хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниНаціональна збірнаУ світ вийшла книга, присвячена історії національної збірної України з хокею

18-05-2018 16:33 ritchie

У травні 2018 року у видавництві «СТАТУС» (Запоріжжя) побачила світ нова книга «Національна збірна України на чемпіонатах світу 1993-2018 (цифри, факти, коментарі)», присвячена історіографії виступів нашої головної команди країни на світових першостях.


Автором книги є вітчизняний хокейний історик Віктор Жалій. До цього автор видав книги присвячені історії київського «Сокола», харківського «Динамо», а також ряд тематичних фото-збірок.

Минуло вже понад чверть століття, як національна збірна України з хокею з шайбою дебютувала на міжнародній арені. На жаль, в останні роки вона рідко радує своїх шанувальників успіхами на світових форумах. Тому автори книги вирішили нагадати, що так було далеко не завжди. Адже свого часу Україна не один сезон була представлена в еліті світового хокею.

«Жовто-синя» дружина нерідко на рівних боролася з командами багатьох провідних хокейних держав. У вболівальників зі стажем ще збереглися в пам'яті яскраві перипетії льодових битв українців з американцями, канадцями, росіянами... Дуже хочеться вірити, що історія незабаром зможе повторитися, і український хокей все ж відродить свої славні традиції.

У цьому виданні представлена інформація про виступи національної збірної України на чемпіонатах світу в період з 1993 по 2018 рр. Детально викладено хід подій кожного турніру, наведена різна статистична інформація, яка складена за офіційними протоколами матчів. Книга також містить велику кількість фотографій, багато з яких публікуються вперше.

Книгу можна придбати на сайті видавництва «СТАТУС» за цим посиланням.



Ось що хочу сказати з цього приводу...


История падения великого украинского хоккея,цифры,факты,коментарии и слезы,слезы,слезы.
А мормонская олимпиада освещена или только ЧМ---Ну и болеем прямо сейчас за Мадрид в полуфинале Евролиги против ЦСКА)