хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

МатчіЧемпіонат УкраїниСокіл — Дніпро 3:0

Начало: 30-01-2023 18:00

«Сокіл» (Київ) – «Дніпро» (Херсон) – 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Шайби:
1:0 – Мазур (Сисак, Чердак, – більш.), 34:53. 2:0 – Янішевський (Благий, Бондарєв), 38:38. 3:0 – Благий (п.в.), 59:44

«Сокіл»: Дьяченко; Сисак – Вал. Алексюк, Чердак – Мазур – Бабинець; Вол. Алексюк – Євсейчик; Благий – Бондарєв – Янішевський; Полоницький – Горлушко, Говорушко – Куцевич – Слюсар; Жеребко – Качан – Костромітін. Тренер – Костянтин Сімчук; асистенти – Артем Бондарєв, В’ячеслав Тимченко

«Дніпро»: Захарченко; Ратушний – Панков, Бородай – Дворник – Целогородцев; Гребеник – Р. Бойко, Кобильник – Сидоренко – Стецюра; Портний – Лєсніков, Койда – Тищенко – Д. Попережай; Сичинський – Ревука, А. Олійник – Цюра – Щербак. Тренер – Олександр Бобкін; асистент – Руслан Борисенко

30 січня. Київ. Палац спорту



Дошкульна поразка двома днями раніше стала для «Сокола» серйозним ударом по амбіціях. Показово, що безпосередньо перед грою в роздягальні киян відбулася розмова на підвищених тонах. Хокеїсти «Сокола» вийшли на лід гранично сконцентрованими. В їх поведінці не було навіть натяку на ту зверхність у ставленні до суперників, за яку Костянтин Сімчук після суботнього матчу назвав підопічних «столичними піжонами».

Хокеїстам «Дніпра» не дорікнеш ні в дисциплінованості, ні в самовіддачі. Ці риси в команди Олександра Бобкіна присутні завжди. Просто на цей раз ці складові були й у діях значно досвідченіших киян. І це вплинуло на результат. За перших півматчу «Сокіл» діяв помітно гостріше, але херсонці трималися завдяки самовідданим діям в обороні і надійності Едуарда Захарченка. При цьому на контратаці «Сокіл» ледь не пропустив. Щастя господарів, що Дмитрові Кобильнику, який опинився перед напівпорожніми воротами, шайба зійшла з гака.

Але то був епізод. Дуже гарну нагоду відкрити рахунок невдовзі мав Артем Бондарєв. Граючий тренер «Сокола» піймав шайбу, викинуту Захарченком, рукою, але з середньої відстані пробив по залишених голкіпером воротах невлучно. Крім того, киянам ніяк не вдавалося переграти суперника під час гри в більшості, хоча таких спроб за згадувані півматчу було відразу п’ять.

Врешті, з шостої спроби «Сокіл» таки розіграв зайвого. То Вадим Мазур, перекривши видимість Захарченку, вдало підкоригував шайбу у ворота після кидка Володимира Чердака.

Невдовзі після того вперше в матчі у більшості діяли вже херсонці. Причому у більшості відразу подвійній. У ці миті «Сокіл» встояв великою мірою завдяки надійності Богдана Дьяченка. А щойно на лід вискочив з лави штрафників Роман Благий і склади вирівнялися, як кияни забили вдруге. Вдало зігравши на добиванні, подвоїв перевагу своєї команди Олексій Янішевський.

У третьому періоді Олексій мав змогу відзначитися дублем, але не зміг переграти Захарченка, виконуючи самостійно зароблений штрафний кидок. Та й взагалі Янішевський міг би претендувати на визнання найкращим гравцем матчу. Не лише за гру в атаці, а й за самовіддані дії, піймані на себе шайби в обороні. То якби у воротах ще бездоганніше не зіграв Дьяченко. Сейв матчу Богдан здійснив у середині третього періоду, коли «Сокіл» грав у меншості. Цей момент гідний окремої уваги і його ми ще обов’язково звернемо окрему увагу у соцмережах.

А переможну крапку в матчі поставив, вразивши порожні ворота, ще один герой матчу Роман Благий. Котрий теж провів прекрасний матч, у якому поміж іншого двічі вступав у бійку, а завершив усе знаком оклику.

ФХУ

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Коментарів нема