хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїГравціВ. Семенченко грав у ЦСКА під керівництвом Віктора Тихонова

26-02-2009 11:16 За вінницький ”Патріот” виступає колишній нападаючий збірної України Віталій Семенченко Илья

image
Хокейний чемпіонат України-2008/09 проводиться у двох регіональних зонах — західній та східній. За вінницький ”Патріот” виступає колишній нападаючий збірної України Віталій Семенченко, 34 роки. В одному з матчів він грав у формі травмованого Миколи Бандерса — власної ще не має.

Скільки триває ваша спортивна кар’єра? — питаю нападаючого.

— Усе життя. Коли мені було шість років, мій батько, страшенний любитель хокею, взяв мене за руку і привів на тренування. Так усе й почалося.

Виступи за які команди запам’яталися найбільше?


— Я грав за московський ЦСКА, коли його ще тренував легендарний Віктор Тихонов. Виступав у складі московського ”Динамо” та омського ”Авангарду”. П’ять років провів у Білорусії, граючи за ”Гомель” та мінську ”Юність”.

Чому вирішили грати за вінницький колектив?

— У мене перед вінницькими колегами давній боржок. 2006 року вони на своєму автобусі привезли мене в Україну з чемпіонату світу в Латвії. Тоді я відмовився виступати за збірну, і для мене було проблемою повернутися на батьківщину. Тепер я граю за ”Патріот” на добровільних засадах. Виступатиму тут, доки дозволятиме робота. Я живу в Києві, працюю директором із зовнішньоекономічних відносин в одній із фірм.

Чи є перспективи в українського хокею?

— У нас немає хокею — є лише назва. Доки у нас не відкриють достатньо дитячих хокейних шкіл та льодових палаців, діла не буде. Наприклад, у Білорусії розвинута хокейна інфраструктура, тому їхня збірна значно сильніша за нашу. Я вже не кажу про Росію. Вона — лідер світового хокею. Канада, Швеція, Фінляндія, Чехія та Словаччина — фаворити, але росіянам поступляться на Олімпіаді-2010. Швейцарці та білоруси просто середняки.

Хто для вас авторитет у хокеї?

— Гравець збірної Росії та ”Вашингтона” Сергій Федоров. На високому рівні він грає 20 років. Сергію вже 39, а досі тримає марку. На відміну від того ж Павла Буре, який яскраво спалахнув і згас.

Артур Колесник (Газета по-українськи, 26.02.2009)

Артур Колесник

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Гость smslava
Не могу неотреагировать на Ваши замечания в адрес Семенченко. Вникать в суть возникшей ситуации в 2006 году в Риге, между Семенченко и тренерским штабом не имю права, т.к. это внутренее дело команды и участников той ситуации. Но как непосредственный участник тех событий ( я был в микроавтобусе с винницкими болельщиками) хочу подтвердить, что тогда действительно «подобрали» около гостиницы В.Семенченко и отправились вместе в сторону Украины. Уже по дороге мы корректировали свой маршрут, т.к. за рулем сидел не профессиональный водитель, а наш же товарищ-болельщик, решили переночевать по дороге, в гостинице. Мы выехали из Латвии вместе, и уже на территории Белорусии, предварительно созвонившись, подождали автобус с основной группой болельщиков, куда и пересел Виталий (т.к. предпочел поскорее добратся к семье).
Тогда мы познакомились,и он был искренне поражен тем фактом, что за сб. Украины приезжают болеть люди с разных городов Украины, даже таких «нехоккейных» как Винница. Еще больше он удивился, что мы длали это постоянно (в Риге мы болели на четвертом подряд ЧМ).В этом и есть суть слов в интервью — «У мене перед вінницькими колегами давній боржок».
«Хотів на шару вернутись в України» — это не из этой оперы.
От же себя лично, и от имени винницких ребят, которым довелось поиграть вместе с Семенченко в Зап.Див.ЧУ за Патриот, хочу еще раз поблагодарить Виталия, за то, что он непобоялся «спуститься» до уровня «болотной» команды /пускай и после окончания проф. карьеры/ и поддержать первые шаги винницкого хоккея. Стадион на матчах был заполнен, и люди стремились прийти на хоккей. Разве не это главное?!?! И я очень надеюсь, что его действия будут РЕАЛЬНЫМ ПРИМЕРОМ для других профессианальных игроков, для РАЗВИТИЯ ХОККЕЯ В РЕГИОНАХ УКРАИНЫ !!!
Serhiy Ой да ладно... У Латвии, Финляндии, Швейцарии ресурсов еще меньше чем в Украине и развитию хоккея это не мешает. Дело в другом, мы живем посреди большого ДЕРЕБАНА и к сожелению хоккею от этого нифига не перепадает. В желание развитии родного хоккея ничего зазорного нет, но вот только не надо завидовать чужим деньгам и ресурсам, типа им просто повезло, что у них больше ресурсов.
Харьков и И-Ф я и не думал обижать(ХК Харьков вообще попадает в поле моих симпатий), с чего ты взял??? что в моих словах не правда?
Відмовився від виступів за Збірну (ніби проявив принциповість, гордість)
Хотів на шару вернутись в України (де пропала принциповість?)
Поясніть ситуацію...
працюю директором із зовнішньоекономічних
За ради такого можна і кар'єрою хокеїста знехтувати !
Gexa, ось я лежав і згадав, що канадці тричі у фіналі грали з 2003 по 2005 рік. Перевірив і таки так. Ось більш вірна таблиця:
2003 Канада
2004 Канада
2005 Чехія
2006 Швеція
2007 Канада
2008 Росія

