хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїЧемпионат России Высшая лигаСотню — на характері

25-12-2008 12:16 «Сокіл» реваншувався у «незручного» суперника й продовжує лідирувати в російській вищій лізі Илья

Команда з Бєлгорода для киян вочевидь є незручним суперником. Середняк російської «вишки» минулого сезону зіпсував «Соколу» старт сезону, обігравши його в київському Палаці спорту. Із бєлгородцями важко змагатися в комбінаційному хокеї, а треба битися. До того ж — іноді в прямому сенсі цього слова.

У понеділок, у першій зустрічі суперників у Броварах, щось не поділив із росіянином українець Андрій Срюбко. Наступного дня в бійку кинувся його партнер по парі захисту Юрій Наваренко. У нього знайшовся привід — гравець «Бєлгорода» закинув шайбу у ворота Вадима Селіверстова після свистка арбітра. Не­писані хокейні правила не рекомендують так вчиняти. Написані ж на папері правила відправили на лаву штрафників Наваренка на дві хвилини, а його опонента — аж на десять за неспортивну поведінку.

Але ще до цього відбувся перший і єдиний гол гостей у матчі. Ті ж Наваренко й Срюбко не розібралися, кого тримати на власному п’ятачку, й Дмитро Смирнов легко пробив Селіверстова. До речі, цього дня в запасі «Сокола» значився молодий голкіпер Михайло Балабан, бо досвідчені Карпенко й Федоров перебувають на лікарняному.

Після поразки в першій зустрічі, у вівторок господарі ледь не знесли суперника з майданчика вже в перші хвилини двобою. Але злива кидків по «рамці» 20–річного Микити Беспалова, орендованого «Бєлгородом» у московського ЦСКА, успіху не принесла.

Кияни розбивалися об міцний захист суперників аж до завершальних хвилин третього періоду. Гра пішла на зустрічних курсах, і глядачі тільки встигали хапатися чи то за голову, чи за серце — залежно від того, свої чи чужі марнували гольові шанси. Нарешті підключення захисника Віталія Люткевича на добивання дозволило «соколам» відновити рівновагу — нічия 1:1 в основний час.

У додатковій п’ятихви­линці в грі чотири на три українці нарешті скористалися черговою чисельною перевагою. Капітан Юрій Гунько потужним дальнім кидком приніс своїй команді перемогу. Таким чином «Сокіл» набрав рівно сто очок і зберіг лідерство в дивізіоні.

Завершальні матчі другого кола «біло–сині» проведуть у п’ятницю й суботу в Броварах із «Капітаном».

ТАБЛО

Чемпіонат Росії. Вища ліга. Дивізіон «Захід». 21–й спарений тур.
МХК «Крилья совєтов» — «Кристал» (Е) — 6:1, 4:1; «Титан» — «Рись» — 2:4, 1:4; «Дмитров» — ХК ВМФ — 4:1, 3:1; «Рязань» — «Липецьк» — 2:3 Б, 3:4 ОТ; «Крилья совєтов» — «Капітан» — 2:5, 2:3; «Сокіл» — «Бєлгород» — 1:2, 2:1 ОТ (0:1, 0:0, 1:0, 1:0; Люткевич, 54; Гунько, 62 (більш.) — Смирнов, 10).

Лідери після 42 матчів: «Со­кіл» — 100, «Дмитров» — 99, «Рись» — 92, МХК «КС» — 81, «Капітан» — 73... 8. «Бєлгород» — 47….

ПІСЛЯМОВА

Олександр Сеуканд, головний тренер «Сокола»:


— Ми завдали дуже багато кидків по воротах суперника, але показали низьку реалізацію гольових моментів. Думаю, хлопцям треба хоча б тиждень відпочити, щоб усе в грі стало на свої місця.

Юрій Гунько, капітан «Сокола»:

— Ми намагалися пробити голкіпера «Бєлгорода» кидками від синьої лінії. Бо в безпосередній близькості до воріт суперники нас в’язали по руках і ногах — шансів зіграти через п’ятачок практично не було...

Наразі у нас накопичилася велика фізична й психологічна втома. Скоріше б настали свята, аби трохи перепочити.

Віктор Богатирьов, головний тренер «Бєлгорода»:

— Я радий, що ми взяли чотири очки в гостях у лідера. Особливо задоволений першим матчем. Хоча ми могли виграти і вдруге, адже мали чимало нагод зробити рахунок 2:0. Але цього разу фортуна нам не посміхнулася.

Андрій Фоменко (Україна Молода, 25.12.2008)

Андрій Фоменко

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Коментарів нема