хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїГравціІгор Мережко: «Основними нашими конкурентами на чемпіонаті світу є збірні Польщі та Японії»

20-04-2022 22:31 Josh

Оборонець збірної України – про розгром Хорватії, гру у візорі, рідний Харків та перспективи нашої команди на чемпіонаті світу.

– Хорватію переграли несподівано переконливо – 11:0. Як так вийшло, зважаючи, що ще три роки тому цьому ж супернику на чемпіонаті світу програвали?

– Я тоді не грав. Не можу сказати, що за команда грала. Цього разу ми бачимо, що команда Хорватії залучає здебільшого молодих гравців, тому й рахунок такий.

– У таких матчах усі хочуть забити. Ви теж намагалися?

– Я не намагався забити. Залишу свої голи на чемпіонат світу (сміється).

– У парі з Віталієм Андрейківим раніше доводилося грати? Якщо так, то коли і наскільки легко знаходите порозуміння?

– У нас ще йде пошук нових поєднань. Усі ігри шукаємо, з ким зручніше. Перший поєдинок проти угорців грав з Іваном Литвиновим, другий – з Віталієм Андрійківим. Подивимося, з ким гратиму наступну гру.

– Сьогодні – ще один матч проти Хорватії. Вчорашній результат не заважає налаштуватися?

– Звичайний настрій на звичайну гру. В нас свої завдання. Намагаємося знайти гру свою, награємо зв’язки.

– До збірної ви приєдналися пізніше більшості хокеїстів через те, що отримали перелом щелепи. Чи відчуваєте ще наслідки травми? Чи відчували дискомфорт, граючи у візорі?

– Так, невеликий дискомфорт – грати в такому візорі. Але краще так, ніж зараз знову влучать в обличчя.

– Можете згадати, як отримали цю травму? Знаю, що перебуваючи в лікарні, ви навіть не могли нормально говорити, не те що їсти…

– Я їхав на підбір за шайбою. Мене одна людина підштовхнула, друга вдарила. Дурна травма. Справді, не міг розмовляти. Мені наклали шини, в яких проходив три тижні. Їв лише все збите в блендері.

– Травма вивела вас з ладу на тривалий час. За словами тренерів, трапилася вона в матчі, який мав для вас бути останнім у складі тюменського «Рубіна». Після цієї гри ви начебто мали переходити в клуб з Казахстану…

– Пропустив трохи більше місяця, хоча спершу говорили, що повинен був пропустити набагато більше. Пощастило, що добре зрослося. А стосовно Казахстану? Ні, я не знаю, звідки це пішло. Я не збирався підписувати контракту в Казахстані.

– Раз так, то де збираєтеся продовжувати кар’єру?

– Зараз агент займається питанням пошуку команди. Думаю, десь у Європі знайду собі команду.

– Варіант з продовженням кар’єри у Росії виключений?

– Там без варіантів.

– Два матчі плей-оф вищої ліги чемпіонату РФ ви провели вже в той час, коли Росія напала на Україну. Що відчували, знаходячись у цей час в Росії? Що вам говорили партнери за командою, керівництво клубу? Що говорили їм ви?

– Дуже важно збагнути, що насправді відбувається знаходячись за межами України. Лише у розмовах з близькими розумієш наскільки все погано в країні та як страждають українські люди. Всі партнери по команді висловлювали підтримку та занепокоєння.

– Ви родом з Харкова, міста, яке постраждало від війни чи не найбільше. Ваші родичі зараз цілі?

– Я українець, народився в Харкові моє серце було є і залишиться в Україні. Це жахливо, що трапилося з таким гарним містом. Слава Богу, мої родичі та друзі цілі. Вся моя родина пов’язує майбутнє з Україною та рідним містом, яке зараз зруйновано російськими окупантами.

– Який виступ будете вважати успішним на чемпіонаті світу? Кого вважаєте головними суперниками збірної України?

– У нас є чітке завдання від тренерського штабу виходити та вигравати в кожному матчі. Також ми розуміємо, що основними нашими конкурентами є збірної Польщі та Японії.

ФХУ

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Коментарів нема