хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїНаціональна збірнаШайба мимо каси

10-02-2009 15:16 Збірна України не пробилася на Олімпійські ігри, програвши драматичний поєдинок господарям відбору — латвійцям Илья

За рік до відкриття Білої Олімпіади–2010 у Ванкувері Міжнародна хокейна федерація визначила 12 команд–учасниць Ігор. Завершальні відбіркові турніри відбулися 5—8 лютого в трьох європейських містах, і скрізь переможцями стали господарі — Норвегія, Латвія та Німеччина. Хокейна Україна до права приймати такі змагання не доросла і на турнірі в Ризі путівку до Канади вибороти закономірно не змогла.
Єдине, що давало надію на успіх нашої збірної, — це доволі боєздатний склад і колишня слава. Утім, як виявилося, в хокей грають не імена й титули, а конкретні люди. Хоч це й прикро, але три зустрічі в латвійській столиці показали, що українці слабші принаймні за господарів, а незабаром, цілком імовірно, програватимуть і менш потужним суперникам.


Оманлива близькість успіху

Після матчів першого туру, коли Україна здолала Італію, а Латвія — Угорщину, стало зрозуміло, що єдиний квиток між собою розіграють саме переможці дуелей стартового дня. У п’ятницю ввечері близько дев’яти тисяч латишів прийшли підтримати свою команду в протистоянні з «синьо–жовтими». Але перший період їх розчарував — українці реалізували більшість, а арбітри виявляли нетипову прихильність до гостей. Швед Віннеборг і норвежець Хансен виписали «малиновим» 18 (!) хвилин штрафу, лише двічі вилучивши наших хлопців.

Утім рахунок зовсім не випливав із перебігу подій на майданчику. У рівних складах нашим практично не вдавалося загрожувати воротам Сергія Наумова. Не сприяла підняттю бойового духу нашої команди і втрата через травму капітана — Юрій Гунько мужньо кинувся під шайбу і не зміг продовжити гру.

Господарі впоралися з хвилюванням та поступово довели свою перевагу. Як пізніше сказав керманич збірної України Олександр Сеуканд, вирішальним став другий гол господарів, коли оборонець «Сокола» Дмитро Толкунов просто виклав шайбу на ключку опоненту.

За рахунку 3:1 на користь Латвії наші тренери замінили Ігоря Карпенка шостим польовим гравцем. Штучна чисельна більшість принесла тимчасовий успіх, але на обличчі автора голу, захисника Сергія Климентьєва, радості не було видно. Ще одна спроба врятуватися від поразки на останній хвилині обернулася голом у наші ворота — у залишену без нагляду сітку влучив енхаелівець Яніс Спруктс.

Цікаво, що рахунок 2:4 остаточно перекреслив надії «синьо–жовтих» на поїздку до Ванкувера. Якби на табло збереглися цифри 2:3, то в нашої команди залишилися б теоретичні шанси на загальний успіх. Для цього потрібно було в неділю обігрувати угорців і сподіватися на мінімальну перемогу італійців над Латвією.

Утім команда Олега Знарока виграла й третій домашній двобій, а українці провели нікому не потрібний поєдинок із угорцями. Безвольні дії колективу Олександра Сеуканда призвели до того, що в цьому двобої за десять хвилин до завершення третього періоду наші «горіли» — 0:2. Неймовірним чином, наче прокинувшись від сну, збірна України спромоглася в основний час двічі відігратися й вирвати нічию — 3:3. У лотереї булітів вирішальним виявився кидок Сергія Варламова.

Виграшем в Угорщини наші трохи підсолодили пігулку від минулорічної поразки мадярам на чемпіонаті світу в першому дивізіоні в Японії.

Вічні питання

Після двобою з латвійцями пан Сеуканд сказав, що його команді забракло удачі. Таке доводиться чути вже не вперше, але, думається, причина невдалих виступів українців останнім часом криється значно глибше. Багаторічний капітан збірної, а нині асистент Гунька Сергій Климентьєв правильно говорить, що в голов­ній команді країни впродовж десяти років грають одні й ті самі хокеїсти. Гідної зміни ветеранам немає, тому падіння «синьо–жовтих» є закономірним. А юнаки, які доростають до професіонального рівня, не можуть піднятися вище через відсутність належної ігрової практики. Чемпіонат України нині дуже низького рівня, а в «Соколі», за визначенням Сеуканда, мають грати найсильніші. Тобто молодим наставник не довіряє, адже тут «заробляють гроші». Але що буде з головним нашим клубом через кілька місяців, якщо донбасівські спонсори, котрі фінансують команду, в період фінансової кризи вирішать економити?..

