хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниГравціКапітан Сокола полишає клуб

23-11-2022 02:22 Josh

Капітан «Сокола», 34-річний нападник Дмитро Німенко покидає наш клуб. Надалі він виступатиме за «Дябл Руж» з Бріансона, команду Ліги Маґнюс, елітного дивізіону чемпіонату Франції.

Німенко – вихованець школи «Сокола». Правда, за основний склад рідної команди він почав грати лише з сезону-2008/2009, до того впродовж чотирьох років повиступавши за білоруський «Гомель». Врешті, провівши за «Сокіл» на зламі перших двох десятиліть 2000-х два роки і допомігши команді стати чемпіоном України в 2009-му, надалі Дмитро десять років грав за різні колективи з України, Казахстану, Румунії, зокрема тричі ставав чемпіоном України з «Донбасом», одного разу – з «Компаньйоном», двічі вигравав чемпіонські титули в Румунії з «Дунар’єю» з Ґалаца.

В «Сокіл» Німенко повернувся восени 2020-го, тобто тієї миті, коли наш клуб відродився після семирічної відсутності на хокейній мапі України. Дмитро був одним із лідерів команди, яка навесні 2021-го стала фіналісткою чемпіонату України, а цьогоріч у незавершеному через війну сезоні допоміг «Соколу» зробити золотий дубль.

Загалом за «Сокіл» Німенко відіграв офіційних 223 матчі, в яких закинув 41 шайбу і віддав 84 передачі.

З 2009 року Дмитро є гравцем національної збірної України. Він представляв нашу державу на дев’яти чемпіонатах світу.

Перед переходом «Дябл Руж» Німенко на правах оренди відіграв три матчі за «Кременчук» у Континентальному кубку. У них наш капітан відзначився двома асистами. Зауважимо, що наразі команда з Бріансона замикає таблицю Ліги Маґнюс. Після 15-ти проведених матчів «Дябл Руж» має вісім очок.

ХК Сокіл

Ось що хочу сказати з цього приводу...


29-річний оборонець збірної України Всеволод Толстушко, який останнім часом виступав в угорському «Дунайвароші» та польському «Сяноку», повертається в київський «Сокіл». Дебютувати гравець може вже в сьогоднішньому матчі проти «Дніпра».
Голкіпер національної збірної України Богдан Дьяченко, який з початку поточного сезону виступав за «Харківські Берсерки», на правах оренди перейшов у «Сокіл».
Богдан – корінний харків’янин. Його хокейне становлення минуло в лавах донецького «Донбасу». З юних років Дьяченко вважався одним із найталановитіших голкіперів України, у 2015 і 2016 роках захищав ворота юнацької збірної на чемпіонатах світу в дивізіоні 1В, в 2016-му, 2017-му і 2018-му виступав на світових першостях U20.
Київський «Сокіл» оголосив про відзаявку зі списку учасників поточного чемпіонату України нападника Євгена Говорушка, який сьогодні, 23 січня, святкує 23-річчя.
Отже у Сокола оновлений клубний сайт http://hcsokil.com.ua/, це дуже приємно.