хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїДитячий хокей«Хокейна Україна» стартувала!

12-11-2015 13:33 ritchie

Перший дитячий турнір «ХОКЕЙНА УКРАЇНА» пройшов наприкінці жовтня у місті Богуслав Київської області. На змагання прибули 129 хлопців 8-ми та 9 –ти річного віку і одна дівчинка — захисниця команди «Білий Барс» з Білої Церкви. Три команди з Києва, три з Київської області, херсонці та дніпропетровці два дні змагалися самовіддано та захоплено.

Для багатьох дітей це був дебютний турнір, а точніше у кожної команди на турнірі «ХОКЕЙНА УКРАЇНА» був свій дебют. Богуславські «Шершні» та дві команди київської школи «Крижинка» — «Білі ведмеді» і «Крижані ведмеді» перший раз приймали участь у хокейних змаганнях. «Білі Барси» з Білої Церкви та «Білі барси» з Броварів прибули на турнір із гравцями-дебютантами у складі. Хокеїстів 2007 і 2008(!) року народження, на турнірі було чимало, тим не менш, вони безстрашно зустрілися із старшими суперниками. Команда «Київ» дебютувала на турнірі складом гравців 2006-2007 і вперше стала бронзовим призером змагань. Вперше дві команди із іменем славетної річки — «Дніпро-6» з Херсону та «Дніпро» з Дніпропетровська, які вже мали досвід турнірних змагань, зустрілися у фіналі. Дніпропетровці вперше стали чемпіонами турніру і отримали перший кубок першого турніру «ХОКЕЙНА УКРАЇНА».

Турнірні змагання «ХОКЕЙНА УКРЇНА» пройшли за підтримки ФХУ Київської області. Віталій Миколайович Федянін, голова осередку ФХУ Київської області вручив нагороди кращим гравцям кожного матчу, тепло привітав Інну Куракіну, єдину дівчинку учасницю турніру, яка отримала приз «Улюблениця вболівальників». Інна розповіла, що спочатку спробувала себе у фігурному катанні, але одразу перейшла на хокей, який приваблював дівчинку своєю швидкістю та новизною.

На турнірі «Хокейна Україна» зустрілися відомі українські хокеїсти, тепер у якості тренерів. Олег Полковников, Олександр Матвійчук, Олег Тимченко — гравці Національної збірної, яка утримувалась у вищому дивізіоні світового рівня . Тренери одноголосно відзначили важливість проведення таких змагань для хокеїстів молодшого віку.

- Ми взагалі не розчаровані, хоч і посіли передостаннє місце, — говорить тренер команди богуславських «Шершнів» Олександр Матвійчук. — Досі ми із суперником на всьому полі майже не грали, провели лише чотири товариські зустрічі, а команда повинна набувати ігровий досвід. Для мене, як для тренера, необхідно проаналізувати, як діти поводять себе у грі. Тут важливо все: і фізичні особливості і психологічний стан. Гра проявляє нові якості майже в кожного, виявляється те, що на тренуваннях зазвичай приховано: зібраність, рішучість (чи навпаки) формується бажання перемагати через єднання команди, з’являється славнозвісний командний дух. Цей турнір дав мені необхідну на даному етапі інформацію про нашу команду «Шершні».

Олег Полковников, тренер команди 2006 року ДЮСШ «Крижинка» представив на турнірі «ХОКЕЙНА УКРАЇНА» дві команди. «Білі ведмеді» та «Крижані ведмеді» вперше приїхали на справжній хокейний турнір. Хлопці не розгубилися і мужньо боролися із більш досвідченими ровесниками. Вихованець «Крижинки» Вітя Падакін, брат якого Павло грає сьогодні в АХЛ США, із сонячною посмішкою завірив:

- Мені сподобалось грати на такому турнірі. Хоч наші команди і не посіли призові місця — було цікаво грати!

- Перший турнір – результат не такий важливий , — сказав Олег Полковников, — Важливо було, щоб всі наші діти могли спробувати себе у грі, відчули ритм гри. Гра пробуджує в дітей нові емоції, які на тренуваннях не виявляються. Більшість наших дітей були психологічно стійкими, проявили витримку і характер. Такі турніри дуже потрібні і дітям і тренерам.

Тренер команди «Білий барс» з Броварів В’ячеслав Чорноморець та тренер «Білих барсів» з Білої Церкви Евген Стапанов, так само як і Сергій Карнаух з командою «Київ» прибули на турнір напередодні масштабного хокейної події – Відкритого Чемпіонату Києва, в якому ці команди беруть участь. Для них турнір став генеральною репетицією перед важливим стартом на чемпіонаті.