У поразки збірної є й інші об’єк­тивні чинники. Треба розуміти, що найкращі роки Климентьєва, Шахрайчука та Симчука залишилися позаду. Міхнов і Варламов не часто з’являються в основі своїх російських клубів. Касянчук і Сальников лише недавно відновилися після серйозних травм. А перемоги «Сокола» у вищій російській лізі над молодшими опонентами інакше як пірровими й не бачаться, надто ж з урахуванням «прольоту» повз Олімпіаду.

Олександр Сеуканд тренує київ­ський клуб уже майже два десятиліття — подібне важко знайти у світовій історії. У зв’язку з цим нема звідки очікувати притоку нових тренерських думок. І консультації від безробітного Анатолія Богданова — лише підтвердження «малосольності» наших кадрів. Національна команда має бути для фахівців не полем для експериментів (скажімо, так розцінюється запрошення Христича, Савицького й Бобровникова в асистенти до тренера), а вершиною діяльності. Якщо ж немає своїх спеціалістів, то не треба боятися запрошувати чужих — таким шляхом іде чимало збірних. Усе це мусять зрозуміти й керівники ФХУ, яких, утім, також важко назвати професіоналами...


ТАБЛО

Олімпійський кваліфікаційний турнір

Група F (Рига).
Латвія — Україна — 4:2 (0:1, 2:0, 2:1; Карсумс, 25 (більш.); Редліхс, 34; Ніживійс, 48; Спруктс, 60 (п. в.) — Срюбко, 19 (більш.); Климентьєв, 59), Італія — Угорщина — 4:1; Україна — Угорщина — 4:3 Б (0:0, 0:2, 3:1, 0:0; Ваш, 22; Очкай, 32 (більш.); Палкович, 58 (більш.) — Тимченко О., 52; Матерухін, 55; Шахрайчук, 59 (більш.); вирішальний буліт — Варламов), Латвія — Італія — 4:1.

Підсумкове становище: Латвія — 9, Україна — 5, Італія — 3, Угорщина — 1.

Група Е (Ганновер). Німеччина — Австрія — 2:1, Словенія — Японія — 4:5 Б; Німеччина — Словенія — 2:1, Австрія — Японія — 5:2.

Підсумкове становище: Німеччина — 9, Австрія — 5, Японія, Словенія — 2.

Група G (Осло). Норвегія — Франція — 3:2, Казахстан — Данія — 2:3; Норвегія — Данія — 5:3, Франція — Казахстан — 2:8.

Підсумкове становище: Норвегія — 9, Данія — 4, Казахстан — 3, Франція — 2.

Андрій Фоменко (Україна Молода, 10.02.2009)

Андрій Фоменко

Ось що хочу сказати з цього приводу...


