хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїЮнацька збірна U18Дай Боже нашому Лису теля з’їсти

06-03-2010 01:13 Організовуючи юніорський чемпіонат світу в третьому дивізіоні, керівництво ФХУ мріє про побудову нових ковзанок та участь у КХЛ Илья

Для тих, хто більш–менш орієнтується в ситуації, в якій зараз перебуває український хокей, факт проведення в нашій країні чемпіонату світу викликає іронічну посмішку. Хай навіть це і юніорська першість, й учасники турніру представляють лише третій за силою дивізіон — ІІ–В, а український хокей, який відзначає своє сторіччя, більше переймається проблемами виживання. З іншого боку, сама подія є надзвичайно важливою: українські збірні давно вже не виступали на власному льоду в офіційних поєдинках, а не товариських міжнародних турнірів ми взагалі ще ніколи не організовували.


Назад із глибин


Проведенню на українській землі частини юніорської першості світу була присвячена прес–конференція, яку зібрало позавчора керівництво ФХУ. Як уже інформувала «УМ», матчі світового турніру юніорів віком до 19 років дивізіону ІІ–В про­йдуть із 22 по 28 березня на броварській ковзанці «Термінал». Окрім нашої збірної, яка минулого року без варіантів вилетіла з першої ліги, гратимуть тінейджери з Голландії, Словенії, Іспанії, Бельгії та Австралії.

«Цей чемпіонат — тест на спроможність України проводити великі міжнародні змагання», — говорить президент федерації Анатолій Брезвін, який хоче проводити такі турніри на постійній основі. До організації підійшли відповідально: вирішили питання фінансування, запланували телетрансляцію матчів української команди на Першому національному каналі. «Вдало провівши ці змагання, хочемо привернути увагу держави та спонсорів до проблем хокею», — ділиться планами Брезвін.

Причиною проведення турніру в Броварах, а не в київському Палаці спорту, хокейні функціонери називають невідповідність нинішнього стану столичної споруди міжнародним вимогам. Ковзанка ж у торговельно–розважальному центрі «Термінал», навіть із її місткістю в 1500 глядачів, нині вважається найкращою вітчизняною хокейною ареною такого профілю.

Завдання перед нашими юніорами нібито однозначне: перемогти всіх опонентів та піднятися в класі. Хоча функціонери зізнаються, що рівень нинішніх гравців U–18 в Україні невисокий. Один із тренерів української команди Микола Майко основними конкурентами називає словенців, проти яких його підопічні проведуть останній поєдинок на турнірі.

Готуючись до чемпіонату, наша команда з серпня минулого року провела чотири тренувальні збори, на яких тренери переглянули загалом 40 кандидатів.

Щодо талісмана турніру, то, кажуть, на оголошений ФХУ ще у вересні конкурс робіт прийшло не надто багато. Переможець — Лис Микита, симпатичний персонаж із казки Івана Франка, — одягнув синьо–жовту «хокейку» і ковзани. «Лис — це звір із певним мисленням, своєю тактикою», — проводять організатори паралелі між хокеїстами та звіром.

Ми вам набудуємо


Але значно цікавіше на цій прес–конференції було почути іншу інформацію. Виявляється, із наступного сезону керівництво ФХУ планує побачити першого українського представника в Континентальній хокейній лізі — відкритому чемпіонаті Росії. Хто це буде — «Сокіл», який уже тривалий час перебуває на межі страйку через перебої із виплатою зарплатні, чи гіпотетичний ХК «Київ», який ще має бути створений, — Анатолій Брезвін поки не може сказати. За його словами, для початку потрібно зробити ремонт у Палаці спорту, аби було, де проводити матчі такого рівня. Наразі там не можуть заливати відповідний лід, та й бортики й пластикове загородження зносилися. ФХУ має надію, що нова влада України допоможе з фінансуванням хокею, недарма пан Брезвін — однопартієць Віктора Януковича.

Також ішлося про побудову в столиці кількох нових ковзанок. «Ми дещо обділили Київ увагою щодо цього, а бажаючих займатися хокеєм тут дуже багато», — каже керівник федерації. Із його слів, на складах Мінмолодьспорту зараз зберігається обладнання на 12 ковзанок, яке вже давно мали використати за призначенням, згідно з програмою «Хокей України». Одночасно власну арену буцімто планує звести «Сокіл», керівництво якого придбало земельну ділянку та недобудовану споруду в районі Національного виставкового центру.

Петро Троць (Україна Молода, 06.03.2010)

Петро Троць

Ось що хочу сказати з цього приводу...


И вообще не стоит людей по себе мерять! >
Гость, ты хотел сказать что УМ единственная газета, которая не пасется из вашей кормушки! Все остальные просто боятся критиковать ФХУ по банальной причине: за одно кривое слово их просто могут не взять на очередной «выезд».

