хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниОлімпійські ІгриОіційна заява ФХУ щодо виступу Томаса Баха на G19

17-11-2022 16:34 Josh

Федерація хокею України глибоко обурена висловлюваннями президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха під час виступу перед лідерами країн G19.

Російське вторгнення на територію суверенної незалежної держави Україна на світанку 24 лютого є найбільшим збройним конфліктом у Європі з часів Другої світової війни. Щодня різні куточки України піддаються ракетно-бомбовим ударам, знищуються об’єкти цивільної інфраструктури, гинуть тисячі ні в чому не винних людей.

За час війни зруйновано сотні спортивних будівель – стадіонів, залів, дитячо-юнацьких шкіл. Тисячі юних українських атлетів вимушені стати біженцями і далеко не в кожного з переселенців є змога продовжувати заняття спортом. Через війну змушена призупинити існування жіноча хокейна збірна України. Причина проста: більшість хокеїсток виїхали за кордон. З цієї ж причини ФХУ не може розпочати національного чемпіонату з хокею серед жінок. Чоловіча першість проводиться під звуки повітряних тривог і супутніх з ними вимушених пауз у матчах.

Зі схожими труднощами стикаються представники інших видів спорту в Україні.

Тисячі українських спортовців нині взяли до рук зброю і захищають Україну на передовій, ризикуючи власним життям. Понад сто атлетів уже віддали свої життя за територіальну цілісність України.

В той самий час більшість російських спортовців не просто не засудили акти геноциду своєї країни проти українського народу, але й всіляко їх підтримують. Якщо говорити про наш вид спорту, то президент Федерації хокею рф Владислав Третьяк є чинним депутатом Державної думи від путінської політичної сили «Єдіная россія». Він, а також інший член Держдуми і видатний у минулому хокеїст В’ячеслав Фєтісов голосували за всі кровожерні законопроекти, які стосуються актів збройної агресії проти України, а раніше – Грузії.

На матчах Континентальної хокейної ліги та нижчих дивізіонів російського хокею неодноразово зустрічалася відкрита підтримка війни в Україні, яка супроводжувалася використанням свастичних символів Z і V.

Через те відсторонення російського спорту від усіх офіційних змагань рівня чемпіонатів світу, Європи і Олімпійських ігор виглядає не попереджувальним, а вимушеним заходом з метою стримування нацистських режимів російської федерації і республіки білорусь, з території якої летять ракети по українських містах і входили, намагаючись окупувати українські землі, російські військові.

Символічно, що пан Бах закликає до нейтралітету і відмови від практики усунення російських спортовців саме в ту мить, як росія випустила по території України понад сто ракет. Наслідком цих терористичних атак стали чергові пошкодження критичної цивільної інфраструктури і життя українців.

Разом з тим, дивує відсутність реакції на заяви Томаса Баха від керівництва Національного олімпійського комітету. В найважчий для нашої держави час НОК в особі його очільника Сергія Бубки вкотре воліє відмовчуватися. В реаліях великої війни таке мовчання свідомо чи несвідомо грає на руку ворогові.

ФХУ

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Жаль что у Георгия Зубко не удалось заманить в УХЛ Натана Маккинона и Спецу , вот это он утер нос Колесникову с его второсортными легионерами
Анонмний, дурілка ти фанерна. Я патріотом завжди був — ще з 1979 р. коли 16-річним пацаном їздив до Києва на Динамо, щоб побитися з спартачами. У мене свій погляд на патріотизм.
Зодчий, добре що називають конкретні прізвища. А то здебільшого спускають все на «невизначених осіб».
Зашел на сайт хк Донбасс а там последняя игра 23 февраля , за несколько часов до войны
Слыш вздрочный ? А чего ты ссылку кидаешь с бориного источника ? Ты ж против Бори был , кидай ссылку в фху
мАдам корректировщиком был по просьбе Гоши зубкоВА , Гоше ж не нужен нормальный чемпионат , ему надо карманный , чтоб все контролировать мог , желательно чтоб в Киеве только были игры , чтоб не кататься по всей стране , все боялись Гоши в страхе остаться без работы и заносили тренера ему доляшку от родителей , а потом если кто-то вырвется из этого говнофхушного рабства шантажировать — я тебя гражданства лишу если не занесешь , ну вы помните ту историю с игроками которые перешли в Суперлигу
2 січня рашисти завдали ракетного удару по Дружківці. В результаті обстрілу була зруйнована льодова арена «Альтаїр». Саме цей майданчик був домівкою для хокейного клубу «Донбас» з 2014 року.

На базі льодової арени працювала найчисленніша в Україні дитячо-юнацька спортивна школа з хокею і фігурного катання. Арена приймала чемпіонати України, міжнародні змагання і культурно-масові заходи.