предлагаю, некоторым ребятам выйти из-за компа и поговорить....
Да ну, чуваки.. Они ж половину «тузов» в первую же неделю в лесу «потеряют» ...
Гость , и заодно пусть своего Министра ВД пришлет, чтобы в Киеве денег не сперли!
Давайте у Лукашенка деньги попросим на арену. Может даст.
Люди зачем удивляться, что у Нашей сборной на играх в Риге не было стопроцентной слажености в игре. Руководство заявило что мол не все вовремя собрались чтобы нормально провести тренировки всем составом. Вопрос: где собираться, в сарае (Авангард). Да я удивляьюсь как вообще приезжают к нам. Наверное это очень дорого обходится для Руководства, а в конечном итоге попадалово в деньги, которых у них и так нет. Нах....я такая политика нужна. Просырание последних бабок.
Гость, ты этих чиновников видел? Вопрос на засыпку: они способны что-то построить?
Пока не построим Хорошую ледовую арену в Киеве — проблеммы Нашего хоккея не закончатся. Это строительство решит ряд важных проблемм для Нашего клуба. Будет база для нормальной подготовки действующих хоккеистов и подростающего поколения. Да и бабла будет приносить она немало для развития этого вида спорта, если наши чиновники не устроят деребан и не будут ныкать все по карманам.
Кто знает, и нормально обьяснит по поводу строительства ледовой арены в Киеве. Выделен ли земельный участок, если да то в каком месте, завезено ли оборудование и т.д... Или вместо этого слышал, что будет рестоврация — Авангарда.
Это пи..ць, если правда.
В Калуше могут уже в этом месяце закрыть только что сданный каток — електроэнергия. Воистину страна дебилов.
Всі біди нашого хокею в матеріально-технічній базі---де в УКРАЇНІ є відповідні ПАЛАЦИ СПОРТУ —-5-7-10-15тисяч глядачів у великих містах,де в містах обласних ЛЬОДОВІ АРЕНИ,де ми за 18 років відкрили ДЮСШ,де повноційний чемпіонат В\ліга,І-а ліга,АМАТОРСЬКА ЛІГА---згідно ПРАВИЛ ГРИ,РЕГЛАМЕНТУ,КАЛЕНДАРЯ. Скільки за той час пропало ТАЛАНТІВ.БУДУЙМО!!!БУДУЙМО!!!БУДУЙМО!!! Кошти —--СПОРТЛОТО,ЗАБАВА.
Josh , заранее спасибо! Желательно сильно не пережимать Может у кого еще и Венгрия есть? Я пока скачал латвийскую трансляцию Укр-Лат с торрентс.ру, качество там неплохое, только кодек какой-то непонятный
Илья у меня есть Италия и Латвия.
Я уезжаю до конца недели, потом пережму и выложу.
А как по мне статья нормальная четко и по делу, без всех этих слюней, соплей и жопооблизываний. Я может бы и более остро написала. А для того чтоб сделать все вышенаписанные выводы не обязательно ехать в Ригу достаточно посмотреть игру и более-менее разбиратся в положении дел украинского хоккея.
Дмитрий , Тарас с ICTV и меня его творчество не интересует. Меня интересует банальная запись матчей с телевизора от УТ-1 с коментариями Дерепы. Не может быть чтобы никто не писал
Человека не было в Риге, а отписался лучше большинства бывших там, а если вспомнить все что говорилось не для прессы, картина вообще на голову не налазит.
Один шедевр АЮСа на прессухе после Венгрии об оценке выступления сборной — хорошо, так и хотелось спросить, а что же тогда плохо?
О том, что ехали за победой как-то забыли, да и оргвыводов не будет, и так все неплохо кушают.
Илья, тут парень отписывается иногда, ник — Тарас, он же вроде с ТВ, если не путаю. Мож у него спросить о записях?
Илья —-К сожелению у меня нет.Но,это-шото!
Неондерталец 28 , кстати о Дерепе. Еще раз спрашиваю: у кого есть записи? Мне вчера народ перед матчем с Рязанью напел пару шедевров , хочится услышать первоисточник
Илья —правильно и слушает Дерєпу.
Гость , кому не нравится Фоменко пусть читает Онаньевского!
Пан Фоменко начеркал по принципу,не знаю как но не так.
Гость , а ты типа суперпрофессионал? Шо уже звездная болезнь началась? Или у начальства там пригрелся, и тебе уже хорошо?
Україну Молоду просто не позвали в Ригу в поездку. Поэтому так и написали...на обиженных воду возят а то, что он пишет — это непрофессионально
FleuryСогласен, Тоже вариант!
б...ть сердце кровью обливаеться
консультації від безробітного Анатолія Богданова — лише підтвердження «малосольності»
Josh именно поэтому издание Україна Молода числиться у них врагом украинского хоккея №2. Догадайся кто №1!
Fleury, именно поэтому Сеуканд и будет вечным тренером. Эту тему знают все. Иностранец в эту систему не может вписаться даже чисто теоретически. >
К слову, главным лейтмотивом беседы про которую я буду рассказывать был настоятельный совет не вспоминать на страницах нашего сайта слово «деньги».
Ну вот, хоть один набрался духу и сказал что-то по делу.
Следующие
Загрузка...