А все из-за Фоменко, которого не взяли в Латвию

Полная чушь! У вас все сводится к тому что кого-то куда-то не взяли. Фоменко когда хотел, он находил себе финансирование и от вас никогда не зависел! Так что не стоит искать черную кошку в темной комнате, особенно если там ее нет. Такой вариант как «человек искренне болеет за хоккей, и не любит тех кто довел его до такого состояния» вами не рассматривается?
Автор полностью левый. С недавних пор УМ занимается только обсиранием ФХУ. А все из-за Фоменко, которого не взяли в Латвию
кстати это были Чемп.Европы , а с 1999 уже Чемп.Мира среди юниоров .
Да ! В 1996 даже Федотенко играл
но еще лучшим было выступление в следующем сезоне ))) мы вынесли всех! и заняли первое место…эх, были же времена!
спасибо кстати )))
я тоже кстати думал ломануться в библиотеку и поискать....Слава Богу в нашей стране такое заведение как библиотека остается еще доступным...
был еще такой сайт hockeyarhives.info можно найти через google , там много результатов есть , надо в архив зайти
Massa , это так сказать из личного архива
Сохранил вырезки из газет журналов и т.д. и т.п.

думаю это все на комп перекинуть
S76, кинь ссылочку плиз...
Естественно Зина тогда явно выделялся...а это в 16-то лет....еще запомнил тогда Крикуненко
ваще некоторых не помню
Зиневич явно выделялся !
мы с парнями после школы во Дворце считай что ночевали ))) а на «пятом секторе» был хороший саппорт ))) только мы тогда почему-то были в 8-м секторе )))
а если бы тот состав был в высшем дивизионе в том сезоне, уверен, мы бы и там щороху навели...
Да уж, жаль многие оттуда пропали и не смогли проявить себя по-настоящему во взрослом хоккее...
та тогда кстати всех громили, имена-то какие были в нашей команде....а на закуску, по-моему латышей грохнули...5:3...
во 'журналисты' дают ! интернет уже на дворе зайди посмотри . . .
1995 год Киев юниорский ЧМ группа С
интересный факт на том ЧМ Украина разгромила Эстонию 19:2
ля, а в 1995 году что было? товарищеский турнир? видимо Петя тогда еще даже представить себе не мог, что есть такая игра как хоккей…))) Україна Молода как всегда радует )))))))

а не товариських міжнародних турнірів ми взагалі ще ніколи не організовували.

А хіба молодіжний чемпіонат світу у другому дивізіоні у 1997 році непроходив у Києві , чи я щось плутаю !??
Реня, грех над больными смеяться...
Гокей, я уже начал «будувати»!!! А ты еще нет?
Будуймо ОЛІМПІЙСЬКУ БАЗУ в БУКОВЕЛІ,в Києві 2-3 ПАЛАЦИ СПОРТУ з тренувальними катками,в обласних містах ПАЛАЦИ з тренувальними катками (РЕНТАБЕЛЬНІСТЬ) на 3-5-7-10-15 тисяч місць,відкриваймо ДЮСШ, Вища ліга--18 команд,І-а ліга 15 команд,Амато
ри,юньори,юнаки.Без матеріально-технічної бази не буде хокею і т.п.СПРОТЛОТО--для будівництва спортспоруд.Один профі «СОКІЛ«-це хокей без конкуренції.
Гость, просто я хочу сказать что может хватит созывать дорогостоящие пресс-конференции, если все уже давным давно обещано? Гораздо проще чтобы ФХУ рассылало мейлы по редакциям с таким текстом «сегодня публикуем обещание №8» или «сегодня рассказываем об обещании №3» и т.д.
Илья может хватит цитированием заниматься? Скоко не говори халва слаще не станет
Хоккейные планы Таруты (08.06.2009)

Говоря о будущей базе «Сокола», большой друг украинского хоккея привел в пример тренировочный центр донецкого «Металлурга», который считается одним из лучших в Европе. Что ж, вскоре своя тренировочная база должна появиться и у хоккеистов. Если Тарута говорит, значит, тому быть! Слов на ветер Сергей Алексеевич не бросает, а значит, болельщикам «Сокола» следует запастись терпением.

Последний сезон в Броварах? (11.06.2009)

В следующем году киевский «Сокол» рассчитывает принимать соперников не в броварском «Терминале», а на новой ледовой арене, строительство которой должно начаться во второй половине 2009 года в черте Киева.
«Современный ледовый дворец, по проекту насчитывающий 1 200 посадочных мест, будет построен на окраине Киева в рамках государственной целевой социальной программы «Хоккей Украины», —- признался официальному сайту клуба наставник «Сокола» Александр Сеуканд.

Гость, правильно читать не «буцімто планує звести» а «буцімто придбало земельну ділянку» , т.к. доказательств купли-продажи нет.
Ну а насчет обещаний, так этого всегда хватало:
«Сокол» в мышеловке (21.10.2005)

Митрофаныч: Продолжаем настойчивые попытки достучаться до хозяев Дворца спорта, и, похоже, нам удастся провести в нем шесть матчей еще до Нового года. “Авангард” недавно посетили финны, которые берутся реконструировать спорткомплекс. Он будет вмещать две тысячи зрителей, улучшится освещение, инфраструктура. Смета — миллион семьсот тысяч евро, срок — полгода. Но начать работы немедленно означало бы парализовать украинский хоккей. Однако уже к следующему сезону арена “Сокола” не будет уступать белорусским.

«буцімто планує» звести «Сокіл»... так «планує» или «буцімто планує»? а руководство «Сокола» никак не хочет прояснить ситуацию с руинами Ледового дворца близ ВДНХ? купили землю и будут строить или так — «волна» пошла?
не знаю на счет однопартийца, но свой человек точно
Конечно автор погорячился насчет того что Брезвин однопартиец Януковича, а насчет всего остального неплохо написано...