Більше тридцяти призів із словом «Кращий» у назві номінації вибороли маленькі хокеїсти. Можливо, вони і не пов’язуватимуть у майбутньому свою професійну діяльність з хокеєм, але в їх житті назавжди залишаться відчуття радості перемоги в командній боротьбі, відчуття значущості справи, яку разом із товаришами вони сьогодні роблять.

- Головне завдання нашого турніру – популяризація хокею серед дітей у Київській області, — говорить Сергій Морозов, організатор турніру. — Наш турнір – спроба встановити інформаційний зв’язок між тими, хто займається дитячим хокеєм по всій Україні. Для цього створюються спеціальні інформаційні ресурси, що мають об’єднати спортсменів і активістів дитячого хокею. Для самих учасників турнір — це, власно кажучи, мета всього тренувального процесу. Саме гра – необхідний підсумок тренувань. Я сам хокеїст у минулому, вихованець хокейної школи «Сокіл». Хлопцем неодноразово був суддею в уславленому турнірі того часу «Золота шайба». Завдяки цьому турніру зростала цікавість до хокею не тільки у великих містах, але і в містечках і в селищах. У кожному дворі взимку заливалися катки, у дітей була можливість корисно і з цікавістю проводити дозвілля. У мене п’ятеро синів, і всіх своїх хлопців я залучаю до гри. Вважаю, що саме хокей допомагає виховати міцних, мужніх і розумних чоловіків, адже в хокеї потрібні не тільки сила та спритність, але і стратегічне мислення. Чим більше дітей займатимуться хокеєм на будь-якому рівні, тим здоровішим в усіх сенсах буде наше суспільство.

Почесний гість, відомий український хокеїст, капітан Національної збірної, чемпіон російської суперліги, багаторазовий учасник чемпіонатів світу в групі «А», Сергій Клементьєв прибув на турнір «Хокейна Україна». Він особисто привітав переможців турніру і побажав маленьким хокеїстам грати так, щоб повернути колишню славу українському хокею.

- Я в вашому віці, не так і добре на ковзанах стояв, ви ж демонструєте такі високі швидкості, справжню боротьбу . Прекрасний турнір. Дивлячись на вас я вірю, що в України непогане хокейне майбутнє. Бажаю вам грати у Чемпіонатах світу і на всесвітніх олімпіадах, але не в групі «С», як тепер, а знов, як завжди- в групі «А»! — сказав Сергій Клементьєв на церемонії нагородження.

Кубок за перше місце в турнірі «ХОКЕЙНА УКРЇНА» і золоті медалі Сергій Клементьєв вручив команді «Дніпро» з Дніпропетровська. Херсонська команда «Дніпро-6» отримала кубок за друге місце та комплект срібних нагород. Команда «Київ» була нагороджена кубком за третє місце та комплектом бронзових медалей.

Олександр Єфімов, директор школи «Київ» та організатор Першого Відкритого Чемпіонату Києва, який разом із тренером Сергієм Карнаухом представив на турнірі свою команду «Київ» 2006 —07 років, висловив думку щодо необхідності зрушень в українському хокеї:

- В нашому хокеї сьогодні склалася така ситуація, що потрібно діяти якомога активніше. Чим більше турнірів буде проводитись в Україні, тим більшою буде цікавість до цього виду спорту тим більше шансів відновити український хокей.

Валерій Житник, тренер команди «Дніпро», після нагородження і привітань поділився своїми враженнями про турнір:

- Ми вдячні за цікаві змагання і організаторам, і суперникам, і гостинному місту Богуслав. Завдяки «Хокейній Україні» ми познайомилися із командами з інших міст, дізналися про їх хокейне життя. Сформувалося бачення стану дитячого хокею в Україні по командам хокеїстів 2006-07 років народження – інформація вкрай важлива для тренера.

Тренер Валерій Житник разом із кращим бобмбардиром турніру, нападаючим команди «Дніпро» Микитою Волобуєвим запевнили:

- Ми обов’язково приїдемо ще!

Жанна Солнечная, hockeyukraine.wix.com

Ось що хочу сказати з цього приводу...


РИЧЧИ!!! ауууууууууууууу, брательник помирает , ушицы, тьфу, детского хоккея просит...
Риччи!!! Детский хоккей куда делся ??
ага...ФІНАЛ «Дніпро» Херсон — «ДЮСШ Дніпропетровськ» 2:5

Привет журналистке
ссылка рабочая? какой-то вих неизвестный...а «Дніпро» — это про Херсон или Днепропетровск? как вы их там различали?
усе з батьків, а що у товстосумів грошей нема?
Жванія куди подівся, развіватель гокея сраний
та можна хоч і кожного місяця, були б гроші у батьків
вот такие вот турниры надо проводить постоянно раз 5 в год не меньше