нашого хокею провело прес–конференцію в агенції «Укрінформ».

Президент ФХУ Анатолій Брезвін прямо заявив, що розраховує на спроможність українців завоювати путівку на Білу олімпіаду. А «Кубок Полісся» є якраз генеральною репетицією відбіркового турніру в Латвії.

Головний тренер «синьо–жовтих» Олександр Сеуканд, попри недавнє святкування свого 58–річчя, виглядав не надто весело. Наставника засмутив той факт, що до Києва не приїхали кілька гравців основного складу, які виступають у Континентальній хокейній лізі. Із Росії до нашого табору прибули лише 34–річні воротар новосибірського «Сибіру» Костянтин Симчук і центрфорвард Вадим Шахрайчук — він нещодавно поміняв челябінський «Трактор» на магнітогорський «Металург».

Крім того, тренерський штаб викликав шістьох виконавців із білоруської екстраліги, а також вирішив переглянути в бою з серйозним суперником досвідченого нападника Олександра Василевського з броварського «Білого барса».

Основний же тягар укотре лягає на плечі гравців «Сокола». Ситуація ускладнюється тим, що ніколи перепочити — російська вища ліга не передбачає перерви на міжнародний турнір. Тож більшість «пернатих» проведуть по чотири двобої упродовж чотирьох (!) днів: два — в лавах клубу, два — у формі збірної.

Уперше за національну команду може зіграти молодий форвард Дмитро Німенко — звісно, якщо наставники нададуть йому шанс вийти на лід.

«Сокіл» уже зараз відчуває на собі щільний графік календаря. Можливо, через це чемпіони України й поступилися в понеділок увечері в Броварах «Крильям совєтов» (хоча москвичі перебувають на передостанній позиції в дивізіоні «Захід», а «біло–сині» — очолюють таблицю). Учора суперники провели повторне побачення.

ЗНАЙ НАШИХ

Склад збірної України на «Кубку Полісся–2009»

Воротарі:
Симчук («Сибір», Росія), Федоров, Селіверстов (обидва — «Сокіл»).
Захисники: Гунько, Срюбко, Люткевич, Побєдоносцев, Наваренко, Толкунов, Ісаєнко, Вол. Алексюк (усі — «Сокіл»), Благий («Керамін», Білорусь), В. Тимченко («Вітебськ», Білорусь).
Нападники: Шахрайчук («Металург» (Мг), Росія), Литвиненко, Матвійчук, Цируль, Шафаренко, Яковенко, Караульщук, Доніка, Дяченко, Пастух, Німенко (всі — «Сокіл»), Матерухін («Юність», Білорусь), Олецький («Гомель», Білорусь), Гніденко («Вітебськ», Білорусь), Василевський («Білий барс»), О. Тимченко («Хімік–СКА», Білорусь).

Андрій Фоменко (Україна Молода, 17.12.2008)

Андрій Фоменко

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Znachit, do urovnya Sokola Blagoy, Aleksyuk, Oletskiy, Gnidenko i Vasilevskiy ne dotyagivayut, a uroven' SBU — v samiy raz....?
kozak zp.ua, так 19 число — день отдыха!
«Тож більшість «пернатих» проведуть по чотири двобої упродовж чотирьох (!) днів: два — в лавах клубу, два — у формі збірної.»
а что в финале или в матче за третье место учавствовать не будем???