хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїСокілНаболіло і прорвало

09-02-2010 07:41 Після безгрошового страйку «Сокіл» двічі програв удома лідерам білоруської екстраліги Илья

Минулого тижня про київську команду майстрів писали в пресі й говорили на телебаченні чи не більше, ніж упродовж усього сезону. Як виявилося, багатьом нашим «акулам пера й мікрофона» потрібні лише скандальні новини, а спортивна складова їх цікавить найменше. Згадали про «Сокіл» лише тоді, коли знайшли привід для «жовтухи».

Де правда, брате?

Ще з минулої осені гравці команди періодично згадували про затримку зарплатні (про преміальні вони взагалі забули). Керівництво клубу «годувало» хлопців обіцянками, і, коли борги сягнули аж надто солідних цифр, терпець хокеїстів таки урвався. Минулого четверга вони не вийшли на тренування на столичній ковзанці «Авангард» і погрожували бойкотувати матч із лідером білоруської першості — «Юністю». Аби «розрулити» ситуацію, у справу довелося втрутитися головному спонсору «Сокола» Сергію Таруті.

У п’ятницю вдень донецький олігарх зустрівся з капітаном команди Юрієм Гуньком та віце–президентом клубу Сергієм Корабльовим. Як уже писала «УМ», грошей хокеїсти так і не дочекалися, знову отримавши «слово», що незабаром із ними таки розрахуються. До 14 лютого гравцям має надійти перший «транш», а до кінця місяця борги мають ліквідувати повністю. За словами Корабльова, важливо, що Тарута не відмовився фінансувати команду й надалі. Утім, каже Гунько, якщо обіцянки черговий раз виявляться порожніми, він не відповідає за вчинки своїх партнерів.

Дії хокеїстів можна зрозуміти, адже вони — професіонали й звикли отримувати за кваліфіковану працю гідну винагороду. Щоправда, некрасиво виглядало, коли мужні чоловіки починали розповідати, ніби вони ледь не перебиваються із хліба на воду й позичають гроші у сусідів, аби прогодувати родини. Насправді зарплатні гравців «Сокола» сягають 10 тисяч доларів, про що середньостатичний українець може лише мріяти. До того ж більшість хокеїстів грають на пристойному рівні вже багато років, і грошима їх ніде не обділяли, тому ці скарги аж надто драматизували ситуацію.

Віце–президент клубу Сергій Корабльов проблему бачить глибше — не в фінансуванні «Сокола», а в ставленні держави до хокею в цілому. Хоча, як відомо, державні мужі не займаються професіональними клубами. Перейматися цим повинні саме боси «Сокола». Надто просто — сидіти біля годівниці й чекати їжі, не забуваючи про власні кишені.

В очікуванні розв’язки гравці й журналісти почали гадати, як підсумки президентських виборів позначаться на нашому хокеї, але єдиного висновку не дійшли. Чи то краще, аби виграла Тимошенко, яку підтримує Тарута. Чи Янукович — із ним через Азарова пов’язаний президент ФХУ Анатолій Брезвін. Вибори, на щастя, минули, тепер залишилося чекати.

Гра без азарту

Вирішивши в п’ятницю в обід таки грати з «Юністю», ввечері хокеїсти «Сокола» вийшли на лід броварського «Терміналу». Звісно, нормальної підготовки до зустрічі з командою Михайла Захарова (головного тренера збірної України) не вийшло, чим досвідчений суперник і скористався. Підтверджуючи максималізм свого керманича, гості просто «рознесли» захист киян на друзки, вигравши 18–й матч поспіль. По одній шайбі у ворота партнера по збірній Костянтина Симчука закинули мінські українці Олег Тимченко й Олександр Матерухін.

Втомлені морально й фізично «соколи» в неділю програли третій домашній матч поспіль. І хоча спочатку екс–захисник «Хімволокна» Олександр Побєдоносцев засмутив свій колишній клуб, згодом гості з Могильова надолужили згаяне, взявши чергові три очки. Наш «поліцейський» Андрій Срюбко злився, відтак і «хімікам», і напередодні «юнакам» діставалося на горіхи. А наставник киян Олександр Сеуканд усе намагався пояснити хокеїстам, що в бідах «біло–синіх» суперники не винні. Головний тренер «Сокола» пояснює невтішну серію фінансовими й кадровими негараздами («У ХХІ столітті у дві ланки не грають»).

