хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниСокіл«Сокіл» візьме участь у Турнірі чотирьох мерів

02-08-2023 04:04 Josh

Під час сьогоднішньої прес-конференції на Зимовому стадіоні в Тихах мер Тихи Анджей Дзюба, мер Сосновця Аркадіуш Ченцінскі та мер Освенцима Януш Хверут оголосили про хокейний турнір на Кубок чотирьох мерів: Києва, Тихи, Сосновця та Освенцима. Змагання відбудуться 23-25 ​​серпня на льодових аренах Тихи, Сосновця та Освенцима.

Під час торішнього чемпіонату світу з хокею українська делегація організувала зустріч для інших федерацій. Саме там розпочалися перші розмови про турнір. Президент київського «Сокола» поцікавився, чи зможе команда провести вирішальний момент підготовчого періоду в Польщі. Звичайно, я відповів, що ми з радістю приймемо команду з України. Потім я зателефонував меру Аркадіушу Ченцінському, і ми домовилися, що «Сокіл» буде тренуватися в Сосновці та Тихах. Тоді ми спілкувалися з владою Освенцима, і так народилася ідея турніру. Крім того, ми спілкувалися з Віталієм Кличком і, можливо, до нас також завітає мер Києва, – каже Анджей Дзюба, мер Тихи.

– Я радий, що такий фантастичний турнір відбуватиметься на ковзанках нашої країни. Для нас це буде спортивне відкриття Зимового стадіону в ArcelorMittal Park. У Сосновці ми віримо, що нова ковзанка і турнір будуть успішними, а у зустрічах з «Унією» з Освенцима чи GKS «Тихи» ми будемо як мінімум рівноцінними суперниками. Можу також сказати, що ми будемо одним із небагатьох арен у Польщі, де прийматимемо іноземних уболівальників, – каже Аркадіуш Ченцінскі, мер Сосновця.

– Хочемо подякувати мерам за запрошення взяти участь у турнірі. Це важлива подія з точки зору регіональної співпраці і того, що ми допомагаємо команді з Києва, тому що наше серце завжди з Україною. Спортивний вимір теж важливий, адже в кожній нашій команді є гравці з України. В останні сезони Unia Oświęcim і GKS Tychy боролися за золоті медалі, і я сподіваюся, що тепер до нас приєднається Сосновець. Це дуже важливо з точки зору розвитку хокею в Польщі і України, тому що ми бачимо, що всі команди стають сильнішими перед початком сезону, – каже Януш Хверут, президент Освенцима.

Вхід на льодову арену в Тихах буде безкоштовним, а в останній день змагань, перед зустріччю з «Соколом» відбудеться офіційна презентація команди GKS «Тихи».

ХК Сокіл

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Коментарів нема