хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

МатчіЧемпіонат УкраїниКременчук — Сокіл 0:1 2ОТ

Начало: 31-03-2023 18:00

Київський «Сокіл» другий рік поспіль виграв національний чемпіонат України! У фіналі плей-оф проти переможця регулярного сезону «Кременчука» підопічні Костянтина Сімчука в шаленій грі №5 вирішили долю «золота» у другому овертаймі на 97-й хвилині, зафіксувавши перемогу у найтривалішому поєдинку в історії фіналів! Автором золотої шайби став Сергій Бабинець, він же отримав і звання найціннішого гравця плей-оф (MVP).

«Кременчук» – «Сокіл» (Київ) – 0:1 2ОТ (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1)

Рахунок у серії – 2:3

Шайба: 0:1 – Бабинець (Чердак), 96:18.


На 50-й хвилині Середницький не реалізував штрафний кидок (воротар).

«Кременчук»: Кучер; Кругляков – Ігнатенко, Варава – Максименко, Ісаєнко – Глухов, Материкін; Сенік – Кривошапкін – Лялька, Брага – Середницький – С.Тимченко, Андрющенко – Федоров – Абаджян, Кривенко – Гніденко – Т.Савицький. Тренер – Олександр Савицький.

«Сокіл»: Дьяченко; Бондарєв – Євсейчик, Толстушко – Сисак, Горлушко – Полоницький, Гайдук; Янішевський – Куцевич – Р.Благий, Бабинець – Мазур – Чердак, Слюсар – Качан – Говорушко, Костромітін, Вал.Алексюк. Тренер – Костянтин Сімчук.

Арбітри – А.Перетятько, А.Сєврук; лайнсмени – М.Кочура, О.Остроух.

Кидки: 48 (9+8+10+21) – 53 (10+9+8+26).

Штраф: 18 – 16.

31 березня. Кременчук. Арена «Айсберг».



…Ця фінальна серія і загалом увесь унікальний сезон-2022/23 під звуки сирен і без єдиного легіонера в командах не міг завершитися якось буденно. Але той «десерт», який нам подарувала гра №5, здається, увійде до літопису національних першостей з позначкою «неординарна». А неординарним і неймовірним виявилося багато чого, але перш за все «під мікроскопом» виявився епізод наприкінці другого періоду, коли на «Айсберзі» пролунала сирена про закінчення гри, але зустріч на цьому не перервалася. Після звернення гравців і тренерів «Сокола» судді поспілкувалися з хронометристом і повернули команди дограти «загублені» три секунди, які стали майже доленосними для однієї з команд. Форвард киян Вадим Мазур у чужій зоні буквально «вигриз» вкидання у Гліба Кривошапкіна, після чого відбувся кидок і блокування від того ж Кривошапкіна, а потім і ще один постріл Володимира Чердака, котрий став результативним! Гол? Чи все ж таки ігровий час сплив раніше, ніж шайба перетнула стрічку воріт?

Унікальність ситуації полягає в тому, що команди пішли на перерву, так і не дочекавшись на рішення суддів та інспектора зустрічі Олега Лусканя. Тобто до початку третього періоду ніхто на арені не розумів, який рахунок у реальності: 0:0 чи 0:1? А резонансне рішення щодо цього епізоду судді оголосили перед початком третього періоду, розвівши руки у сторони під гучний рев трибун – гола немає!

На цьому дива на «Айсберзі» не скінчилися. Хоча голів у матчі, як і раніше, бракувало, але зустріч тримала в напрузі і «не відпускала» вболівальників через непередбачений сценарій. Чого тільки варта чисельна більшість «Сокола» в середині третього періоду, яка обернулася для киян виходом Кривошапкіна віч-на-віч і фолом Романа Благого. Як результат, штрафний кидок у виконанні Богдана Середницького та сейв іншого Богдана – воротаря Дьяченка, який зберіг ворота «Сокола» у недоторканності.

Наприкінці основного часу вже «Кременчук» отримав більшість, у тому числі «5 на 3», але не скористався своїми шансами, і зустріч вдруге у фінальній серії перетекла у класичний овертайм – «5 на 5» до першої закинутої шайби.

У додатковий час і настала розв’язка у всій п’ятиматчевій серії та сезоні загалом. Чемпіонську шайбу у другому овертаймі пощастило закинути 35-річному нападнику «Сокола» Сергію Бабинцю, який здобув свій восьмий чемпіонський титул! 1:0! Завіса!

ФХУ

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Сокіл молодець,поведінка гравців Кременчука і тренерів,які познімали медалі це жлобство,нахер гнать
Дивився сьогоднішній історичний фінальний матч від початку до кінця. Це було фантастично ! Найкращий фінал в історії ЧУ ! Переміг сильніший ! Найкращій сезон в історії, нарешті без дамбасів. І слава усім нашим українським військовим героям-захисникам, завдяки яким нинішній ЧУ відбувся.
Чемпионы!