Учора вдень «пернаті» провели повторну зустріч із «Хімволокном», перенесену ще з минулого року. І таки змогли реваншуватися за недільну поразку й піднятися на третє місце.


ТАБЛО


Білоруська екстраліга. «Сокіл» — «Юність» — 2:9 (0:2, 1:2, 1:5; Срюбко, Аверкін (більш.)), «Гомель» — «Хімволокно» — 1:2, «Шахтар» — «Металургс» — 1:3, «Керамін» — «Динамо–Юніорс» — 4:3 ОТ.
«Сокіл» — «Хімволокно» — 1:3 (1:1, 0:2, 0:0; Побєдоносцев (більш.)), 4:3 Б (Аверкін, Слюсар, Побєдоносцев); «Юність» — «Шахтар» — 3:4 Б, «Металург» — «Німан» — 4:3 Б.

Лідери після 48 матчів: «Юність» — 123 (49), «Шахтар» — 99 (47), «Сокіл» — 97, «Гомель» — 95, «Хімволокно» — 87, «Керамін» — 79.


Андрій Фоменко (Україна Молода, 09.02.2010)

Андрій Фоменко

Ось що хочу сказати з цього приводу...


У соседей тоже не все так проста
http://www.rus-obr.ru/cult/2634

Сокол мы с тобой!
Нескоро еще Соколу выплачивать начнут Юлия Владимировна решила судиться !Недельки через три похожэ еще на одни выборы деньжата понадобятся
быстрей бы он уже разбирался, пока с хоккеем не разобрались некорые
Гость, мне к твоим словам добавить нечего кроме того что я надеюсь что Брезвин и Тарута разберутся со своими кадрами. Тарута же в свое время разобрался с Селюком из Метадона, и ситуация там намного улучшилась!
Илья ,у нас тут кто бы нибыл помошником ,только финансирование появится наши пильгвины ужэ свое отщитают и заберут! Это все ставленники Брезвина и Таруты!Тут как негадай ,а в результате скоко недай ,скоко и раздеребанят Разница толко в количестве нулей будут!
Гость, в 2006 году почти спас. Но они не смогли этим толком распорядится из-за всякой шушеры типа Пожилого Пингвина >
Илья ,действительно,хз!Но Азаров это нетот человек,который спасет Украинский хоккей
Гость, по слухам именно Азаров предложил (в приказном порядке) Брезвину возглавить ФХУ. Отсюда и все догадки. А как оно будет на самом деле хз!
Обратите внимание на ихние гадания!Чи то краще ,як би виграли Тимошенко ,яку підтримуе Тарута.Чи Янукович-із ним через Азарова повьязаний президент ФХУ Анатолій Брезвин.получается,если Юля у руля то Выиграет Сокол (но ведь Тарута бизнес ужэ продал),а если Янык то весь украинский хоккей получит лишь надежду на личные подвязки Брезвина с Азаровым!(чем интересно они повязаны с Брезвиным?)
Державні мужі та наші славні депутати повинні терміново будувати в обласних містах ПАЛАЦИ СПОРТУ 3-5-7тисяч місць з тренувальними катками. А професіональним хокеєм повинні займатися меценати,ХК(команди),за Державою ПАЛАЦИ і ДЮСШ.В Києві 2-3 ПАЛАЦИ СПОРТУ з тренувальними катками,один чисто хокейний.

Віце–президент клубу Сергій Корабльов проблему бачить глибше — не в фінансуванні «Сокола», а в ставленні держави до хокею в цілому. Хоча, як відомо, державні мужі не займаються професіональними клубами. Перейматися цим повинні саме боси «Сокола». Надто просто — сидіти біля годівниці й чекати їжі, не забуваючи про власні кишені.

Хорошо сказано!