А з приводу вливання грошей! ТАК! ТАК! ТАК!!! Звичайно ж хочеться!!! І не тільки мені, а всім на цьому форумі! І що поганого в цьому бажанні? Я б особисто набудував за ці гроші Палаци Спорту на 2-6 тисяч глядачів у всіх обласних центрах + «сарайчики» на 500-1500 гладачів у всіх районних центрах України. Повідкривав би в кожному з них хокейні школи всіх вікових категорій починаючи з дітей 6-7 років. Відразу б і ціна за годину оренди при такому виборі арен впала б і не була космічною (зараз один матч ЧУ в Терміналі коштує 25000 грн. — охеріти можна!!!)...
Але це не зовсім реально, бо в нас немає стільки природніх багатств як у Росії. Але при цьому всьому Харків і Івано-Франківськ ображати не треба. Їм треба навпаки казати велике спасибі за те, що розширюють географію українського хокею за межі Києва і роблять наш ЧУ набагато цікавішим чим у останні роки!!!
Serhiy Вам завидно, что в России деньги вливают в хоккей, а у нас нет??? Это их деньги и им решать, как развивать СВОЙ хоккей за СВОИ деньги. Повторю еще раз «Милиарды» начали вливать не так давно, а в 90-е рос. хоккей был в такой же заднице, как и вся страна или Вы считаете достаточно сегодня влить деньги и уже завтра Украина(любая другая страна) чемпион???
Канада в отличии от наших стран не пережила разал страны, кучу кризисов (+ в России войны, что денег сосет немеренно) не до хоккея явно было, он развивался сам по инерции...
Я не спорю, что результаты СБР оставляли желать лучшего, но последние 2 ЧМ (обидный проигрыш финам (((() СБР выглядит фаворитом на равне с теми же Канадцами и не в чем им не уступает, ИМХО!
по поводу 2003 — я провтыкал, сори.
Думаю, osturna не заинтересуеться финалом ЧМ-2003 ибо там нет ни одного игрока из Харькова или Ватры ))))

— У мене перед вінницькими колегами давній боржок. 2006 року вони на своєму автобусі привезли мене в Україну з чемпіонату світу в Латвії.


Маленькое уточнение. Автобус был полупустой и ехали на нем ВСЕ болельщики с ЧМ (И винницкие и киевские и херсонские). Автобус заказывал «Клуб поддержки украинского хоккея». Ехал он до Гомеля. При чем здесь долг винницкому Патриоту?

Gexa: Тем не менее на взрослый ЧМ это не сильно распросраняется:
2003,2004 — Шведы
2005 — Канадцы
2006 — Шведы
2007 — Канадцы
2008 — Россияне


Та ладна, це ви osturna poзкажіть
2003 рік: Швеція-Канада 2:3 і відомий вирішальний гол в овертаймі темношкірого Енсона Картера, коли шайба потрапила йому у ковзан і залетіла у ворота шведів.
Тому у Канади 3 чемпіонства з 2003 року + майже завжди вони фіналісти!!!
А бронзами та сріблами у вигляді програшу фіналу від Словаччини можна пишатися, але не Росії, і навіть не Чехії і Швеції, а, наприклад, Україні, Норвегії, Італії... Бо в Італії і Україні хокей не є популярнив видом спорту. Тому і там і тут по ТБ його не показують і у газетах подають тільки результати. З приводу клубної статистики, тут хочу для порівняння принести завтра хокейну енциклопедію і надати інформацію про єврокубки за радянських часів. Там, якщо я не помиляюся, ЦСКА, яке грало на голому ентузіазмі (мільярди ніхто не вкладав у ту команду) було вічним переможцем Кубку чемпіонів... Тому порівнявши фінансові вливання та результати — думаю що вони в Росії досить і досить скромні. Але те що «Россия является одним из лидером мирового хоккея» — це 100%, а по вкладеним коштам у хокей — БЕЗПЕРЕЧНИЙ ЛІДЕР!!!
Serhiy Возможно, Россия и не является однозначным лидером мирового хоккея, но одним из них — уж точно.
В финальном раунде Континентального Кубка — 2006 толльяттинская «Лада» (в тот год ей резко сократили финансирование), составленная из одной неопытной молодежи (их называли «детским садом» и «пионерским лагерем»), обыграла этот же «провинциальный швейцарский клуб» и завоевала еврокубок.
«Металлург» Мг — дважды выигрывал Евролигу, один раз Суперкубок Европы и КЕЧ. В этом же розыгрыше КЕЧ смог выбить сильный «Салават Юлаев». Так что «Металлург» тоже заслуживает уважения.
После распада СССР Россия не только пару раз становилась чемпионом мира. Еще была Олимпиада в Нагано (серебро), Солт-лейк сити (бронза), ЧМ-2002 (серебро), ЧМ-2005 (бронза), ЧМ-2007 (бронза). Тоже достижения, не так ли?
По поводу юношей... Годом ранее от этого события (проигрыша 0:8, но все-таки в финале!)Россия стала ЧМ среди этого же возраста.
«Суперсерия». Для точности, в одном поединке все-таки была ничья. А вот то, что канадская молодежка сильнее — факт. Но только в последние 2 года в противостояние России и Канады на МЧМ смог вклиниться кто-то из Европы (Швеция). До этого несколько лет подряд финал был одним и тем же. И проигрыши в этих финалах не мешали России воспитывать таких игроков, как Овечкин, Малкин и т.д.
Serhiy После развала Союза российский хокей ушел в крутое пике, как и вся страна, а потому хоккей России последние несколько лет и пролого десятилетия — 2 большие разницы. Не знаю, как на детский и юношеский хоккей влияют «милиарды», но ты рисуешь картину весьма однобокую и забываешь другие факты. Например на том же чемпионате, где в финале слили 0-8, в групповом Россия обиграла Канадцев 4-2, на последнем МЧМ в полуфинале Канадцы смогли сравнять счет только за 5 сек до конца, а Россия отигралась у них с —3. Лучшие молодые(да и впринципе одни зи лучших) хокеисты НХЛ — россияне. Приз лучшего новичка получали Ковальчук, Овечкин, Малкин + молодые Фролов, Семин. На подходе Варламов, Филатов...
То что юниорский хоккей в Канаде развит сильнее чем везде — так это уже лет 10 так(а наверно и больше) и с этим ни кто не спорит. Тем не менее на взрослый ЧМ это не сильно распросраняется:
2003,2004 — Шведы
2005 — Канадцы
2006 — Шведы
2007 — Канадцы
2008 — Россияне
А Металург уже 2 года стабилиностью похвастаться не может и расширять поражение Магнитке (где всю игру делают чехи:Марек,Кудрна,Ролинек)до поражения рос. хоккея глупо, последние 5 лет главный европейский трофей уезжал в Россию.
Дмитрий, а центральный дивизион дружно сваливает, кто в КХЛ, кто в «Экстру», кто в вышку России, кто в ОЧБ...
Дмитрий +100!!!

Хокейний чемпіонат України-2008/09 проводиться у двох регіональних зонах — західній та східній.

Во, блин! А центральный дивизион уже отменили?
На відміну від того ж Павла Буре, який яскраво спалахнув і згас.
Вы уважаемый Виталий Семенченко и такого не достигли,а зависть не самая лучшая штука.
Gexa —Просто обилие травм его замучало и не дало реализоватьсядо конца (((.Полностью тебе поддерживаю.

В.Семенченко: Я вже не кажу про Росію. Вона — лідер світового хокею. Канада, Швеція, Фінляндія, Чехія та Словаччина — фаворити, але росіянам поступляться на Олімпіаді-2010. Швейцарці та білоруси просто середняки.

Угу, особливо ці слова недоречні після того як російську Магнітку в одну калітку порвав провінційний швейцарський клуб з рахунком 5:0. Причому зробив це у фіналі Ліги чемпіонів.
Тому я б на місці Віталія не робив таких однобічних прогнозів!
А з приводу національних збірних нагадаю, що після розпаду Союзу Росія за 17 років лише пару разів ставала чемпіонами світу, хоча у часи СРСР радянському хокею не було рівних у світі!!! А зараз «лідер світового хокею» примудряється програти юнацький ЧС на своєму майданчику у Казані канадцям з рахунком 0:8, а російська молодіжка рік тому програвати серії товариських матчів писвячену 35-річчю легендарної «Суперсерії-72» одноліткам з Канади 0:10 (тобто програли 5 матчів в Росії і 5 матчів в Канаді!!!). І це результати не дивлячись на вливання мільярдів доларів в розвиток російського хокею. В радянські часи за такі результати тренерів висилали в Магадан, а команди розформовували А ми хочемо щось від нашого хокею, е-е-ех нам би хоч 1/50 від російських вливань...
Странно... типа Буре повезло, а на самом деле он посредственность?
Просто обилие травм его замучало и не дало реализоватьсядо конца (((
Как понимать:ВИДМОВИВСЯ выступать за збирну?Ох..л,чтоли?

Я вже не кажу про Росію. Вона — лідер світового хокею. Канада, Швеція, Фінляндія, Чехія та Словаччина — фаворити, але росіянам поступляться на Олімпіаді-2010.

Ой думаю и не просто россиянам будет выигарь ОИ-2010. Хоть и буду болеть за россиян, но поставил бы в «кантору» на победу канадцев.